Masajul facial. 8 reguli de bază

Masajul facial este considerat o procedură eficientă anti-îmbătrânire de mai bine de un deceniu. A fost folosit în medicina antică chineză și nu numai pentru întinerire, ci și pentru rezolvarea unei varietăți de probleme de sănătate.

Cercetările științifice privind beneficiile masajului facial se referă nu atât la efectul său anti-îmbătrânire, cât la efectul său terapeutic – de exemplu, joacă un rol important în eliminarea paraliziei mușchilor faciali. Cu toate acestea, cosmetologii și dermatologii estetici îl recomandă  pentru relaxarea mușchilor, creșterea circulației sângelui și normalizarea fluxului de lichide ale corpului.

Masajul facial previne ridurile

Masajul facial, ajută la prevenirea apariției ridurilor, la păstrarea ovalului feței și la eliminarea edemului. Oamenii de știință japonezi au descoperit, de asemenea, că masajul facial poate ajuta la ameliorarea tensiunii, a anxietăţii și la îmbunătățirea stării de spirit.

Masajul facial nu trebuie ignorat – este necesar la fel ca fitnessul pentru corpul nostru. Acordaţi câteva minute în fiecare zi și pielea vă va fi recunoscătoare – această metodă îmbunătățește circulația sângelui, crește elasticitatea și, prin urmare, ajută la prevenirea ridurilor. Deci, cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine!

Regulile masajului facial

Regula de bază a masajului

Regula de bază a masajului , care trebuie învățată înainte de a începe, este întotdeauna deplasarea de la centru la periferie. Și asigurați-vă că v-aţi dezinfectat mâinile – acest lucru este foarte important!

Pasul 1: Curățarea

Înainte de a începe masajul, curățați-vă pielea: spălați-vă cu o spumă moale,apoi folosiţi apă micelară sau toner pentru a îndepărta resturile de machiaj.

Pasul 2: hidratarea

După ce ați curățat bine pielea, continuați cu hidratarea: aplicați crema preferată pe față cu mișcări ușoare de atingere. Pentru masaj ai nevoie de pielea să fie puțin „alunecoasă”, așa că vei avea nevoie de mai multă cremă decât de obicei.

CITESTE  Câte calorii sunt arse în timpul mersului pe jos?

Pasul 3: fruntea

Masajul începe cu ea. Cu mâna dreaptă, trageți jumătatea dreaptă a frunții de la mijloc la tâmplă. În același timp, faceți același lucru pentru partea stângă a frunții cu mâna stângă. Efectuați mișcările ușor de  3-4 ori, apoi treceți la mângâieri mai intense pentru a încălzi țesătura.

În prezența ridurilor orizontale și verticale pe frunte, una dintre metodele de netezire a acestora este de a întinde pielea într-o direcție perpendiculară pe locația ridului.

Pașii unui masaj facial

Pasul 4: sprâncenele

Cu degetele mari, indexul și degetele mijlocii ale ambelor mâini,  masaţi în direcția dinspre nas către tâmplă.

Pasul 5: Ochii

Folosiți o cremă pentru zona din jurul ochilor – îmbibaţi-o cu mișcări de atingere: mai întâi pleoapa superioară, apoi cea inferioară.

Pasul 6: obrajii

Folosiți vârful degetelor pentru a masa pielea obrajilor de la centru la periferie – începând de la nas și terminând la urechi. Rețineți că este imposibil să întindeți prea mult pielea, dar, în același timp, mișcările ar trebui să fie de masaj, destul de intense. Această metodă de masaj stimulează microcirculația, promovează regenerarea și oxigenarea pielii, activează efectul de drenaj limfatic, ceea ce asigură eliminarea toxinelor.

Pasul 7: pliul nazolabial

Netezirea începe aproape de nas pe o parte și alunecă continuu în jos cu un deget de-a lungul cutei, încheind mișcarea aproape pe bărbie. În același timp, efectuați aceeași mișcare pe cealaltă jumătate a feței. Repetați de 10-15 ori.

Pasul 8: bărbia

Masajul bărbiei este cel mai important, deoarece această linie este cea care definește ovalul feței. Începeți să lucrați cu ambele mâini din centrul bărbiei, netezind lin pielea spre urechi.

CITESTE  Cele mai bune produse pentru sănătatea ochilor

Precauţii

În ciuda beneficiilor sale, masajul facial are o serie de contraindicații. În primul rând, masajul facial nu este recomandat persoanelor cu piele sensibilă, pentru a nu provoca iritații și roșeață. De asemenea, nu faceți masaj dacă există acnee activă pe față, deoarece acestea pot fi deschise accidental în proces. In acest caz consecințele pot fi cele mai neplăcute – de la cicatrici la infecție.

De asemenea, trebuie evitat masajul facial daca există răni deschise ale tenului, inflamaţii, vânătăi sau cicatrici recente.

Astfel, ţinând cont de regulile de mai sus vă puteţi bucura de o piele strălucitoare si sănătoasă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?