Cum poți invinge rapid si usor lenea?

o persoana care sta in pat

Cu toții cunoastem ce este lenea. Unii se confrunta cu ea din când in când, iar alții – tot timpul. Lenea te impiedica sa duci la bun sfârsit ceea ce ai inceput, si devine motivul pentru care pierzi diferite ocazii. Cum sa invingi lenea si sa nu devii sclavul ei?

Ai mai jos 11 sfaturi pentru a rezolva problema data:

1. Începe ziua cu o rutina personala: fa un dus, ia haine confortabile, bea o cafea, fa o plimbare de dimineața sau aeriseste camera.

Cafea
Savurarea cafelei

2. Stabileste un obiectiv prioritar pentru tine insuți. Gaseste un motiv pentru care o faci si cum vrei sa il realizezi. Estimeaza importanța sarcinii si domeniul de aplicare a acesteia.

3. Fa un plan de acțiune pentru ziua respectiva, dar planifica ceea ce poți face cu adevarat. Scrie o lista de lucruri necesare de facut si afiseaz-o intr-un loc vizibil. Îți va atrage atenția in mod constant si iți va da un bun exemplu de cum sa invingi lenea.

4. Fa primul pas. Începerea planului este o parte dificila. Dar daca reusesti sa treci de ea, urmatorii pasi vor fi mai rapizi si usori.

5.Munca monotona devine plictisitoare. Combina activitatea mentala cu activitatea fizica. Nu numai ca scapi de lene, dar si realizeazi totul de la inceput la sfârsit.

Activitate
Activitatea fizica

6. Foloseste motivația potrivita. Gândeste-te la persoanele apropiate pentru care succesul este o sursa de bucurie si fericire. Numara-ți venitul si planuieste cum sa il cresti treptat.

7.Fii optimist. Lenea este un tovaras constant al pesimistilor care se asteapta la esecuri. Nu uita, lumea aparține celor optimisti, pesimistii sunt doar spectatori.

CITESTE  Un barbat agresiv: 8 semne pe care le poți vedea cu mult inainte de a incepe sa te cerți cu el

8. Fii mai hotarât. Nu renunța la ceea ce faci. Mergi inainte si cauta noi modalitați de a depasi dificultațile. Gaseste un motto inspirațional. Daca apar temeri si indoieli, ține minte acest lucru.

Motivație
Mergi inainte

9. Stabileste o supraveghere din partea familiei sau a prietenilor. Cere-le sa iți monitorizeze progresul activitații. Acest tip de monitorizare iți va trezi constiința si va da imbold de a face lucrurile pâna la capat.

10. Încearca sa nu faci nimic. Stai jos si relaxeaza-te de câteva minute. Timpul va trece mai incet si va deveni o eternitate,astfel vei dori sa faci ceva.

11. Nu amâna lucrurile pentru mâine. Efectuarea lucrarilor la timp si in termen este una dintre cheile succesului. Lupta in zadar impotriva lenei este o piedica in calea cresterii profesionale.

Lasa un raspuns