De ce sunt pernele atât de importante pentru starea noastră de bine?

Cu toții ne petrecem o treime din viață în pat, de aceea este atât de important să ne simțim confortabil în patul nostru. Probabil că ați petrecut deja mult timp căutând salteaua potrivită, dar când vine vorba de perne, dintr-un motiv oarecare, standardul este coborât considerabil. S-ar putea să fiți surprins de cât de importantă este calitatea pernei pentru bunăstarea și sănătatea noastră. Vrei să știi cum o pernă potrivită îți poate schimba viața în bine?

Perna poate reduce nivelul de stres

Poate sună puțin ciudat, dar este totuși adevărat. O pernă confortabilă vă va permite să vă calmați și să vă relaxați, ceea ce vă va ajuta să faceți față stresului și să vă îmbunătățiți calitatea vieții. Cu cât vă simțiți mai puțin stresat, cu atât starea dumneavoastră de spirit este mai bună și cu atât mai puternic este sistemul imunitar, care vă protejează de multe boli.

Este patul tău confortabil și sigur? Poate că nu ți se pare o problemă atât de mare, dar nu te poți recupera pentru noua zi decât dacă patul tău este cel mai confortabil sanctuar pentru noapte.

Perna poate ameliora durerile de spate şi de gât

Deoarece petrecem mult timp în pat, este important ca organismul nostru să fie în poziția corectă. Suferiți de dureri de spate și de gât? Cauza acestor dureri poate consta în poziția corpului vostru în timpul zilei (la birou, la bucătărie sau pe canapea, de exemplu), dar o poziție incorectă în timpul somnului poate avea, de asemenea, consecințe neplăcute asupra bunăstării și sănătății voastre.

CITESTE  Cum ne pierdem energia criticându-ne pe noi înșine

O pernă potrivită pentru a vă susține spatele și gâtul în timp ce dormiți poate face o diferență dramatică în ceea ce privește calitatea vieții dumneavoastră. Imaginați-vă că vă treziți fără tensiunea incomodă din spate și gât. Sună bine, nu-i așa?

Perna poate atenua o reacţie alergică

Suferiți de alergii? S-ar putea să nu vă dați seama, dar tusea, strănutul, problemele de respirație, nasul înfundat și curgător și ochii apoși pot fi simptome ale alergiilor la o varietate de lucruri. Dacă aceste simptome sunt mai frecvente noaptea, perna ar putea fi problema.

Cu toate acestea, o pernă poate fi, de asemenea, o soluție. O nouă pernă hipoalergenică poate ajuta la eliminarea alergenilor care sunt cel mai probabil să se cuibărească în pernele obișnuite sau în orice alt colț al patului și poate asigura un somn bun și sănătos.

Perna te poate ajuta să dormi mai bine noaptea

Dacă suferiți de insomnie sau de alte tulburări de somn, o pernă nouă poate fi un leac miraculos. Perna potrivită vă poate ajuta cu o serie de probleme; unele dintre ele poate că nu v-ați dat seama.

Probabil că vechea ta pernă nu este suficient de confortabilă și ai probleme în a găsi poziția corectă de dormit. Poate că forma pernei nu este potrivită pentru corpul tău și pentru postura în care preferi să dormi. Poate că perna ta este prea veche și are de mult timp acarieni de praf pe ea, ceea ce face ca nopțile tale să fie un iad. Un mic detaliu poate face o diferență uriașă în ceea ce privește odihna dumneavoastră de noapte, permițându-vă să vă relaxați așa cum ați visat.

CITESTE  8 beneficii uimitoare ale mierii pentru sănătate și frumusețe

Perna te poate ajuta să lupţi atât cu căldura cât şi cu frigul

Vă este adesea prea cald sau prea frig noaptea? Desigur, ar putea fi din cauza schimbărilor de temperatură sezoniere, dar o parte a problemei ar putea fi cauzată de reglarea termică deficitară a pernei tale. O pernă nouă și îmbunătățită vă poate ajuta să rezolvați și această problemă.

Unele materiale sunt mult mai eficiente decât altele în reglarea temperaturii. Așadar, dacă vă treziți adesea noaptea tremurând de frig sau transpirând din cauza căldurii insuportabile, ar fi bine să încercați unul dintre aceste materiale de reglare a temperaturii, iar nopțile voastre vor fi cu siguranță mult mai calme și mai plăcute.

Lasă un răspuns