De ce este important sa depasesti timiditatea?

Vrei sa inviți o fata (sau un tip) la o intâlnire sau sa-i ceri sefului tau o promovare. Dar in cele din urma nu spui nimic. Nu te duci la o intâlnire, nu primesti o promovare si platesti prea mult din contul altcuiva. Pâna când va continua acest lucru?

Depasirea timiditații nu este usoara. Este o trasatura de caracter foarte neplacuta,dar trebuie depasita. Persoanele timide par mult mai vulnerabile. Au impresia ca ceilalți nu le acorda prea multa atenție. Acest lucru duce la depresie prelungita si chiar la crize de nervi. Ca urmare, ei reusesc in viața mult mai puțin decât ar putea.

Iata câteva sfaturi care te vor ajuta sa invingi timiditatea si sa incepi o noua viața.

Ține cont de faptul ca ai nevoie de o voința incredibila. Dar efortul merita. În cele din urma, vei scapa de timiditate si vei deveni o persoana increzatoare.

Spune-ți ca nu esti timid

Motivare
Automotivare

Vorbirea cu sine este un truc psihologic perfect. Ne convinge ca suntem increzatori, ca nu ne temem de nimic, ca suntem gata sa ne impunem punctul de vedere. Începe fiecare dimineața cu un mic discurs motivațional. Îți va da incredere interioara.

Ai putea spune ca automotivarea este la fel ca rugaciunea. O persoana isi stabileste voința spiritula in diferite moduri.

Nu te mai critica

Nu te critica
Stop la autocritica

Uneori, o persoana se manânca din interior pe sine. Nu este mulțumit de nimic in ceea ce priveste aspectul, figura, viața sa. Are impresia ca toata lumea crede ca este un ratat.

CITESTE  Cum sa gasesti ocupatii pe plac care sa iti aduca şi bani: 9 reguli de aur de urmat

Este timpul sa iți dezvaluim un secret: de cele mai multe ori, celor din jurul vostru nu le pasa.

Nu le pasa de tine. Daca crezi ca toata lumea vorbeste doar despre viața ta ratata, te inseli amarnic. Oamenii sunt mult mai preocupați de ei insisi.

Nu le pasa daca esti gras sau slab, daca ai succes sau nu. Asa ca nu te mai panica in zadar.

Respira adânc

Respirație
Respira

Atunci când ne simțim liberi, respirația noastra devine inconstient foarte linistitoare. Respira frecvent si lent.

De indata ce te simți inconfortabil, incepe sa respiri adânc. În acest fel, creierul tau va primi semnalul ca totul este in regula, ca nu exista niciun pericol. Aceasta este o tehnica foarte buna atunci când te simți jenat sa vorbesti in fața unui public. Respira si expira adânc de câteva ori, iar timiditatea va disparea.

Ofera-le oamenilor ajutorul tau

Ajutor
Ofera ajutor

Pentru a darâma zidul de timiditate dintre tine si ceilalți, psihologii sugereaza sa ajuți pe cei din jur cât mai des posibil. Astfel incât sa poți comunica mai des cu oamenii, sa invați sa interacționezi cu ei. În plus, oamenii din jurul tau iți vor mulțumi pentru ajutor si este o modalitate excelenta de a-ți creste stima de sine.

Nu incerca sa ii imiți pe alții

Fii unic
Nu imita

Da, esti genul acela de persoana. Nu exista o alta persoana ca tine in lume. Și in asta consta valoarea ta. Nu imita orbeste alte persoane. Exista o sansa sa alegi un model gresit. Da, este posibil sa ai dimpotriva un model ideal. Dar nu ar trebui sa o copiezi orbeste. Simte-te liberi sa traiesti viața asa cum doresti. Nu te intrista privitor la  ceea ce spun alții despre tine. Este mai important ceea ce crezi si spui tu despre tine.

CITESTE  Cum sa te protejezi intr-o situație de conflict: puncte importante pe care oamenii le trec adesea cu vederea si cedeaza la stres
Lasa un raspuns