Masajul facial. 8 reguli de baza

Masajul facial este considerat o procedura eficienta anti-imbatrânire de mai bine de un deceniu. A fost folosit in medicina antica chineza si nu numai pentru intinerire, ci si pentru rezolvarea unei varietați de probleme de sanatate.

Cercetarile stiințifice privind beneficiile masajului facial se refera nu atât la efectul sau anti-imbatrânire, cât la efectul sau terapeutic – de exemplu, joaca un rol important in eliminarea paraliziei muschilor faciali. Cu toate acestea, cosmetologii si dermatologii estetici il recomanda  pentru relaxarea muschilor, cresterea circulației sângelui si normalizarea fluxului de lichide ale corpului.

Masajul facial previne ridurile

Masajul facial, ajuta la prevenirea apariției ridurilor, la pastrarea ovalului feței si la eliminarea edemului. Oamenii de stiința japonezi au descoperit, de asemenea, ca masajul facial poate ajuta la ameliorarea tensiunii, a anxietatii si la imbunatațirea starii de spirit.

Masajul facial nu trebuie ignorat – este necesar la fel ca fitnessul pentru corpul nostru. Acordati câteva minute in fiecare zi si pielea va va fi recunoscatoare – aceasta metoda imbunatațeste circulația sângelui, creste elasticitatea si, prin urmare, ajuta la prevenirea ridurilor. Deci, cu cât incepi mai devreme, cu atât mai bine!

Regulile masajului facial

Regula de baza a masajului

Regula de baza a masajului , care trebuie invațata inainte de a incepe, este intotdeauna deplasarea de la centru la periferie. Și asigurați-va ca v-ati dezinfectat mâinile – acest lucru este foarte important!

Pasul 1: Curațarea

Înainte de a incepe masajul, curațați-va pielea: spalați-va cu o spuma moale,apoi folositi apa micelara sau toner pentru a indeparta resturile de machiaj.

CITESTE  Cele mai bune produse pentru sanatatea ochilor

Pasul 2: hidratarea

Dupa ce ați curațat bine pielea, continuați cu hidratarea: aplicați crema preferata pe fața cu miscari usoare de atingere. Pentru masaj ai nevoie de pielea sa fie puțin „alunecoasa”, asa ca vei avea nevoie de mai multa crema decât de obicei.

Pasul 3: fruntea

Masajul incepe cu ea. Cu mâna dreapta, trageți jumatatea dreapta a frunții de la mijloc la tâmpla. În acelasi timp, faceți acelasi lucru pentru partea stânga a frunții cu mâna stânga. Efectuați miscarile usor de  3-4 ori, apoi treceți la mângâieri mai intense pentru a incalzi țesatura.

În prezența ridurilor orizontale si verticale pe frunte, una dintre metodele de netezire a acestora este de a intinde pielea intr-o direcție perpendiculara pe locația ridului.

Pasii unui masaj facial

Pasul 4: sprâncenele

Cu degetele mari, indexul si degetele mijlocii ale ambelor mâini,  masati in direcția dinspre nas catre tâmpla.

Pasul 5: Ochii

Folosiți o crema pentru zona din jurul ochilor – imbibati-o cu miscari de atingere: mai intâi pleoapa superioara, apoi cea inferioara.

Pasul 6: obrajii

Folosiți vârful degetelor pentru a masa pielea obrajilor de la centru la periferie – incepând de la nas si terminând la urechi. Rețineți ca este imposibil sa intindeți prea mult pielea, dar, in acelasi timp, miscarile ar trebui sa fie de masaj, destul de intense. Aceasta metoda de masaj stimuleaza microcirculația, promoveaza regenerarea si oxigenarea pielii, activeaza efectul de drenaj limfatic, ceea ce asigura eliminarea toxinelor.

Pasul 7: pliul nazolabial

Netezirea incepe aproape de nas pe o parte si aluneca continuu in jos cu un deget de-a lungul cutei, incheind miscarea aproape pe barbie. În acelasi timp, efectuați aceeasi miscare pe cealalta jumatate a feței. Repetați de 10-15 ori.

CITESTE  Radiațiile de la microunde sunt un pericol pentru viața omului?

Pasul 8: barbia

Masajul barbiei este cel mai important, deoarece aceasta linie este cea care defineste ovalul feței. Începeți sa lucrați cu ambele mâini din centrul barbiei, netezind lin pielea spre urechi.

Precautii

În ciuda beneficiilor sale, masajul facial are o serie de contraindicații. În primul rând, masajul facial nu este recomandat persoanelor cu piele sensibila, pentru a nu provoca iritații si roseața. De asemenea, nu faceți masaj daca exista acnee activa pe fața, deoarece acestea pot fi deschise accidental in proces. In acest caz consecințele pot fi cele mai neplacute – de la cicatrici la infecție.

De asemenea, trebuie evitat masajul facial daca exista rani deschise ale tenului, inflamatii, vânatai sau cicatrici recente.

Astfel, tinând cont de regulile de mai sus va puteti bucura de o piele stralucitoare si sanatoasa.

Lasa un raspuns