8 motive pentru care călătoriile sunt mai satisfăcătoare decât întâlnirile

Dacă vă decideți vreodată să fiți singur, este posibil să simțiți presiunea celor din jur. Prietenii tăi vor începe să-ți găsească o nouă prietenă și îți vor spune că a te întâlni cu cineva este mult mai interesant și mai distractiv decât să fii singur. Au dreptate, dar uneori o persoană trebuie să se lipsească de o relație pentru a avea noi experiențe de viață. De exemplu, prin plecarea într-o călătorie la distanță. În acest articol, vom vorbi despre ce avantaje are călătoria față de întâlniri.

ce avantaje are călătoria față de întâlniri.

1. Ai controlul asupra vieții tale

Atunci când călătoriți, aveți libertatea de a vă face propriul itinerar și de a controla timpul pe care îl petreceți într-un anumit loc. Independența vă permite să luați decizii bazate doar pe ceea ce doriți. Atunci când întâlnești pe cineva, încep să se producă schimbări în viața ta, indiferent de dorințele tale. Atunci când pierzi controlul, poți deveni cel care este controlat: unde te duci și cât timp rămâi acolo este deja decis pentru tine. Călătoriile îți oferă libertate, iar întâlnirile ți-o răpesc.

Aveți controlul asupra vieții dumneavoastră

2. Călătoriile îmbunătățesc sănătatea emoțională

Călătoriile lărgesc întotdeauna mintea și o îmbogățesc cu experiențe plăcute, ceea ce are un impact direct asupra sănătății emoționale și a sentimentului de satisfacție în viață. Călătoriile ajută la dobândirea unei viziuni pozitive asupra vieții și pictează o perspectivă veselă în minte. Relațiile de dragoste necesită o investiție emoțională uriașă, chiar dacă construiești una cu persoana potrivită. Ca să nu mai vorbim de relațiile “toxice” cu persoana nepotrivită: de multe ori, oamenii ies din ele devastați emoțional. Un alt plus în favoarea călătoriilor.

 Călătoriile îmbunătățesc sănătatea emoțională

3. Ești liber să te miști și să iei decizii

Relațiile sunt întotdeauna limitative. Atunci când luați decizii, trebuie să vă amintiți întotdeauna că există o altă persoană lângă dumneavoastră, ale cărei interese trebuie să fie luate în considerare. Și cât de des nu coincid cu ale tale! Compromisurile sunt inevitabile în orice relație, cu excepția celei pe care o construiești singur cu această lume mare și frumoasă. Ești liber să te plimbi prin ea, fără să găsești scuze pentru deciziile tale, fără să asculți sfaturi și pretenții, ci pur și simplu bucurându-te de viață.

Ești liber să te miști și să iei decizii
E timpul să iei decizii

4.  Există o oportunitate de a te cunoaște pe tine însuți

Uneori, oamenii se dizolvă în relații. Este posibil să fiți influențat de cealaltă persoană și, mai ales în primele etape, să începeți să luați gândurile și dorințele acesteia drept ale dumneavoastră. În călătorii este invers – când nu mai este nimeni în jur, ai timp și energie pentru a te înțelege pe tine însuți. Întâlnindu-te cu diferite situații neașteptate, înveți multe despre reacțiile și sentimentele tale, înveți să te privești obiectiv și poate îți revizuiești valorile și principiile de viață. Întâlnirile ne ajută să cunoaștem cealaltă persoană, iar călătoriile îți oferă o șansă unică de a te cunoaște pe tine însuți.

  Există o oportunitate de a te cunoaște pe tine însuți

5. Veți realiza că a fi singur nu înseamnă a fi singuratic

“Căutarea activă” poate însemna uneori că sunteți prea dependent de oamenii din jurul vostru și vă este greu să fiți singur cu voi înșivă, așa că preferați să vă integrați cu altcineva decât să fiți singur pentru o vreme. Acestea fiind spuse, probabil că ați auzit de faptul că există “singurătatea în doi”, în care oamenii pot fi împreună, pot locui în aceeași cameră și totuși pot fi complet străini unul de celălalt, provocând multă durere.

Veți realiza că a fi singur nu înseamnă a fi singuratic

În timpul unei călătorii, poți fi singur, dar nu ești deloc singur. Îți poate reaprinde credința în umanitate: scăpând de fixația față de o anumită persoană, vei vedea că există mulți oameni buni în jur, gata să-ți vină în ajutor, să te încurajeze și să te țină într-o companie minunată. Relațiile ne pot izola de lume și ne pot face să ne simțim singuri, în timp ce călătoriile ne pot ajuta să ne găsim prieteni.

CITESTE  Pregătirea pentru drum: un ghid indispensabil pentru toți cei care călătoresc cu mașina

6. Veți învăța să rezolvați problemele pe cont propriu

Călătoriile pot fi o bună școală a vieții: de multe ori va trebui să luați decizii dificile într-o clipită și să descâlciți probleme complicate fără a avea nevoie de ajutorul nimănui. Este dificil, dar este cel mai bun mod de a crede în tine și de a afla de ce ești capabil. Atunci când vă întâlniți, este mai probabil să îi cereți persoanei iubite să vă împărtășească luptele și, dacă este posibil, să le puneți cu totul pe umerii ei. Întâlnirile ne dau încredere (sau viceversa) în celălalt, iar călătoriile ne dau încredere în noi înșine.

 Veți învăța să rezolvați problemele pe cont propriu

7. Veţi vedea că viața este plină de oportunități

Călătoriile te ajută să vezi câte lucruri interesante se întâmplă în lume și câte oportunități ne oferă viața. De ce să nu profiți de șansa de a învăța despre ele? Întâlnirile aduc bucurie, dar te limitează în explorarea lumii. Călătoriile oferă cunoștințe care nu pot fi dobândite stând acasă și trăind o viață normală alături de o singură persoană. Mai ales atunci când ești tânăr. Este mult mai interesant să începi o relație după ce ai călătorit în jurul lumii.

Vei vedea că viața este plină de oportunități

8. Vă puteți bucura fără griji de fiecare moment

Călătoriile înseamnă aventură, fără loc pentru griji legate de viața de zi cu zi, gânduri anxioase despre trecut și viitor. Este o oportunitate de a trăi fiecare moment. Întâlnirile și relațiile vă vor duce rapid într-o mlaștină de  griji pentru ziua de mâine, care sunt dublate de prezența unei persoane în plus. Călătoriile ușurează viața.

Vă puteți bucura fără griji de fiecare moment

Poți fi fericit, indiferent de vârstă sau de circumstanțele vieții tale. Să împachetezi rapid lucrurile și să pleci într-o călătorie lungă este o mare bucurie greu de înlocuit. Și nu uitați: puteți găsi o persoană cu adevărat apropiată în orice loc de pe pământ și în orice perioadă a vieții voastre. Nu vă limitați!

CITESTE  Igiena în timpul călătoriei
Lasă un răspuns