Creșterea inteligenței emoționale în lumea modernă: 11 modalități

Evită bârfele, nu le repeta după ceilalți, explorează și recunoaște singur, întrerupe relațiile negative și nu spune nimănui despre temerile tale. Vorbește despre ceea ce dorești, nu despre ceea ce nu dorești, în așa fel influențăm creșterea emoțională.

Lumea se schimbă rapid în fața ta. Ajungi treptat la realizarea că gândurile tale sunt cu adevărat importante, toți sunt conectați și că lumea ta se schimbă foarte repede pentru inteligenta emotionala .

zambet imagine
Zimbeste mai mult

Majoritatea oamenilor afirmă că în viața lor există acum schimbări serioase și o dezvoltare personală fulger-rapidă. Nu te mai poți ascunde de problemele tale, având în vedere că acum totul se schimbă foarte rapid.

Dar ce ar trebui să faci mai exact? Iată 11 modalități de a nu supraviețui numai, ci și de a învăța să prospere în această lume în continuă schimbare.

Este timpul să te uiți la viața ta și să realizezi că ai devenit o imagine colectivă a celor cinci persoane cu care comunicai cel mai mult.

Rupe relațiile cu oamenii negativi, reginele dramei și vampirii energici. Înconjură-te cu prieteni adevărați-cei care te inspiră, pe care îi iubești și care te iubesc. Din punct de vedere al energiei, acest lucru te atrage, deci dacă ești înconjurat de oameni care nu au calitățile pe care le apreciezi, atunci este timpul pentru schimbare.

Nu mai există concepte precum “acolo” și “aici”.

Întreaga lume este oglinda ta. Ești ușor afectat de alți oameni? E timpul să termini asta. De îndată ce vei scăpa de furia ta, vei opri auto-sabotarea, îți va crește stima de sine scăzută și îți vei vindeca rănile sufletești, și nu vei mai avea nevoie de “prieteni” pentru a juca o altă dramă.

CITESTE  3 pași: cum să stabilești un obiectiv și să îl atingi

Îngrijirea energetică a corpului tău.

Ești influențată zilnic de o varietate de câmpuri electromagnetice, distrageri, angajamente și responsabilități.

Mergi la masaj, acupunctură, fă vindecare energetică, aromoterapie, terapie de flotare și reflexologie. Nu-ți poți permite? Atunci întinde-te pe pământ pentru o vreme. Astfel, sa dovedit științific că o astfel de” relaxare ” reduce stresul și echilibrează sistemul nervos. Profită de exemplul prietenilor tăi mai mici: primul lucru pe care un animal îl face atunci când se simte rău sau când este rănit, el caută un refugiu unde să se așeze în tăcere pe pământ.

Calmează-ți mintea.

Calmează mintea
Calmează-ți mintea.

Chiar și o meditație de 10 minute în fiecare zi este suficientă pentru a scăpa de ucigașul nostru numărul unu: stresul.

Yoga, mersul pe jos fără un anumit traseu și distracția în natură sunt toate versiuni mobile ale meditației pentru cei care nu le place să stea pe loc.

Setează-ți intervale de 15 minute pe telefon sau pe ceas, între care ve-i lua pauze pentru respirație profundă.

Alternarea respirației profunde și superficiale calmează sistemul nervos. Respirația superficială activează în zona claviculei, punctele responsabile de reacția instinctivă “bătaia sau alergarea”, sporind astfel stresul.

Relaxează-te mai mult fără telefonul mobil.

Nu se va întâmpla nimic cu lumea dacă nu i-ai telefonul la prânz. Trebuie să renunți la sunetul unui telefon mobil.

Programează-ți timpul în rutina ta pentru tine. Lasă telefonul pe bancheta din spate a mașinii în timp ce călătorești sau faci treburi importante sau lăsă-l acasă în timp ce te plimbi.

Investește timpul în doar câțiva oameni, astfel încât relația cu ei să ajungă la un nivel mai profund.

CITESTE  De ce frunzele își schimbă culoarea?

Stabilirea unei relații apropiate nu este posibilă cu toată lumea. În lumea de astăzi de prietenie online, a devenit un cuvânt foarte superficial. Crearea unei legături autentice cu o altă persoană și câștigarea încrederii sale ne oferă un refugiu sigur din lume atunci când avem nevoie de ea.

Comunitate

Baiat si fata
Comunitate.

Gândește-te la inteligența emoțională la nivel global, acționează local. Și la nivel local se înțelege necesitatea de a-ți cunoaște vecinii. Sprijinește-te reciproc și vei avea un sentiment de a te simți ca și cum ai fi în propriul oraș mic. Aveți grijă unul de celălalt și ajutați-vă atunci când este necesar.

Trebuie să scapi de obiceiul de a intra în garaj și de a închide ușa după tine. Trebuie să începi să saluți vecinii, trecând pe lângă ei.

Oprește televizorul

La televizor arată întotdeauna ceva negativ sau o altă dramă. Dacă nu te poți despărți de el, limitează-ți timpul în fața ecranului pentru a viziona filme excelente sau canale cognitive, cum ar fi National Geographic. Și chiar mai bine – doar lasă televizorul și urmărește ceva 100%care te  inspiră.

Ți-e frică să ratezi știrile importante? Citește-le online. Îți garantez că cineva îți va umple golurile.

Nu-ți mai otrăvi corpul.

Cumpără-ți produse locale și ecologice.

Compasiune pentru alți oameni.

Ai auzit ceva rău despre o altă persoană? Nu uita că aceasta este doar opinia cuiva.

Toată lumea face tot ce poate. Pur și simplu evită judecățile radicale și ia în considerare motivele unui act sau altul înainte de a vă agăța de cineva cu o etichetă negativă.

Urmărește gândurile și cuvintele.

Ești ca o mașină care proiectează totul în lumea exterioară. Dacă nu ai observat încă, îți proiectezi cele mai grave coșmaruri. Evită bârfele, nu le repeta după ceilalți, explorează și recunoaște singur, întrerupe relațiile negative și nu spune nimănui despre temerile tale. Vorbește despre ceea ce dorești, nu despre ceea ce nu dorești. Uită-te la viața ta: Ce decizii fac prietenii tăi și ce faci tu?

CITESTE  Analiza personalității SWOT

De ce ar trebui să facem toate aceste lucruri?

Ești creat pentru a trăi o viață fericită, sănătos și cu dorința de a trăi bine. Dacă stima ta de tine este la un nivel destul de ridicat, înțelegi că meriți o viață bună. Și când viața devine bună, ai puterea de a ajuta pe alții, ceea ce este cu adevărat cea mai plăcută sarcină posibilă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?