Ce sa daruiesti de  8 martie – idei de cadouri

a close up of a flower

Toata lumea stie despre 8 martie – de la copii mici la adulți, pentru ca in aceasta zi toata atenția este acordata femeilor, indiferent de vârsta. Dar doar câțiva stiu de ce aceasta data si cine s-a gândit prima data sa o sarbatoreasca.

Istoria zilei de 8 martie

Ziua Internaționala a Femeii, pe care o sarbatorim la 8 martie, are o istorie de 155 de ani. În aceasta zi, in 1857, muncitoarele din fabricile americane de textile si incalțaminte au marsaluit prin Manhattan in semn de solidaritate muncitoreasca. Iar in 1910, la Conferința Internaționala a Femeilor Socialiste de la Copenhaga, Clara Zetkin a facut apel la intreaga lume sa sarbatoreasca Ziua Internaționala a Femeii la aceasta data. Țara noastra a introdus aceasta sarbatoare datorita prietenei Clarei, Rosa Luxemburg.

Initiatoare 8 martie
Clara Zetkin

De atunci, pe 8 martie, barbații le mulțumesc femeilor iubite pentru ca le sunt alaturi si, in mod tradițional, le fac cadouri. Și, in fiecare an, se confrunta cu dilema cum sa aleaga un cadou pentru 8 martie.

Ce sa ii oferi iubitei de 8 martie?

În primul rând, pentru o fata la Ziua Internaționala a Femeii trebuie sa alegi florile ei preferate. În mod tradițional, pe 8 martie ofera lalele, dar daca ea prefera trandafirii sau orhideele, este mai bine sa faci un buchet din ele.

 Doar florile nu vor fi suficiente, deoarece sarbatoarea este doar o data pe an, asa ca ar trebui sa ii adaugi cadouri mai interesante si mai originale:

  • Bijuterii din aur sau argint;
  • Un parfum sau produse cosmetice decorative;
  • O rochie draguța sau un halat confortabil;
  • O plapuma calduroasa sau o perna cu decorațiuni;
  • Lenjerie de pat tematica cu flori.
Cadoul perfect
Cosmetica

Poți oferi si un cadou cu propriile mâini, de exemplu, creaza o brațara care sa aminteasca de tine. Persoana iubita va aprecia cu siguranța.

CITESTE  Cum corect sa utilizam loțiunea tonica pentru fața

În aceasta zi, nu uita sa o feliciți pe mama, pentru ca este una dintre cele mai importante femei din viața. De obicei, mamicilor le plac cadourile practice de 8 martie: electrocasnice mici, care ii vor simplifica rutina zilnica, textile pentru casa – o fața de masa frumoasa, un set de prosoape, cuvertura de pat, perna decorativa, poseta, geanta, un sal frumos.

Și poți, de asemenea, sa iți feliciți mama de 8 martie cu un bilet la teatru, la cinema sau la prezentarea unei carți interesante. Ca un cadou, poți folosi un certificat pentru a vizita un cosmetician sau un salon de infrumusețare. Aici, cadoul depinde de ceea ce ii place ei.

Ce sa ii iei bunicii tale de 8 martie?

Principalul criteriu pe baza caruia sa alegi un cadou de 8 martie pentru bunica este interesele ei. Daca ii place sa tricoteze, sa brodeze sau sa coasa, cu siguranța se va bucura de materialele pentru cusut. Ca si cadou de 8 martie se vor potrivi prosoapele de bucatarie sau de baie, fețele de masa, o carte interesanta, o geanta cu design clasic.

Cadou
Ceea ce ar aprecia bunica ta

Daca bunica este tânara, activa, ii poți darui ceva foarte original – de exemplu, un atelier de facut pizza sau un bilet la un concert al cântarețului ei preferat. Și nu uita de flori, astfel de cadouri adora toate femeile.

Ce sa daruiesti soției sale?

Cel mai bun cadou pentru soția ta pe 8 martie va fi o eliberare completa de treburile casnice. Și, cu toata seriozitatea, este sufletul tau pereche care merita o vacanța, asa ca ii poți oferi:

  • Un certificat pentru un tratament la un salon de infrumusețare;
  • O excursie la un centru spa;
  • O sedința de masaj relaxant.
Spa salon
O sesiune la un spa salon

Un parfum, o rochie, o geanta de mâna sau textile frumoase pentru casa vor funcționa si ele ca un cadou: Cui nu i-ar placea un set luxos de lenjerie de pat din satin sau prosoape frumoase, un halat de baie confortabil sau o fața de masa de designer.

CITESTE  Top 10 idei de intalniri toamna!

Și, cel mai important, aceasta este ziua in care sa-i spui mai multe cuvinte frumoase soției tale, ceea ce va fi cel mai bun cadou.

Ce sa oferi ca dar de 8 martie surorii?

Aici totul depinde de vârsta surorii tale. Daca este o adolescenta, cadoul pentru 8 martie poate fi un powerbank, casti, o carcasa originala pentru telefon. De asemenea, surorii tale ii va placea la sigur o geanta eleganta, manusi, esarfa, produse cosmetice decorative.

Cadou pentru sora
Cadoul perfect pentru sora ta

O poți face fericita cu bilete la un eveniment interesant sau prin a mergi cu ea la o cafenea noua.

În cazul in care sora este adulta, cadoul poate fi lucruri practice: aparate de uz casnic, textile pentru casa, produse de ingrijire personala.

Ce poate fi daruit colegelor pe 8 martie?

În aceasta zi, nu uita sa feliciți partea  feminina a echipei. Cadourile perfecte de 8 martie pentru colegele tale ar putea fi un set: flori, bomboane sau dulciuri, o carte, suveniruri,prosoape de bucatarie cu o tema de primavara.

8 martie
Cadoul colegelor

Un prosop in forma de trandafir ar fi, de asemenea, un suvenir grozav. Daca esti mai apropiat sau prieten cu cineva de la locul de munca, ii poți oferi acelei femei sau fete un cadou mai personal de 8 martie. Alternativ, ar putea fi o sticla cu parfumul ei preferat, o rama foto.

Lasa un raspuns