Nuci, pește și banane: ce să mănânci pentru a îmbunătăți memoria?

Am vorbit deja despre: de ce este important să bei apă și despre modul în care aceasta afectează creierul. Acum am făcut o selecție de alimente care îmbunătățesc memoria și funcția creierului.

1 Pește

Pește

Amintește-ți, în copilărie, părinții tăi au spus: „Mănâncă pește – vei deveni mai deștept”? Mama și tătăl tău știu exact ce alimente vor îmbunătăți memoria. Peștii grași, macroul și somonul sunt bogate în acizi grași omega-3, care scad nivelul colesterolului din sânge – vinovatul pentru vasele de sânge înfundate și, în consecință, un aport redus de sânge la creier.

2 Roșii

Roșii

Dacă mai există provizii din sezonul estival, grăbește-te și mănâncă-le! :) Roșiile conțin antioxidanți puternici licopen și colină, care ameliorează stresul și îmbunătățesc memoria. Prin urmare, roșiile sunt exact aceleași alimente care sunt utile pentru memorie.

3 Broccoli

Brocoli

Incorporarea varzei verzi în dieta ta nu a oprit încă pe nimeni. Broccoli curăță corpul și elimină toxinele – de această dată, păstrează cantitatea optimă de proteine ​​pentru o memorie bună.

4 Linte

Linte

Datorită cantității mari de aminoacizi și carbohidrați complecși din linte, procesele biochimice din celule sunt accelerate, ceea ce va ajuta la rezolvarea unei probleme complexe în cel mai scurt timp, în mod evindet și pentru a îmbunătăți memoria!

5 Nuci și semințe

Nuci și semințe

O nucă mică conține: acid alfalinolenic, vitamina E și acizi grași omega-3 / omega-6 / omega-9, care nu numai că protejează organismul de colesterolul rău, dar previn și îmbătrânirea celulelor creierului. Aproape că am uitat: aceste substanțe întăresc și pereții vaselor creierului. Amintește-ți că nucile sunt foarte bogate în calorii, deci trebuie să le consumi în cantități mici. Semințele de dovleac sunt bogate în zinc și magneziu – macronutrienți care îmbunătățesc memoria și funcția inimii. Ia cu tine nuci și semințe pentru a consuma, deoarece acestea sunt produse pentru creier și memorie.

CITESTE  Băuturi sănătoase pentru vară

6 Fructe de pădure

Banana
Banană

O banană coaptă îți îmbunătățește starea de spirit și este benefică și pentru sănătatea ta. Și iată de ce: în compoziția vitaminei A – responsabilă pentru o bună viziune, precum și a vitaminei E și a potasiului – protectori ai sistemului cardiovascular. Afinele conțin antioxidanți și mangan, care îmbunătățesc, de asemenea, vederea, iar vitamina C a coacăzei negre va contribui la creșterea imunității și a rezistenței la factorii externi. Iată ce trebuie să mănânci pentru a-ți îmbunătăți memoria!

7 Ciocolată amară

Ciocolata
Ciocolată

Boabele de cacao din ciocolată sunt o sursă valoroasă de energie care „repornește” creierul în timpul activității mentale. Teobromina – substanța de bază a boabelor de cacao, ameliorează spasmele vaselor cerebrale și îmbunătățește starea de spirit. Și, de asemenea, în bara de ciocolată neagră există rezerve de lecitină, care este responsabilă pentru transmiterea impulsurilor nervoase, care pot îmbunătăți inteligența.

8 Apă și ceai verde

Oligoelementele precum magneziul și potasiul, care fac parte din apa potabilă curată, sunt „motoarele” semnalelor nervoase și ale activității mentale. Prepararea ceaiului verde este o soluție excelentă atunci când trebuie să faci o pauză după o concentrare îndelungată, deoarece extractul său favorizează funcționarea eficientă a creierului.

9 Mâncare picantă

Condimente picante in lingurinta
Condimente picante

Condimentarea turmericului, datorită substanței curcumină, stimulează circulația sângelui în organism, care alimentează creierul și îmbunătățește memoria.

10 Avocado

Avocado
Avocado

Acizii grași polinesaturați și potasiul macronutrienți, care fac parte din compoziție, reduc riscul bolilor cardiovasculare și normalizează alimentarea cu sânge.

În timpul studiilor, nu uita de mesele bogate în nutrienți și macronutrienți. Adaugă activitatea fizică în aer curat și muncă grea – și o livrare de succes VG este în buzunar pentru că fiecare pas este pentru a îmbunătăți memoria și pentru ca creierul nostru să fie puternic!

CITESTE  Ce se întâmplă dacă mănânci lămâie în fiecare zi? Beneficiile și daunele lămâii pentru organism
Lasă un răspuns