6 obiceiuri proaste care strică unghiile

Este ușor să distrugi frumusețea și sănătatea unghiilor tale prin activități de zi cu zi aparent inofensive, pe care s-ar putea să nu le observi. Iată o privire asupra celor mai proaste obiceiuri de care trebuie să scăpați.

Unghiile frumoase și sănătoase pun în valoare orice aspect de frumusețe, motiv pentru care îngrijirea regulată a unghiilor este esențială. Cu toate acestea, uneori, efectul deplin al tratamentelor de înfrumusețare este subminat de obiceiurile zilnice care distrug calitatea și aspectul unghiilor tale.

Curățarea fără mănuși

Contactul cu substanțe chimice agresive nu numai că desprinde materialul de etanșare de pe unghii, dar tinde și să le usuce. Rezultatul este unghii fragile și crăpate.

Nu uitați să purtați mănuși atunci când faceți treburile casnice și spălați vasele. Folosiți creme hidratante și uleiuri cosmetice pentru unghii și cuticule după contactul cu apa.

Manichiură independentă sau neprofesionistă

Să vă tăiați singuri unghiile cu o pilă de unghii este în regulă, dar să împingeți și să tăiați cuticula în același mod nu este cu siguranță o idee bună. De ce nu?

Acest lucru se cauzează faptului că sub cuticulă se află zona de creștere a unghiei și există un risc ridicat de a o deteriora dacă instrumentul este utilizat incorect. În acest caz, placa unghiei se poate despica și poate apărea o creștere ondulată.

Tratarea sau tăierea pielii, în cazul în care există riscul de rănire neplanificată, trebuie efectuată cu instrumente sterile care au fost supuse tuturor etapelor de procesare necesare.

Acoperirea unghiilor prezintă cel mai mare pericol și risc de alterare a calității plăcii unghiilor. În primul rând, acestea sunt arsuri chimice și termice din cauza unei utilizări necorespunzătoare sau a unui strat de bază de proastă calitate.

CITESTE  Rețete de scrub în condiţii de casă

Aceste modificări sunt însoțite de o serie de simptome caracteristice: separarea unghiilor de patul unghial, modificări de culoare (îngălbenire), îngroșarea patului unghial, hemoragii – hemoragii sub unghie asemănătoare unor așchii.

Dacă acestea apar, trebuie să consultați imediat un medic specialist pentru a vă repara unghiile.

Acoperire excesivă, pedichiură și manichiură neregulate

Orice producător și meșter responsabil recomandă schimbarea stratului de mână o dată la 2-3 săptămâni. În caz contrar, unghiile pot începe să se rupă din cauza deplasării centrului de greutate. Iar infecția bacteriană se dezvoltă cu ușurință în desprinderile de gel polish

Pe picioare, perioada nu trebuie să depășească 4-5 săptămâni. Unghiile acoperite cu lac de gel, nu se îndoaie și nu cresc înapoi și încep să se odihnească pe vârful pantofilor și să strângă degetele de la picioare, ceea ce cauzează adesea onicolis – desprinderea plăcii de unghii de la patul unghiei.

Dacă nu puteți ajunge la timp la tehnicianul de unghii, va trebui să vă piliți unghiile cu o pilă de unghii.

Autotăiere/îndepărtare a acoperirii

Unii oameni o fac în timp ce se uită la un film bun; alții ar putea fi mustrați la serviciu. Dar rezultatul este același: stratul de acoperire este smuls și, odată cu el, este afectat și stratul superior al unghiilor, care va avea nevoie de 4-6 luni pentru a crește din nou.

Tăierea unghiilor de la picioare scurte/circulare

Lung – rău. Scurt – rău. “Atunci de ce e nevoie?” – întrebi. Este mai bine ca marginea unghiei să nu iasă în afara patului pielii și unghiile să fie tăiate în linie dreaptă. O tăiere rotunjită sau scurtă este o cauză frecventă a unghiilor încarnate și, de asemenea, nu numai că nu este foarte drăguță dar e şi destul de dureroasă.

CITESTE  Totul despre părul despicat

Șosete și pantofi mici

Încă de la o vârstă fragedă, obiceiul de a avea “picioarele strâmbe” se dezvoltă din cauza lipsei de informații despre alegerea încălțămintei potrivite. Mărimea pantofilor este aleasă ca fiind cu una sau două mărimi mai mică. Pantofii aleși necorespunzător pot strica nu doar unghiile, ci și piciorul. Și fiecare profesionist se confruntă zilnic cu obiecția clientului “este confortabil!”.

Pentru a preveni această problemă, nu trebuie să vă bazați pe mărimea producătorului, ci pe lungimea piciorului în centimetri. Regula principală este: lungimea piciorului este egală cu lungimea tălpii.

La primele modificări ale unghiilor – exfoliere, decolorare, despicare sau îngroșare – este recomandabil să consultați un podiatru sau un dermatolog, mai degrabă decât să vă tratați singuri.

Lasă un răspuns