8 beneficii uimitoare ale mierii pentru sănătate și frumusețe

Acest produs dulce natural este renumit pentru beneficiile sale, ceea ce îl face ingredientul perfect pentru îngrijirea personală. Mierea poate fi utilă nu numai în arta culinară, ci și în menținerea sănătății și a frumuseții. Vă spunem despre cele mai importante beneficii în articolul nostru.

Mierea este un medicament

Mulți oameni folosesc mierea ca remediu. Dacă aveți dureri de gât, puteți bea ceai sau lapte cu miere, sau apă cu miere dacă aveți probleme gastrointestinale. Mierea este deosebit de eficientă în tratarea durerilor de gât – dacă aveți vocea uscată, tuse sau dureri de gât, mierea este un bun remediu. Toate acestea datorită proprietăților sale antiseptice, cicatrizante și antiinflamatorii.

Masaj cu miere

Un masaj de tapotare cu miere ajută la eliminarea excesului de săruri și toxine din organism. Masajul cu miere este, de asemenea, folosit pentru a preveni vergeturile și celulita. Un bonus frumos este emoția procesului în sine: mai întâi durerea și căldura și apoi o relaxare plăcută.

Peeling cu miere

Mierea poate și ar trebui să fie folosită în baie sau în saună. O super formulă este un amestec de miere și sare de mare. Aplicați-l pe pielea aburită în saună. Clătiți-vă după aceea, pentru o piele moale și suplă. Un alt peeling cu miere la fel de eficient este combinația cu cafea. Rezultatul este o surpriză plăcută.

Exfoliant natural pentru buze

Pentru ca buzele tale să rămână moi și bine îngrijite, trebuie să le acorzi atenția pe care o merită . Mierea te poate ajuta și în acest sens, deoarece este un preparat perfect pentru îngrijirea pielii din această zonă. Masați cu miere și lăsați masca să acționeze timp de 1-3 minute. Mierea își face treaba mai bine decât orice exfoliant: înmoaie și repară pielea.

CITESTE  Zece remedii pentru tratarea arsurilor solare

Mască pentru păr

Aproape fiecare fată, cel puțin o dată în viața ei, ți-a făcut o mască de păr cu miere. Pentru o mai mare eficiență, folosiți următoarea rețetă: amestecați două gălbenușuri de ou bătute și miere lichidă până obțineți o pastă omogenă și aplicați-o pe păr pe toată lungimea acestuia – de la rădăcină până la vârfuri. Se acoperă cu un capac de plastic și un prosop. Clătiți bine după 20 de minute.

Băutură tonică

Multe persoane preocupate de sănătate beau un pahar de apă potabilă pură cu lămâie pe stomacul gol în fiecare dimineață pentru a accelera procesele metabolice din organism și pentru a elimina toxinele. Limonada fără zahăr poate fi infuzată cu miere, rezultând o limonadă dulce fără zahăr – dar cu beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Măști de față

Măștile cu miere pot fi aplicate nu doar pe păr și pe corp – fața ta va aprecia la fel de mult acest tratament. O mască cu miere și cremă este salvatoare pentru fetele care au nevoie să își hidrateze pielea în profunzime. Un exfoliant cu miere poate fi aplicat și pe față în prealabil – trebuie doar să amesteci mierea și să o masezi pe față.

SOS remediu

Dacă te deranjează coșurile de pe față, aplică miere pe alocuri pe ele. Acest remediu miraculos va calma iritațiile și va avea un efect antiinflamator (dacă nu sunteți alergic). Este o soluție salvatoare, mai ales dacă nu ai la îndemână produse specializate pentru tenul cu probleme.

Lasă un răspuns