7 sugestii despre cum să-ți îngrijești părul pe timp de vară

Cel mai important lucru în îngrijirea de vară a părului este să nu-l uscați! Sub influența razelor UV și a căldurii, părul pierde mai repede din hidratare și devine mai poros și mai rebel. Vârfurile încep să se despice. Vedeţi în continuare câteva reguli simple pentru a evita acest lucru.

Nu faceți abuz de spray-uri cu sare

Spray-urile cu sare au devenit foarte populare în urmă cu câțiva ani. Acestea sunt adesea folosite pentru a crea părul umed și bucle de plajă. Spray-urile saline, din păcate, nu sunt atât de inofensive pe cât par la prima vedere. Sarea ridică solzii pe măsură ce ajunge la suprafață, rupând firul de păr și uscându-l. După coafarea cu astfel de produse, părul trebuie spălat întotdeauna cu un șampon delicat fără sulfați și un balsam pentru a “pacifica” cuticula.

Folosiți uleiurile cu prudență

Știu că multe persoane aplică uleiuri înainte de a merge la plajă, crezând că își protejează părul. Ei bine, asta nu este chiar adevărat! Uleiul se încălzește sub acțiunea directă a razelor solare. Acest lucru nu este sigur pentru firul de păr. În acest fel, îl puteți deteriora cu ușurință. Unele uleiuri nu sunt recomandate deloc de către trichologi. Pentru protecția acestora au apărut de mult timp spray-uri speciale. Iar dacă nu aveți unul la îndemână, folosiți un balsam obișnuit. Sigur și eficient!

Strânge-ți părul

Mai bine încă, purtați o pălărie! Sub influența razelor UV, pigmentul este spălat în mod activ şi părul “se arde”. Acest lucru, desigur, este frumos. Dar este foarte traumatizant pentru ei. Dacă vă place părul lejer, nu uitați cel puțin un produs cu factor de protecție solară pentru a vă proteja împotriva razelor UV dăunătoare.

CITESTE  Totul despre părul despicat

Folosește o mască de keratină hidrolizată

Keratina hidrolizată umple spațiile goale. Părul devine mai dens! În timpul verii, măștile cu aceasta într-o compoziție sunt deosebit de actuale. Acestea vă permit să uniformizați efectele luminii solare directe. Vă recomand să aplicați această mască de noapte pe părul uscat de două ori pe săptămână.

Luați-vă vitamina D

Această vitamină ar trebui să fie un must-have pe raftul tău de frumusețe. Deficitul său este una dintre cauzele neobservate ale căderii părului. În climatul nostru, se prescrie chiar și vara, dar merită să vă faceți un test și să vorbiți cu medicul dumneavoastră, ca întotdeauna. Pentru îngrijirea sănătății și a frumuseții, luați până la 2000 de unități.

Consumați apă

Hidratarea începe din interior! Vara pierdem în mod activ umiditate, ceea ce înseamnă că trebuie să o refacem în mod regulat. Vă recomand să adăugați vitamina C sau suc de lămâie în apă. Acesta normalizează metabolismul fierului și întărește pereții vasculari.

Nu uitați de curățarea în profunzime

O curățare în profunzime a părului și a scalpului ar trebui efectuată săptămânal, indiferent de anotimp. În timpul verii, această procedură este și mai importantă. Frecați-vă scalpul și părul în mod regulat pentru a elimina sărurile grele, excesul de sebum și praful. Folosiți un șampon de curățare profundă o dată pe lună.

Lasă un răspuns