Totul despre părul despicat

Părul sănătos și frumos este visul fiecărei fete. Cu toate acestea, odată cu debutul primăverii, observăm cât de mult a suferit părul după iarnă. Deosebit de îngrijorat de mulți este problema capetelor despicate. Capetele despicate sunt un fel de semnal din partea organismului că îi lipsește vitamine și alte componente utile și îngrijirea părului. Este foarte dificil să „lipim” capetele despicate, deja atunci când au apărut, dar putem stopa procesul dat de îndată ce am observat.

Ruperea părului este o problemă comună cu care mulți dintre noi se luptă și, dacă ignorăm acest fapt, poate duce la pierderea exagerată a părului.

Părul lung și sensibil poate fi mult mai predispus la rupere; cu toate acestea, nici un tip de păr sau lungimea părului nu este protejat de rupere. De asemenea, se observă diferite forme: capete despicate, frizz sau textura fragilă – motiv pentru care ruperea părului este atât de dificil de identificat.

Păr despicat

3 mituri despre capetele despicate

  1. Cel mai bun mod de a vindecare este să mergi la odihnă

Odihna pentru corp, desigur, este necesară, dar va fi mai util pentru capetele despicate, deja lipsite de umiditate, să puneți un umidificator și un contor de umiditate (higrometru) acasă decât pentru a merge la mare, unde părul dvs. se va usca și mai mult!

2. Părul despicat are nevoie de un șampon special

Șamponul nu se vindecă, ci curăță doar părul și scalpul, pregătindu-le pentru îngrijire ulterioară. Mai mult, datorită substanțelor chimice conținute în orice șampoane, chiar și cele mai utile, părul devine mai uscat, deci nu trebuie să vă spălați părul foarte des.

3. Uleiurile naturale îngreunează vârfurile

CITESTE  7 sugestii despre cum să-ți îngrijești părul pe timp de vară

Folosiți ulei de migdale ușor de nucă de cocos și bogat în magneziu pentru a contracara greutatea și a vă hrăni părul cu substanțe benefice.

Ce factori cauzează ruperea părului?

Îngrijirea părului tău

Există mai mulți factori care influențează asupra îmbolnăvirii părului, dar există câțiva vinovați care pot deteriora părul mai mult decât alții.

O cauză comună este utilizarea excesivă a coafurii. Când folosiți unelte precum uscatoarele, placa de îndreptare, căldura ridicată modifică temporar structura și forma părului. În timp, această căldură ridicată va face părul mai slab și deshidratat, lăsându-l mai predispus la rupere.

O altă cauză a ruperii părului este tratarea chimică a părului. Dacă aveți părul colorat, decolorat sau îndreptat chimic, acest lucru modifică compoziția părului, rupându-și legăturile și lăsându-l peste ore mai slabe.

Frecarea părului într-un prosop atunci când se scurge umed poate duce și la ruperea părului, deoarece părul umed se rupe mai ușor. Aplicarea presiunii asupra părului prin coafarea acestuia foarte strâmt sau împletituri îl poate deteriora.

În același timp, părul nostru are nevoie și el de o atenție deosebită, și anume”hrănirea” acestuia. Iar lipsa nutrienților  necesari pentru păr: proteine, biotină, zinc sau omega3, va lăsa părul lipsit de strălucire, slab și predispus la rupere.

Care sunt semnele ruperii părului?

Există câteva semne care vă vor ajuta să identificați dacă aveți de-a face cu ruperea părului. Pentru cei cu păr mai lung, ruperea poate apărea în diferite zone, nu doar la capete. Acordați atenție liniei părului, spatelui capului, coroanei sau a gâtului.

La ce să atragem atenția.

  • Pierderea bucăților de păr mai scurte, rupte: părul deteriorat se va rupe, se va bloca și va cădea mai ușor.
  • Capetele despărțite: una dintre cele mai ușoare modalități de identificare a ruperii părului.
  • Încurcarea excesivă atunci când părul este umed: dacă părul suferă de rupere, va deveni mai dificil de pieptănat când este ud, deoarece va apărea nodul.
  • Părului  îi lipsește strălucire: atunci când părul este deteriorat, va părea plictisit din cauza lipsei de umiditate.
  • Părul se simte aspru: verificați diferite zone ale părului. Dacă unii se simt rupți, mai puțin netezi decât alții, atunci este posibil să te confrunți cu ruperea părului.
CITESTE  Cum corect să utilizăm loțiunea tonică pentru față

Ce putem face?

Odată ce părul este rupt, nu îl poți remedia, dar îl poți împiedica să se rupă și mai mult.

Capetele despicate trebuie să se taie pentru a împiedica părul să se despartă și mai mult pe lungime. Obținerea unei tăieturi obișnuite pe capetele tale va împiedica părul sfâșiat, păstrându-l sănătos și fresh.

Reduceți pe cât posibil coafura, lăsând părul să se usuce din când în când. Dacă trebuie să vă adresați uscătorului, îndreptarea părului sau fier de curling, asigurați-vă că folosiți soluție de protecție termică. Dacă instrumentele dvs. au diverse setări de căldură, este mai bine să nu îl utilizați la cel mai înalt nivel de căldură.

Păstrați-vă părul hidratat folosind produse de condiționare profundă, cum ar fi măștile de păr, uleiuri sau tratamente de îngrijire. Dacă vă colorați părul în mod regulat, ar trebui să utilizați, de asemenea, tratamente și produse create special pentru a proteja părul în timpul acestor procese. De exemplu, saloanele oferă acum tratamente care ajută la reconstruirea legăturilor părului în timpul procesului de colorare sau albire.Odată ce părul este colorat, folosiți produse care îl condiționează profund, o mască care întărește axul părului împotriva deteriorării.

Părul sănătos vine din interior

Părul sănătos vine din interior, așa că ține cont de sfaturile de mai sus, dar să nu uitați și de alimentația corectă, deoarece Alimentarea incorectă influențează negativ, iar părul nostru nu va putea să primească toate substanțele necesare de la organism. Ca rezultat își pierde strălucirea și se dereglează structura acestuia.

Ce sfaturi trebuie să urmați?

Clătiți bine șamponul din păr.

CITESTE  Frumusețea interioară

Aceasta este regula numărul unu! Faceți timp pentru a vă clăti bine părul pentru a evita efectul de cântărire.

Oferă prioritate balsamului peste mască.

Deși măștile oferă umiditate intensă părului, balsamul este mai potrivit pentru firele subțiri. Un balsam cu textură ușoară poate fi folosit în fiecare zi, dar în cazul unei măști, o dată pe săptămână este suficient.

Nu aplicați balsam pe rădăcinile părului.

Dacă părul tău este fin sau gros, deteriorat sau sănătos, rădăcinile sunt aproape întotdeauna în ordine perfectă, deci nu este necesar să aplicați balsamul pe scalp, doar întreaga lungime și capetele.

Uscați-vă părul cu capul în jos.

Pentru a oferi volumul șuvițelor, se recomandă uscarea prin suflare cu capul înclinat în jos. Coborâți  capul, masând ușor părul de la rădăcini cu degetele, în timp ce îl suflați. Când terminați uscarea, veți obține un volum impresionant.

Alegeți-vă cu atenție produsele de styling.

Este un paradox, dar, încercând să facem părul subțire splendid, adesea îl facem doar mai greu și îl privăm de orice volum. Se recomandă utilizarea produselor de styling cu textură ușoară, în care aveți încredere și sunteți siguri în efectul acestora.

Lasă un răspuns