Îngrijirea părului ca la salon

Stimate doamne, fiecare din noi dorește un păr ascultător și strălucitor. De aceea, am ales să discutăm despre câteva metode de îngrijire a părului dvs. și anume să facem acest lucru singure și sigur. Nu vă temeți să încercați. După multe încercări vom aranja părul nostru atât de rapid, încât ne vom iubi mai mult pe noi și vom înțelege că îngrijirea de sine este o necesitate. Cine dintre noi, femeile, nu iubește o piele fină, un păr mătăsos și un zâmbet frumos?

Câteva sfaturi de îngrijire a părului

Nu cunosc nici o femeie căreia să nu i se potrivească un păr aranjat, de aceea nu vă ignorați părul. El mereu trebuie să fie curat și atent pieptănat. Pare un lucru simplu si lipsit de importanță, însă aceasta nu e deloc așa. Fiecare mișcare a părului trebuie să fie liniștită, efectuată cu atenție și cu multă răbdare, în așa fel părul nostru nu va fi capricios și atât de neascultător. Îmbunătăți-ți starea părului prin următoarele metode.

Pentru sănătatea și strălucirea părului dvs., trebuie să-l pieptănați de două ori pe zi, dimineața și seara. Pieptănatul îmbunătățește circulația sângelui și are un beneficiu asupra capului, scăpându-vă de efectele negative pe care le-ați simțit pe parcursul zilei. Este de asemenea o modalitate de a oferi părului volum, doar cu condiția de a utiliza pieptenele corect.

diferite tipuri de perie d epăr
Tipuri de perie de păr

Este o greșeală dacă pieptănați părul umed cu aceeași atitudine ca și când e uscat. Dacă doriți să nu afectați starea părului după spălare, atunci vă îndemn să utilizați o perie specială cu dinți largi. Părul, de asemenea, poate fi rănit, dacă suntem neatenți. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, periați părul de la capete, pentru a nu-i face rău. De îndată ce vârfurile sunt pieptănate, continuați pieptănarea părului la nivelul gâtului. Dacă părul este greu de pieptănat, atunci un mod sigur de a ușura viața este să folosim un balsam de clătire după fiecare șampon, ulei sau spray. Este conceput special pentru acest lucru.

CITESTE  7 sugestii despre cum să-ți îngrijești părul pe timp de vară

Pieptănarea părului

Dacă ați citit acest sfat, părul dvs. deja este uscat. Acum puteți continua pieptănarea sigur și încrezător de îngrijire a părului. Începeți să vă pieptănați părul cu capul în jos, făcând mișcări de la gât la frunte. Nu uitați să pieptănați și părțile laterale. Nu ar trebui să fim prea harnici în pieptănarea rădăcinilor părului, deoarece acest lucru poate face părul gras. Încheiem trecând pieptenele prin păr de sus în jos. În așa mod, părul va fi îngrijit calitativ doar prin câteva mișcări corecte și gândite.

Sfatul final, destul de important, este în legătură cu peria pe care o folosiți. Pentru a o avea pe o perioada mai lungă de timp, deoarece sunt sigură ca este destul de greu să ne despărțim de pieptene, când a apărut deja o deprindere și o plăcere de a folosi anume aceasta, trebuie să ținem cont: îndepărtați regulat părul care rămâne pe pieptene, spălați-l cât mai des cu apă caldă, folosind puțin șampon.

Modalități de îndreptare a părului

O îngrijire fină a părului face stilul oricărei femei atrăgător și incredibil de feminin. Însă acest lucru necesită foarte mult timp, uneori si bani pentru a avea un rezultat dorit. Cine nu dorește ca acest lucru să fie făcut bine?

Câteva lucruri care trebuie să le cunoașteți dacă va vine în gând ideea ”doresc să fac singură”

Cum ne îndreptăm părul corect cu placa?

Cel mai simplu și eficient instrument pentru îndreptarea părului acasă tragerea părului între două plăci încălzite, care ajută să se îndrepte și să strălucească.

Spălați-vă părul și aplicați protecție termică pe păr, ceea ce  vă va  proteja de efectele plăcilor fierbinți.

Sfat! lăsa-ți părul să se usuce singur – va fi mult mai ușor de modelat!

Aplicați orice produs de styling pe păr (cum ar fi spumă sau mousse de coafat). Întindeți produsul pe toată lungimea părului. Înainte de a începe îndreptarea , pieptănați-vă cu atenție părul.

Placă pentru păr
Îndreptarea părului cu placa

Fixează părțile superioare ale părului mai aproape de partea din spate a capului: coafura va începe de la nivelele inferioare, iar cele superioare vor interfera pur și simplu.

CITESTE  Protecţia solară și machiajul de vară

Prindeți o parte de păr de grosime medie și strângeți-o între degetele index și cele mijlocii. Executați călcarea de-a lungul șuvițelor, trecând de la rădăcini la vârfuri. Important: mișcarea ar trebui să fie ușoară și lină pentru a nu rupe și a vă deteriora buclele și mai mult!

Repetați această mișcare de mai multe ori până obțineți rezultatul dorit, dacă aveți un instrument bun  3 repetări sunt de ajuns. Când nivelul de păr inferior este îndreptat, mergeți pe șuvițele superioare. Remediați coafura cu ulei de păr atent la capetele părului, în așa fel ve-ți obține o strălucire mai intensă și, desigur, un păr mai sănătos.

Nu uitați să setați temperatura corectă pentru încălzirea fierului de călcat, concentrându-vă pe tipul de păr. Pentru bucle subțiri fragile, este mai bine să alegeți o încălzire minimă – 130-145 de grade, pentru părul creț obraznic – 190 de grade.

Pentru procurarea unei plăci specifice caracteristicilor părului dvs. vă recomand: https://www.emag.ro/placi_indreptat_parul/c

Îndreptarea părului cu uscătorul de păr, ca în salon, doar că acasă.

Spre deosebire de îndreptarea cu un fier, folosirea unui uscător de păr va ajuta la crearea nu numai a unui stil lin, dar și cu volum. În acest caz, veți avea nevoie de multă dorință, precum și de o perie rotundă de păr.

urscător de păr negru
Îndreptarea părului cu uscătorul de păr

În mod obișnuit, stiliștii din saloanele de înfrumusețare folosesc această metodă, eu o voi expune în câțiva pași. Deci urmăriți cu atenție.

Pentru început spălați-vă părul, uscați-l cu un prosop și aplicați un spray de protecție termică care va proteja părul de expunerea la aerul cald.

Aplicați un produs de coafare, mousse sau spumă, pe întreaga lungime a părului, astfel încât stylingul dvs. să fie păstrat mult timp.

CITESTE  6 obiceiuri proaste care strică unghiile

Fixați șuvițele superioare de pe spatele capului – coafura va începe de la nivelul inferior. Înainte de a începe să îndreptați fiecare șuviță, pieptănați-o cu atenție. Răsuciți un blocaj de păr pe o perie rotundă, trecând de la vârfuri la rădăcini.

Sfat! acționați încet și cu atenție, altfel parul se va încurca.

Începeți să uscați prin suflare un fir de păr de la rădăcini până la capete, în timp ce „desfășurați” simultan cu un pieptene cu mișcări de tragere destul de pronunțate.

Sfat! uscătorul de păr trebuie amplasat la un unghi de 30 de grade în raport cu firul de păr și la o distanță de 1-2 cm de păr, pentru ca efectul aerului fierbinte să fie eficient!

Repetați procesul de câteva ori până când rezultatul vi se potrivește.

După ce ați așezat nivelul inferior, mergeți la partea superioară.

Fixați coafura cu spray de păr, pentru a ține mai mult timp(nu este necesar pentru toate tipurile de păr). Pentru unele femei este mult mai potrivit de folosit ulei la capetele părului pentru a-l liniști după uscător. Astfel stilul dvs. este gata!

Comments: 1
Lasă un răspuns