5 mituri despre dietă. Alimentele dietetice nu sunt întotdeauna bune pentru pierderea în greutate

Există câteva mituri despre dietă, nutriție și pierderea în greutate. Mulți oameni cred că alimentele dietetice contribuie la pierderea în greutate mai rapidă, dar acest lucru nu este de fapt cazul. Iată câteva dintre cele mai comune mituri.

Evitarea micului dejun și a prânzului

Unul dintre miturile despre dietă este că ar trebui să renunți la micul dejun sau la prânz. Se crede că acest lucru vă reduce aportul de calorii. Dieta și distribuția corectă a alimentelor sunt foarte importante. Omitând micul dejun, în doar câteva ore vei dori să mănânci ceva dulce sau să bei doar cafea cu zahăr. Seara, poți mânca alimente care conțin carbohidrați cu digestie rapidă. Drept urmare, are loc creșterea în greutate, chiar dacă este nesemnificativă. Cu toate acestea, după un timp, acest lucru devine destul de vizibil și afectează negativ figura. În plus, unii oameni trec peste prânz sau mănâncă prea puțină mâncare. Acest lucru duce la faptul că seara îți va fi foarte foame. Pentru a rezolva această problemă, trebuie să vă amintiți că masa de prânz ar trebui să reprezinte aproximativ 35-40% din dieta ta.

Alimentele dietetice sunt o alegere bună

Mulți oameni cred că alimentele dietetice sunt cele mai bune pentru a pierde în greutate, aceste idei sunt și ele incluse în mituri despre dietă. Cu toate acestea, în realitate acest lucru nu este cazul. Avem nevoie de glucide complexe, proteine ​​slabe și grăsimi pentru a funcționa corect. Ca grăsimi, ar trebui să predomine cele nesaturate. Numai cu o alimentație adecvată poți pierde în greutate pentru totdeauna.

Alimente dietetice

Alimentele dietetice pot fi necesare doar persoanelor cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi alimentele care nu conțin gluten. Nici diabeticii nu au nevoie de o alimentație specială. Ei pot consuma alimente sănătoase ca toți ceilalți, trebuie doar să-și controleze nivelul de insulină și glucoză.

CITESTE  Băuturi sănătoase pentru vară

Mai puține calorii – scădere mai rapidă în greutate

În majoritatea dietelor, numărul de calorii este strict limitat. La prima vedere, acest lucru pare logic, deoarece cu cât reduci mai mult aportul de alimente, cu atât arzi mai repede excesul de grăsime.

Mai puține calorii

De fapt, organismul funcționează invers, adică, dacă reduci prea mult aportul de calorii, acesta poate încetini procesul metabolic. În cazul dietelor ascuțite, pierderea în greutate are loc într-un timp destul de scurt, dar menținerea rezultatului este foarte dificilă și aproape imposibilă. De îndată ce te întoarci la dieta obișnuită, vei începe imediat să te îngrași.

Metabolismul încetinește după 40 de ani

Vestea bună este că corpul tău poate arde calorii suficient de repede. Orice acțiune necesită în mod necesar energie.

Alimente ce oferă energie

Arzi calorii chiar dacă petreci întreaga zi în pat. Cantitatea de energie pe care o cheltuiți depinde foarte mult de procesele și de rata metabolică. Fiecare este diferit și acest lucru este influențat de următorii factori:

  • înaltimea si greutatea;
  • podea;
  • vârstă;
  • factor ereditar.

Indiferent de câți ani ai, dacă ai niște obiceiuri bune, îți poți accelera metabolismul. Pentru a face acest lucru, trebuie să includeți activitatea fizică în procesul de slăbire. Trebuie să acordați suficientă atenție somnului și odihnei, deoarece acest lucru vă va ajuta să ardeți calorii mai repede. Nu trebuie să omiteți mesele, deoarece acest lucru vă va încetini metabolismul.

Poți  pierde rapid în greutate fără a consuma carbohidrați

Mulți oameni cred că poți pierde în greutate pur și simplu nu consumând carbohidrați, dar fii atent la acele mituri despre dietă expuse mai sus. Multe diete susțin că evitarea carbohidraților va duce la pierderea rapidă în greutate, deoarece aceste substanțe stimulează producția de insulină, care contribuie la obezitate.

CITESTE  Cele mai sănătoase alimente pentru creier

Cu toate acestea, este foarte important să se ia în considerare mai multe aspecte. În primul rând, carbohidrații sunt combustibil pentru corpul nostru. Nu pot fi înlocuite cu produse proteice. Dietele sărace în carbohidrați nu oferă suficientă glucoză pentru a susține funcționarea normală a corpului.

Lasă un răspuns