Este usor sa distrugi frumusețea si sanatatea unghiilor tale prin activitați de zi cu zi aparent inofensive, pe care s-ar putea sa nu le observi. Iata o privire asupra celor mai proaste obiceiuri de care trebuie sa scapați.
Unghiile frumoase si sanatoase pun in valoare orice aspect de frumusețe, motiv pentru care ingrijirea regulata a unghiilor este esențiala. Cu toate acestea, uneori, efectul deplin al tratamentelor de infrumusețare este subminat de obiceiurile zilnice care distrug calitatea si aspectul unghiilor tale.
Cuprins
Curațarea fara manusi
Contactul cu substanțe chimice agresive nu numai ca desprinde materialul de etansare de pe unghii, dar tinde si sa le usuce. Rezultatul este unghii fragile si crapate.
Nu uitați sa purtați manusi atunci când faceți treburile casnice si spalați vasele. Folosiți creme hidratante si uleiuri cosmetice pentru unghii si cuticule dupa contactul cu apa.
Manichiura independenta sau neprofesionista
Sa va taiați singuri unghiile cu o pila de unghii este in regula, dar sa impingeți si sa taiați cuticula in acelasi mod nu este cu siguranța o idee buna. De ce nu?
Acest lucru se cauzeaza faptului ca sub cuticula se afla zona de crestere a unghiei si exista un risc ridicat de a o deteriora daca instrumentul este utilizat incorect. În acest caz, placa unghiei se poate despica si poate aparea o crestere ondulata.
Tratarea sau taierea pielii, in cazul in care exista riscul de ranire neplanificata, trebuie efectuata cu instrumente sterile care au fost supuse tuturor etapelor de procesare necesare.
Acoperirea unghiilor prezinta cel mai mare pericol si risc de alterare a calitații placii unghiilor. În primul rând, acestea sunt arsuri chimice si termice din cauza unei utilizari necorespunzatoare sau a unui strat de baza de proasta calitate.
Aceste modificari sunt insoțite de o serie de simptome caracteristice: separarea unghiilor de patul unghial, modificari de culoare (ingalbenire), ingrosarea patului unghial, hemoragii – hemoragii sub unghie asemanatoare unor aschii.
Daca acestea apar, trebuie sa consultați imediat un medic specialist pentru a va repara unghiile.
Acoperire excesiva, pedichiura si manichiura neregulate
Orice producator si mester responsabil recomanda schimbarea stratului de mâna o data la 2-3 saptamâni. În caz contrar, unghiile pot incepe sa se rupa din cauza deplasarii centrului de greutate. Iar infecția bacteriana se dezvolta cu usurința in desprinderile de gel polish
Pe picioare, perioada nu trebuie sa depaseasca 4-5 saptamâni. Unghiile acoperite cu lac de gel, nu se indoaie si nu cresc inapoi si incep sa se odihneasca pe vârful pantofilor si sa strânga degetele de la picioare, ceea ce cauzeaza adesea onicolis – desprinderea placii de unghii de la patul unghiei.
Daca nu puteți ajunge la timp la tehnicianul de unghii, va trebui sa va piliți unghiile cu o pila de unghii.
Autotaiere/indepartare a acoperirii
Unii oameni o fac in timp ce se uita la un film bun; alții ar putea fi mustrați la serviciu. Dar rezultatul este acelasi: stratul de acoperire este smuls si, odata cu el, este afectat si stratul superior al unghiilor, care va avea nevoie de 4-6 luni pentru a creste din nou.
Taierea unghiilor de la picioare scurte/circulare
Lung – rau. Scurt – rau. “Atunci de ce e nevoie?” – intrebi. Este mai bine ca marginea unghiei sa nu iasa in afara patului pielii si unghiile sa fie taiate in linie dreapta. O taiere rotunjita sau scurta este o cauza frecventa a unghiilor incarnate si, de asemenea, nu numai ca nu este foarte draguța dar e şi destul de dureroasa.
Șosete si pantofi mici
Înca de la o vârsta frageda, obiceiul de a avea “picioarele strâmbe” se dezvolta din cauza lipsei de informații despre alegerea incalțamintei potrivite. Marimea pantofilor este aleasa ca fiind cu una sau doua marimi mai mica. Pantofii alesi necorespunzator pot strica nu doar unghiile, ci si piciorul. Și fiecare profesionist se confrunta zilnic cu obiecția clientului “este confortabil!”.
Pentru a preveni aceasta problema, nu trebuie sa va bazați pe marimea producatorului, ci pe lungimea piciorului in centimetri. Regula principala este: lungimea piciorului este egala cu lungimea talpii.
La primele modificari ale unghiilor – exfoliere, decolorare, despicare sau ingrosare – este recomandabil sa consultați un podiatru sau un dermatolog, mai degraba decât sa va tratați singuri.