Parul sanatos si frumos este visul fiecarei fete. Cu toate acestea, odata cu debutul primaverii, observam cât de mult a suferit parul dupa iarna. Deosebit de ingrijorat de mulți este problema capetelor despicate. Capetele despicate sunt un fel de semnal din partea organismului ca ii lipseste vitamine si alte componente utile si ingrijirea parului. Este foarte dificil sa „lipim” capetele despicate, deja atunci când au aparut, dar putem stopa procesul dat de indata ce am observat.
Ruperea parului este o problema comuna cu care mulți dintre noi se lupta si, daca ignoram acest fapt, poate duce la pierderea exagerata a parului.
Parul lung si sensibil poate fi mult mai predispus la rupere; cu toate acestea, nici un tip de par sau lungimea parului nu este protejat de rupere. De asemenea, se observa diferite forme: capete despicate, frizz sau textura fragila – motiv pentru care ruperea parului este atât de dificil de identificat.

Cuprins
3 mituri despre capetele despicate
- Cel mai bun mod de a vindecare este sa mergi la odihna
Odihna pentru corp, desigur, este necesara, dar va fi mai util pentru capetele despicate, deja lipsite de umiditate, sa puneți un umidificator si un contor de umiditate (higrometru) acasa decât pentru a merge la mare, unde parul dvs. se va usca si mai mult!
2. Parul despicat are nevoie de un sampon special
Șamponul nu se vindeca, ci curața doar parul si scalpul, pregatindu-le pentru ingrijire ulterioara. Mai mult, datorita substanțelor chimice conținute in orice sampoane, chiar si cele mai utile, parul devine mai uscat, deci nu trebuie sa va spalați parul foarte des.
3. Uleiurile naturale ingreuneaza vârfurile
Folosiți ulei de migdale usor de nuca de cocos si bogat in magneziu pentru a contracara greutatea si a va hrani parul cu substanțe benefice.
Ce factori cauzeaza ruperea parului?

Exista mai mulți factori care influențeaza asupra imbolnavirii parului, dar exista câțiva vinovați care pot deteriora parul mai mult decât alții.
O cauza comuna este utilizarea excesiva a coafurii. Când folosiți unelte precum uscatoarele, placa de indreptare, caldura ridicata modifica temporar structura si forma parului. În timp, aceasta caldura ridicata va face parul mai slab si deshidratat, lasându-l mai predispus la rupere.
O alta cauza a ruperii parului este tratarea chimica a parului. Daca aveți parul colorat, decolorat sau indreptat chimic, acest lucru modifica compoziția parului, rupându-si legaturile si lasându-l peste ore mai slabe.
Frecarea parului intr-un prosop atunci când se scurge umed poate duce si la ruperea parului, deoarece parul umed se rupe mai usor. Aplicarea presiunii asupra parului prin coafarea acestuia foarte strâmt sau impletituri il poate deteriora.
În acelasi timp, parul nostru are nevoie si el de o atenție deosebita, si anume”hranirea” acestuia. Iar lipsa nutrienților necesari pentru par: proteine, biotina, zinc sau omega3, va lasa parul lipsit de stralucire, slab si predispus la rupere.
Care sunt semnele ruperii parului?
Exista câteva semne care va vor ajuta sa identificați daca aveți de-a face cu ruperea parului. Pentru cei cu par mai lung, ruperea poate aparea in diferite zone, nu doar la capete. Acordați atenție liniei parului, spatelui capului, coroanei sau a gâtului.
La ce sa atragem atenția.
- Pierderea bucaților de par mai scurte, rupte: parul deteriorat se va rupe, se va bloca si va cadea mai usor.
- Capetele desparțite: una dintre cele mai usoare modalitați de identificare a ruperii parului.
- Încurcarea excesiva atunci când parul este umed: daca parul sufera de rupere, va deveni mai dificil de pieptanat când este ud, deoarece va aparea nodul.
- Parului ii lipseste stralucire: atunci când parul este deteriorat, va parea plictisit din cauza lipsei de umiditate.
- Parul se simte aspru: verificați diferite zone ale parului. Daca unii se simt rupți, mai puțin netezi decât alții, atunci este posibil sa te confrunți cu ruperea parului.
Ce putem face?
Odata ce parul este rupt, nu il poți remedia, dar il poți impiedica sa se rupa si mai mult.
Capetele despicate trebuie sa se taie pentru a impiedica parul sa se desparta si mai mult pe lungime. Obținerea unei taieturi obisnuite pe capetele tale va impiedica parul sfâsiat, pastrându-l sanatos si fresh.
Reduceți pe cât posibil coafura, lasând parul sa se usuce din când in când. Daca trebuie sa va adresați uscatorului, indreptarea parului sau fier de curling, asigurați-va ca folosiți soluție de protecție termica. Daca instrumentele dvs. au diverse setari de caldura, este mai bine sa nu il utilizați la cel mai inalt nivel de caldura.
Pastrați-va parul hidratat folosind produse de condiționare profunda, cum ar fi mastile de par, uleiuri sau tratamente de ingrijire. Daca va colorați parul in mod regulat, ar trebui sa utilizați, de asemenea, tratamente si produse create special pentru a proteja parul in timpul acestor procese. De exemplu, saloanele ofera acum tratamente care ajuta la reconstruirea legaturilor parului in timpul procesului de colorare sau albire.Odata ce parul este colorat, folosiți produse care il condiționeaza profund, o masca care intareste axul parului impotriva deteriorarii.

Parul sanatos vine din interior, asa ca ține cont de sfaturile de mai sus, dar sa nu uitați si de alimentația corecta, deoarece Alimentarea incorecta influențeaza negativ, iar parul nostru nu va putea sa primeasca toate substanțele necesare de la organism. Ca rezultat isi pierde stralucirea si se deregleaza structura acestuia.
Ce sfaturi trebuie sa urmați?
Clatiți bine samponul din par.
Aceasta este regula numarul unu! Faceți timp pentru a va clati bine parul pentru a evita efectul de cântarire.
Ofera prioritate balsamului peste masca.
Desi mastile ofera umiditate intensa parului, balsamul este mai potrivit pentru firele subțiri. Un balsam cu textura usoara poate fi folosit in fiecare zi, dar in cazul unei masti, o data pe saptamâna este suficient.
Nu aplicați balsam pe radacinile parului.
Daca parul tau este fin sau gros, deteriorat sau sanatos, radacinile sunt aproape intotdeauna in ordine perfecta, deci nu este necesar sa aplicați balsamul pe scalp, doar intreaga lungime si capetele.
Uscați-va parul cu capul in jos.
Pentru a oferi volumul suvițelor, se recomanda uscarea prin suflare cu capul inclinat in jos. Coborâți capul, masând usor parul de la radacini cu degetele, in timp ce il suflați. Când terminați uscarea, veți obține un volum impresionant.
Alegeți-va cu atenție produsele de styling.
Este un paradox, dar, incercând sa facem parul subțire splendid, adesea il facem doar mai greu si il privam de orice volum. Se recomanda utilizarea produselor de styling cu textura usoara, in care aveți incredere si sunteți siguri in efectul acestora.