5 podcasturi utile pentru invațarea limbii engleze

În secolul XXI exista atât de multe modalitați de a invața si de a-ți imbunatați limba engleza. Podcasturile – radio online pe o varietate de subiecte populare si mai puțin populare – sunt din ce in ce mai raspândite. Le poți asculta in drum spre scoala, universitate sau serviciu. Acestea nu te leaga de un anumit loc sau timp si sunt in mare parte gratuite. Probabil de aceea si sunt populare.

Dar gratuitatea nu inseamna intotdeauna calitate inalta. Trebuie sa gasesti un podcast cu adevarat bun. Am adunat cele mai inteligente 5 variante care se vor potrivi oricarui nivel.

Podcast
Din culisele unui podcast

Nivel incepator

Learn English by British Council este un instrument excelent pentru cei care invața limbi straine si care nu au inca un nivel ridicat. Asculta materialul audio si fa exercițiile menționate. Desigur, nimeni nu te va testa, dar pentru un efect mai puternic, sugeram sa le acorzi atenție.

Learn English
British Council

Voice of America este un conținut video excelent pentru invațarea limbii engleze. Poate ca nu este la nivel cu British Council, dar este foarte util si, mai ales, gratuit.

Podcast Voice of America
Voice of America

Nivel intermediar

Podcasturile BBC abordeaza o varietate de subiecte in limba engleza. Poți asculta documentare, programe sportive si de umor. Este bun pentru imbunatațirea abilitaților de ascultare si vorbire.

BBC
BBC Podcast

Nivel avansat

Acest nivel este cel potrivit pentru a vorbi despre subiecte avansate, cum ar fi crearea universului, conturile bancare, incalzirea globala sau despre orice alt subiect.

How Stuff Works va ajuta sa faci exact acest lucru. Trebuie doar sa alegi un subiect care te intereseaza si sa asculți ceea de ce ai nevoie si vrei sa stii cu adevarat.

Podcast HSW
How Stuff Works

Pentru inspirație,iți sugerez Smart People Talk. Aici vei auzi povesti de succes de la persoane si companii celebre, vei primi sfaturi despre cariera si afaceri si vei invața o mulțime de lucruri utile.

Podcast SP
Smart People Podcast

Cei care invața limba engleza pot lua in considerare si carțile audio. În general, sunt mai ieftine decât edițiile tiparite si mult mai convenabile: le poți descarca pe telefon sau pe o carte electronica. Editorii nu traduc toate carțile scriitorilor straini, astfel incât conținutul audio este un substituent excelent pentru versiunea tiparita. Poți folosi Audible pentru a completa colecția.

CITESTE  Cele mai solicitate profesii din lume in 2023

În ritmul secolului XXI, trebuie sa fii mereu la curent cu noutațile. Slava Domnului pentru castile si materialele audio, care te ajuta sa fii la curent cu totul si sa evoluezi din mers. Profita de avantajele civilizației moderne!

Lasa un raspuns