6 mituri și realități despre tratamentul părului cu produse naturale și îngrijirea corectă a părului

MITUL 1

Dacă îți tratezi părul cu remedii populare dovedite, părul tău va deveni puternic și gros.

Fapt

Doar 20% din starea părului depinde de utilizarea și calitatea produselor de îngrijire profesională și de medicina tradițională. 80% din sănătatea părului este influențată de:

Regimul și calitatea dietei.

Predispoziția genetică la creșterea părului.

Ecologie și influențe externe.

Regim de somn și odihnă.

Prezența anumitor boli (în special cronice și autoimune).

Modificări hormonale în organism.

Tensiuni.

Alcoolul, fumatul tutunului, drogurile, otrăvurile.

Modele de somn și odihnă.

Alergii, infecții fungice.

Concluzie

Folosirea remediilor populare fără a rezolva problema cheie poate fi de ajutor doar în cazuri izolate și uneori ajută la mascarea problemei cheie și la amânarea eliminării acesteia.

MITUL  2

Dacă vă spălați părul cu remedii populare și faceți măști din produse “vii”, atunci părul nu va mai cădea și va deveni mai gros.

Fapt

Consolidarea foliculilor de păr și, în general, restabilirea funcției celulelor scalpului afectează în mod direct starea părului, dar nu reduce rata normală de cădere a părului. În mod normal, o persoană poate pierde până la 100 de fire de păr pe zi.

Concluzie

Este inteligent să verificați dacă părul dumneavoastră este normal înainte de a încerca să-i redați sănătatea prin administrarea de stimulente pentru păr.

MITUL 3

Toate remediile populare pentru păr sunt benefice în mod implicit și pot fi folosite ca măsură preventivă.

Fapt

Este parțial adevărat: decocturile din plante și măștile hrănitoare ajută la îmbunătățirea aspectului părului. Dacă nu au nimic în neregulă așa cum sunt, tratamentele suplimentare sunt doar benefice. Dar există o problemă.

CITESTE  Cum să nu obosești la calculator?

Corpul fiecărei persoane este unic. Și devine deja un factor limitativ pentru procedurile standard. Unora le va plăcea masca de chefir și le va face părul dens și flexibil, în timp ce părul altora va deveni ciufulit și lipsit de strălucire. Și, în acest sens, nu există nicio diferență între remediile populare și cele profesionale: și acestea sunt selectate individual.

Se crede că absolut sigur și universal clătirea părului de orice tip de decoct de urzică, mușețel, frunze de mesteacăn. Dar, în prezența problemei de bază, soluţiile date ameliorează doar simptomele bolii, care se exprimă prin uscăciunea și ternitatea părului. Dacă vă auto-medicați, puteți pur și simplu să pierdeți semnale importante ale organismului și să vă îmbolnăviți.

Acest lucru este cu atât mai periculos în cazurile în care simptomele ar putea apărea imediat, dar din cauza îngrijirii active și a utilizării remediilor populare, o persoană acordă atenție prezenței problemei reale cu o întârziere.

Concluzie

Ca urmare, îngrijirea preventivă și întreținerea externă devin un obstacol în eliminarea cauzei reale a părului uscat, tern și fragil.

MITUL  4

Cu cât părul tău este mai lung, cu atât este mai greu de îngrijit și cu atât mai mult ai nevoie de metode suplimentare de îngrijire – remedii populare și măști pentru a-ți hrăni părul. Este, de asemenea, mult mai ieftin decât să mergi la un specialist.

Fapt

Frumusețea și rezistența părului tău nu depind de lungimea acestuia, ci de produsele de îngrijire a părului potrivite și de factorii prezentați în primul paragraf. Nu poți rezolva problema doar cu remedii folclorice dacă ai o problemă specifică a părului. De asemenea, îi poți provoca părului tău multe daune. Tratamentul problemelor neglijate va costa în cele din urmă mult mai mult decât o examinare preventivă și respectarea recomandărilor de bază.

CITESTE  Câte calorii sunt arse în timpul mersului pe jos?

Concluzie

Clarificați cauza fragilității, a uscăciunii, a căderii părului cu un medic și alegeți un tratament pentru un anumit tip de păr. Cu o îngrijire adecvată, costul investiției în sănătatea părului va fi rezonabil. În plus, o dietă stabilizată va avea un efect benefic asupra întregii

corpului și rezolvă indirect o mulțime de alte probleme. Dacă adoptați o abordare competentă, remediile populare pentru păr se vor dovedi a fi de prisos.

MITUL  5

Dacă beți vitamine pentru păr, atunci corpul însuși va face față oricărei probleme.

Fapt

În timp ce unele vitamine pot fi consumate în exces și vor fi eliminate din organism, altele se vor acumula și, odată cu cantitatea lor excesivă, vor avea un impact negativ asupra activității tuturor sistemelor și organelor. În afară de vitamine, organismul are nevoie de minerale, aminoacizi, enzime, fibre, iar echilibrul corect al nutrienților care intră în organism trebuie monitorizat de un medic. Uneori, organismului îi lipsește o anumită substanță, care poate fi detectată doar prin teste. Atunci când metabolismul funcționează defectuos, nici remediile profesionale, nici cele populare pentru tratamentul părului nu vor ajuta părul.

Concluzie

Nu este foarte recomandat să luați vitamine fără discernământ și fără recomandarea medicului.

MITUL 6

Este suficient să vizitați o dată un tricholog, pentru a vă asigura de utilitatea recomandărilor și pentru a folosi mijloacele obișnuite pentru a menține părul sănătos, precum și pentru a folosi rețete populare pentru păr, pentru că totul este bine și nu este nimic de îngrijorat.

Fapt

Căderea părului se poate întâmpla peste noapte, după o zi stresantă, de exemplu. Modificările legate de vârstă, ciclul menstrual, restructurarea corpului în timpul menopauzei și decalajul orar pot avea un impact. În plus, starea părului se poate agrava nu imediat, ci după câteva luni. Iar problema va fi mai greu de detectat dacă nu faceți controale regulate.

CITESTE  Dezinfectarea jucăriilor pentru copii

Concluzie

Se recomandă să vizitați un tricolog pentru o examinare preventivă cel puțin o dată la șase luni sau la un an pentru a prescrie un tratament și pentru a ajusta dieta și principiile de îngrijire a părului.

produse naturale pentru păr
produse naturale

Lasă un răspuns