Cele mai bune produse pentru sănătatea ochilor

Sănătatea ochilor este ceea ce mulți dintre noi îl considerăm ceva de la sine, dar nu este așa. Mai ales având în vedere cantitatea de stres asociată cu timpul excesiv de ecran.

Este clar că dieta modernă nu este întotdeauna cea mai sănătoasă. Adăugă la aceasta procesul de îmbătrânire și devine din ce în ce mai clar că o dietă mai echilibrată poate oferi beneficii semnificative viziunii și bunăstării noastre generale.

Deci, ce alimente sunt considerate bune pentru sănătatea ochilor? Citește mai departe pentru a afla cum să îți îmbunătățești vederea fără să mergi la un oftalmolog.

Ouă

Ouă

Mănânci ouă dimineața? Ouăle conțin luteină și zeaxantină, care se acumulează în pigmentul macular. Este un fel de „protecție solară” conceput pentru a vă proteja celulele sensibile la lumină din ochi. Se crede că acești carotenoizi maculari contribuie la reducerea riscului de pierdere a vederii legată de vârstă, dar acest lucru nu este dovedit. Ouăle sunt, de asemenea, surse bune de vitamine C și E.

Legume cu frunze verzi-surse de energie pentru sănătatea ochilor

Legume cu frunze verzi pentru protecția ochilor

De asemenea, bogat în luteină, zeaxantină și vitamina C. Poate fi salată, varză sau spanac.

Kiwi

Kiwi

Kiwi a fost mult timp promovat ca „superaliment” și face parte dintr-o dietă sănătoasă care vizează îmbunătățirea vederii, kiwi se va menține până la 40 de zile în frigider, dar poți dubla acest lucru plasându-l în zona LIEBHERR BioFresh.

Morcov

Morcov– surse de vitamine

Morcovii conțin o abundență de vitamina A și beta-caroten, care oferă culoarea lor portocalie. Vitamina A este o componentă a proteinei rodopsină, care ajută retina să absoarbă lumina. Dacă nu îți plac morcovii, încercă cartofii dulci în loc de o sursă alternativă de beta caroten împreună cu vitamina E.

CITESTE  Cele mai importante proprietăţi ale mierii

Carne de vită

Carne de vită-îmbunătățirea vederii

Carnea de vită este o sursă excelentă de zinc asociată cu îmbunătățirea vederii pe termen lung. Zincul este un element important pentru ochi: se găsește în cantități mari în retină, precum și în țesutul vascular care îl înconjoară.

Portocale și lămâi

Portocale și lămâi-surse de vitamine

Citricele sunt bogate în vitamina C, care este un antioxidant care ajută la combaterea leziunilor oculare legate de vârstă.

Miez de nuci

Miez de nuci

Nucile sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și sunt, de asemenea, bogate în vitamina E. Potrivit medicilor, acestea ajută la protejarea ochilor de daunele cauzate de vârstă. Acizii omega-3 cunoscuți sub denumirea de DHA pot ajuta la menținerea vederii, ameliorarea uscăciunii ochilor și inflamația cronică a pleoapelor.

Pește

Pește

O altă sursă majoră de acizi omega-3 este peștele, care a fost mult timp considerat un element de bază într-o dietă sănătoasă. În prezent, medicii recomandă să mănânce două porții de pește gras pe săptămână, fapt dovedit în sănătatea ochilor. Cele mai bune surse de omega-3 sunt ton, somon, păstrăv, macrou, sardine, hamsii și hering. Perioada de valabilitate a peștelui proaspăt este de obicei de până la 1 zi la frigider, dar aceasta poate fi extinsă la 4 zile în secțiunea BioFresh-Plus de la LIEBHERR.

Apă

Apă

De câte ori ai clipit când ai citit acest articol? Clipirea ocazional poate provoca uscarea ochilor. Menținerea hidratării poate ajuta la uscăciune. De asemenea, ia în considerare creșterea cantității de alimente bogate în apă în dieta ta, cum ar fi castraveții, roșiile și pepenii.

Lasă un răspuns