Cum să-ți petreci vara într-un mod distractiv și plin de satisfacții: 10 idei

În 3 luni de vară avem dorinţa de a face totul dint-o dată, dar există întotdeauna riscul de a ne pierde în abundența de planuri și de a nu face nimic. Iată zece idei pentru a face lunile de vară mai pline de evenimente și mai interesante, astfel încât la sfârșitul lunii august să nu regretați că a trecut vara pe lângă voi.

Citiți cărțile pentru care nu ați avut timp

cititul in aer liber

Mulți oameni consideră că este mai ușor să se apuce de cărți serioase atunci când vremea se încălzește – așa că, dacă nu ați apucat niciodată să citiți o carte anumită, acum este momentul. Puteți să vă propuneți să citiți un anumit număr de cărți până la 1 septembrie sau să vă reuniți cu câțiva prieteni pentru un club de lectură și să vă împărtășiți părerile despre ceea ce ați citit. Cei mai conștiincioși pot întocmi o listă de lectură de vară, la fel ca la școală – este mult mai plăcut să o urmezi ca adult. La urma urmei, așa ne imaginăm mulți dintre noi vara ideală – vreme însorită, un hamac și o carte bună în mână.

Sus televizorul! Sus calculatorul! Dar nu mai sus decât Măria Sa Cartea!

Exercițiu în aer liber

exercitiu in aer liber

Vara este momentul perfect pentru a schimba sala de sport cu o alergare în jurul lacului, un curs de yoga în parc sau un antrenament pe barele orizontale din curte. Nu trebuie să mergeți singur – puteți îmbina utilul cu plăcerea și să jucați volei, badminton, tenis sau să vă plimbați cu bicicleta prin oraș împreună cu prietenii dumneavoastră. Știința este de partea noastră: studiile arată că aerul poluat al orașelor nu este un impediment pentru a face mișcare, iar exercițiile în aer liber sunt benefice chiar dacă locuiți într-un megalopolis în care situația mediului lasă de dorit. Principalul lucru este să vă amintiți să beți suficientă apă.

Stabiliți un regim

regim de somn

În timpul verii este mai plăcut ca niciodată să te trezești devreme – nu este aceasta o scuză pentru a dormi în sfârșit? Încercați să vă treziți la aceeași oră, să renunțați la alcool și la băuturile energizante cu puțin timp înainte de culcare, să optați pentru o cină ușoară și să puneți deoparte gadgeturile înainte de a merge la culcare. Gândiți-vă și la lenjeria de pat adecvată: mulți oameni preferă mătasea, care nu se încălzește la fel de mult ca bumbacul sau inul pe timp de caniculă. Nu trebuie să uitați nici de voi în timpul vacanței: pentru a reveni cât mai puțin dureros la modul de lucru, cel mai bine este să luați măsuri în prealabil (de exemplu, nu vă mai culcați la cinci dimineața și nu vă mai treziți la trei după-amiaza).

CITESTE  Schimbările de dispoziție: cauze, efecte!

Relaxare în afara oraşului

odihna in afara orasului

De-a lungul anilor, vedem din ce în ce mai puțin mersul la țară ca pe o muncă grea și din ce în ce mai mult ca pe o modalitate bună de relaxare. Dacă nu puteți merge la țară, nu disperați: puteți merge la țară cu prietenii sau cu părinții pentru cel puțin câteva ore. Nu trebuie să gătiți tradiționalele kebab-uri (deși este o idee bună); în schimb, puteți face un picnic, puteți face o plimbare în pădure, puteți înota într-un râu sau într-un lac. Și, spre deosebire de o excursie tradițională la țară, nu va trebui să vă petreceți weekend-urile curățând buruienile și tăind arbuști – în schimb, puteți petrece mult timp vorbind unul cu celălalt.

Amenajarea unei mini-grădini la domiciliu

mini-grădină pe pervazul ferestrei


Un alt sfat pentru cei care nu au ocazia să se bucure de avantajele vieții la ţară. Vara este puternic asociată cu fructele și legumele proaspete: dacă nu puteți mânca castraveți crocanți direct din grădină, puteți începe o mini-grădină de bucătărie pe pervazul ferestrei sau pe balcon. Cel mai simplu mod de a cultiva diferite tipuri de ierburi acasă, deși internetul este plin de sfaturi despre cum să crești aproape orice fel de legume și fructe de pădure pe pervazul unei ferestre – dar în acest caz va trebui să depui ceva mai mult efort și să fii pregătit pentru faptul că nimic nu va funcționa din prima.

Învățarea a ceva nou

învaţă ceva nou

În cele trei luni de vară este posibil să înveți ceva nou – de exemplu, prin înscrierea la cursuri interesante, atât online, cât și tradiționale. Ceea ce nu ai energie sau timp să faci iarna, poți învăța de două ori mai repede în vacanță: astfel, nu numai că ai șansa de a-ți îmbunătăți engleza, ci și de a deveni expert în criminalistică sau de a înțelege operele lui Shakespeare. Vara pare să ofere, de asemenea, o oportunitate de a învăța lucruri noi – abundența fructelor de sezon, de exemplu, este o ocazie excelentă de a vă perfecționa abilitățile culinare și de a învăța cum să preparați diferite tipuri de gemuri și compoturi după rețetele bunicii dumneavoastră. Principalul lucru este să faci ceea ce te interesează cu adevărat, să te poți baza pe energia ta și să nu te învinovățești dacă nu găsești timp să faci ceva.

CITESTE  Reguli simple pentru fiecare zi

Începeți turismul intern

descoperă locuri noi

Unul dintre cele mai frecvente lucruri pe care le faci când ești în oraș în această vară este să vezi orașul în care trăiești prin ochii unui turist: mergi la un muzeu sau la o galerie și explorează atracțiile locale. Pentru un efort ceva mai mare, o excursie de weekend într-un oraș vecin sau o vizită la un refugiu suburban ar putea fi soluția potrivită. Este o modalitate foarte bună de a petrece un weekend departe de casă pentru cei care nu își permit să meargă în vacanță în alte țări. Este o opțiune mai ieftină decât un weekend într-un oraș european și este o experiență la fel de interesantă dacă ai atitudinea potrivită: dacă te pregătești din timp, poți găsi câteva locuri foarte interesante în apropiere.

Descoperiţi un nou hobby

descoperă un hobbz

Dacă nu vreți să vă petreceți serile de vară urmărind seriale TV recente, ar fi bine să vă gândiți la un nou hobby. Există o mulțime de opțiuni, iar cele mai multe dintre ele nu necesită o investiție majoră: puteți, de exemplu, să observați păsările, așa cum făceați la școală, să colecționați plante medicinale, să faceți fotografii (chiar și cu un smartphone), să desenați, să tricotați, să faceți scrapbooking, să studiați constelațiile sau să coaseți. Fiecare dintre aceste activități are un efect meditativ și vă va ajuta să vă relaxați după o zi lungă de muncă. Vremea frumoasă nu este un impediment în acest caz: nimic nu vă împiedică să stați cu covorașul în parc.

Vizionarea filmelor și ascultarea de muzică în aer liber

film în aer liber

În timpul verii, doriți să petreceți cât mai mult timp în aer liber, așa că este o idee bună să vă duceți și programul cultural în aer liber. Puteți îmbina munca cu plăcerea participând la unul dintre numeroasele festivaluri de muzică și concerte în aer liber, proiecții de filme în parcuri mari sau spectacole de teatru în aer liber. Nu uitați să vă îmbrăcați în funcție de vreme, aducând un echipament de ploaie în caz de ploaie torențială, un tricou pentru vreme mai rece și o cremă de protecţie solară.

CITESTE  Creșterea inteligenței emoționale în lumea modernă: 11 modalități

Nu faceți nimic și relaxați-vă cu adevărat

relaxaţi-vă cu adevărat

Probabil că este singurul lucru care nu are nevoie de explicații suplimentare. Nu trebuie să vă planificați fiecare minut liber pentru a avea o vacanță plăcută – uneori este bine să vă relaxați și să lăsați lucrurile să meargă de la sine. Cu toții avem nevoie de o pauză din când în când pentru a ne reface și, la urma urmei, când dacă nu vara să nu facem nimic?

Lasă un răspuns