Cele mai sănătoase alimente pentru creier

Nu numai antrenamentul mental, activitatea fizică, somnul adecvat și aerul curat, ci și o dietă echilibrată sunt importante pentru o funcționare eficientă a creierului. Deficiențele de vitamine și minerale pot duce la probleme de memorie, absenteism și oboseală. Pentru a evita acest lucru, trebuie să vă cercetaţi dieta în vederea alegerii unor alimente pentru creier.

Meniul potrivit vă va ajuta să faceți lista noastră cu cele mai sănătoase 10 alimente pentru creier.

Produse din cereale integrale

alimente pentru creier - paine coapta
Produse făinoase

Corpul nostru are nevoie în mod constant de energie pentru a menține procesele vitale. Principala sursă de energie pentru creier este glucoza, a cărei lipsă determină o scădere a concentrării și o scădere generală a performanțelor. Cea mai bună performanță poate fi obținută prin includerea în dieta dumneavoastră a unor produse integrale cu indice glicemic scăzut. Avantajul lor este rata lentă de eliberare a glucozei în sânge, ceea ce vă permite să oferiți creierului dumneavoastră energie pe tot parcursul zilei.

Alegeți cereale “brune”, pâine și paste integrale.

Pești grași

Peşti graşi
Peşti graşi

Acizii grași esențiali Omega-3 nu sunt produși de organismul uman și pot fi obținuți doar din anumite alimente. Acestea au un efect pozitiv asupra funcției cerebrale și a stării generale de bine. Cei mai bogați în ele sunt peștii grași, cum ar fi somonul, păstrăvul, tonul și macroul. Acestea conțin acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA), care sunt ambele ușor de absorbit de către organism. Nivelurile scăzute de DHA cresc probabilitatea de a dezvolta boala Alzheimer și probleme de memorie.

Acizii grași se găsesc, de asemenea, în uleiul de in, semințele de dovleac, nucile și boabele de soia.

CITESTE  Curiozități interesante despre banane

Roșii

rosii coapte
Tomate

Roșiile conțin licopen, un antioxidant puternic. Acesta protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi care pot duce la demență și la boala Alzheimer.

Broccoli

broccoli
vitamina K

Broccoli este cea mai bună sursă de vitamina K, care îmbunătățește funcția cognitivă și capacitatea mentală.

Nuci

nuci bogate in iod
bogate in vitamina E

Numeroase studii arată că vitamina E previne declinul cognitiv și afectarea memoriei. Se găsește în nuci, precum și în sparanghel, măsline, semințe, ouă și cereale integrale.

Coacăze negre

coacaze negre
coacaze negre

Coacăzele negre sunt bogate în vitamina C, cunoscută pentru beneficiile sale de stimulare a creierului.

Afine

Afine
afine

Oamenii de știință notează că adăugarea de afine în dieta zilnică ajută la îmbunătățirea activității cerebrale. Fructele de pădure sunt bogate în substanțe fitochimice care au efecte antioxidante și antiinflamatorii de asemenea sunt niște alimente pentru creier.

Semințe de dovleac

seminţe de dovleac
seminţe

O mână mică de semințe de dovleac este suficientă pentru a vă reface doza zilnică de zinc, care este esențială pentru îmbunătățirea memoriei și a activității cerebrale.

Sage

salvia
salvia

Salvia este cunoscută nu doar pentru aroma sa plăcută, ci și pentru proprietățile sale benefice care ajută la îmbunătățirea memoriei și a activității cerebrale.

Poate fi consumată crudă, adăugată în ceai sau folosită ca condiment.

Ouă

ouă
Ouă de casa

Substanța colină, care se găsește în ouă, joacă un rol special în funcționarea creierului. Ajută la îmbunătățirea concentrării, precum și a capacității neuronilor de a conduce impulsurile nervoase.

Pentru ca alimentele să își păstreze nutrienții, trebuie să fie depozitate în anumite condiții. De exemplu, peștele are nevoie de o umiditate scăzută și de o temperatură de aproximativ -2°C. Acest lucru nu este posibil cu frigiderele convenționale. Această problemă este rezolvată de secțiunea climatică BioFresh. Menține condiții optime pentru depozitarea pe termen lung a fructelor, legumelor, cărnii, peștelui și produselor lactate.

păstrarea produselor

De exemplu, unele tipuri de brânză vor rămâne proaspete de 10 ori mai mult timp în BioFresh decât într-un frigider convențional. O diferență semnificativă, nu sunteți de acord?

CITESTE  Băuturi sănătoase pentru vară

Complexe de vitamine

O alimentație echilibrată permite creierului nostru să funcționeze mai eficient și să evite riscul multor boli. Dacă, totuși, anumite alimente lipsesc din dieta dumneavoastră, ar trebui să luați în considerare administrarea unui complex de multivitamine și minerale pentru a compensa lipsa substanțelor necesare în organism. Pentru prescrierea cursului corect ar trebui să consultați un medic.

Alimente grase

alimente grase
fast-food

Consumul de hamburgeri grași și cartofi prăjiți duce la oboseală și somnolență. Motivul este că aceste alimente limitează aportul de oxigen la nivelul creierului.

Lasă un răspuns