Ce sa raspunzi la un interviu de angajare? Aceasta intrebare ii intereseaza pe toți cei care au trimis un CV pentru un loc de munca dorit si au primit o invitație la un interviu. Un CV bun si o scrisoare de motivație reprezinta doar primul pas pentru a obține un loc de munca.
Interviul este cea mai importanta etapa a procesului de recrutare, o oportunitate de a face o prima impresie asupra recrutorului si de a afla mai multe despre companie si condițiile de munca. Este, de asemenea, un test pentru angajator. La urma urmei, ei trebuie sa afle intr-o perioada scurta de timp daca puteți face fața sarcinilor companiei. Ce sa spui despre tine la un interviu? In acest articol raspundem la aceasta intrebare. In partea finala a articolului vezi si 41 Intrebari si Raspunsuri interview in PDF.
Vezi mai jos Întrebari de interviu: 12 raspunsuri la cele mai frecvente intrebari adresate la interview de angajare, te vor ajuta fie ca este primul interviu de angajare, sau te vor ajuta sa faci un discurs la interviu de angajare.
Întrebarile de la interviu pot fi foarte diferite. Recrutorilor nu le pasa doar de abilitațile, inteligența, experiența de munca, ci si de obiceiurile, stabilitatea psihologica si caracterul tau. La Apple, chiar ii intreaba pe candidați despre cum si-ar planifica o calatorie in RPDC 🙂 .
Pentru a te ajuta sa aflați ce intrebari sa pui la un interviu de angajare si la ce sa raspunzi, am facut o selecție speciala.
Cuprins
Spune-ne despre tine
Acesta este adesea primul lucru care se intreaba la un interviu de angajare. Angajatorul vrea sa stie daca experiența si preferințele tale profesionale corespund postului pe care l-ai ales. Nu iti reamintesti CV-ul. Încerca sa vorbesti despre fapte din trecutul si experienta ta care au legatura cu postul si cu compania in ansamblu. Pentru a face acest lucru, asigureaza-te ca afli mai multe despre compania la care aplicați inainte de interviu.
De exemplu: “Am absolvit facultatea, am intrat intr-o agenție de publicitate si am lucrat cu asa si asa companii si clienți (enumerați realizarile). Dupa aceea mi-am dat seama ca vreau sa ma dezvolt in continuare in aceasta direcție”.
Unde va vedeți peste câțiva ani?
Una dintre cele mai frecvente intrebari adresate la un interviu de angajare. Angajatorul este interesat de ambițiile si planurile tale de cariera. Acestia vor sa stie daca intenționezi sa ramâi in cadrul companiei pentru o perioada lunga de timp sau daca esti in cautarea unui venit temporar. Raspunsul la aceasta intrebare iti arata, de asemenea, daca ambițiile tale sunt compatibile cu capacitațile companiei. Nu stabili un nivel artificial de ambiție, deoarece obiectivele nerealiste se pot intoarce impotriva ta. Arata ca te-ai gândit in repetate rânduri la propriul viitor.
De exemplu: În loc sa spui: “Nici macar nu stiu/nu m-am gândit la asta”, spune: “As vrea sa obțin un loc de munca/poziție, sa ma dezvolt intr-o astfel de direcție si sa obțin un anumit succes. Merita menționat faptul ca schimbarile se petrec foarte repede acum, asa ca si planurile tale se pot schimba.
Care sunt punctele tale forte?
Acestia vor dori cu siguranța sa stie ce aveți de oferit companiei si cum puteți beneficia de pe urma acesteia. Enumera acele puncte forte care o sa-ti fie utile in acest post. Asigurați ca o sa susții cu câteva exemple din viața reala.
De exemplu: “Sunt un bun rezolvator de probleme, un bun manager de timp si un bun comunicator cu toata lumea. Odata a trebuit sa…” (da un exemplu din viața când ai reusit sa folosesti aceste calitați).
Care sunt punctele tale slabe?
Capacitatea de a recunoaste punctele slabe inseamna ca esti predispus la introspecție. O astfel de intrebare te ajuta sa determini daca iti ințelegeți domeniile de dezvoltare si daca ai de gând sa te imbunatațesti. Și in acest caz, este mai bine sa oferi un raspuns bazat pe o poveste din experiența reala.
De exemplu: “La ultimul meu loc de munca, un coleg m-a criticat pentru ca nu l-am anunțat din timp despre sarcina de indeplinit. Mi-a ranit sentimentele. Dar, mai târziu, criticile m-au ajutat sa obțin rezultate mai bune.
Vorbeste despre esecurile tale.
Vorbeste deschis si calm despre esecurile tale. Nu va trece neobservat: onestitatea si autocunoasterea sunt competențe soft importante. Nu uita ca angajatorii nu sunt interesați doar de succesele si realizarile tale, ci si de capacitatea tale de a face fața esecurilor si de a iesi din impasuri. Demonstreaza cum ai invațat din experiența si cum ai reusit sa folosesti esecul ca pe o oportunitate de autodepasire. Învațarea din greseli este un avantaj serios.
De exemplu: “La ultimul meu loc de munca am preluat un proiect de organizare si am incercat sa fac totul singur. Mai târziu, mi-am dat seama ca aveam nevoie de ajutorul colegilor mei, pentru ca nu puteam face asta de una singura. Lucrând impreuna, am reusit sa finalizam proiectul cu succes. În plus, lucrul impreuna a adus echipa mai aproape.
De ce doriți sa lucrați pentru noi?
Vei fi cu siguranța intrebat de ce ai venit la interviu la aceasta companie. Recrutorul vrea sa stie ce iti doresti de la acest loc de munca si daca te potrivesti cu compania. Explica de ce crezi ca tu si angajatorul va potriviți perfect.
De exemplu: “Am multa experiența in asta si in cealalta, asa ca pot ajuta compania sa obțina rezultate in aceasta direcție sau in cealalta. De asemenea, cred ca valorile mele sunt aliniate cu cele ale companiei, pentru ca….
Care sunt primii pasi pe care ii veți face la noul loc de munca?
Orice director general sau manager cauta oameni intreprinzatori care sunt dispusi sa faca schimbari si sa aduca idei noi la masa. Dar nu fi prea optimist in privința rezolvarii tuturor problemelor, pentru ca se asteapta de la tine sa fii proactiv, nu arogant. Atunci când raspunzi la aceasta intrebare, arata ca esti serios in ceea ce priveste munca ta.
De exemplu: “În primul rând, as vrea sa ma familiarizez cu situația actuala, ca sa stiu exact cu ce am de lucru.
Ce apreciați cel mai mult la un coleg?
Nu te astepta ca angajatorul sa iti aprecieze dragostea de a petrece la locul de munca sau de a fi consimțit. Spunei ce doresti sa inveti de la noii colegi si cum ii poti ajuta. Arata clar ca esti capabil sa te integrezi rapid in cultura corporativa.
De exemplu: “Apreciez foarte mult atmosfera de susținere si sprijin din cadrul echipei. La locul meu de munca anterior, eu si colegii mei ne ajutam adesea unii pe alții, chiar daca sarcina nu facea parte din fisa postului nostru.
Ce sperați sa obțineți de la acest loc de munca?
Vei dori sa stii daca vei fi capabil sa te implinesti, sa te imbunatațesti si sa valorifici abilitațile pe care le-ai invațat. Demonstreaza-ți interesul fața de provocare si explica modul in care te vei dezvolta in cadrul noului loc de munca.
De exemplu: “Sunt pregatit pentru noi provocari si as dori sa imi imbunatațesc asa si asa competențe pentru a-mi realiza intregul potențial.”
Aveți oferte de la alte companii?
Aceasta intrebare este menita sa ii dea angajatorului o idee despre cât de ambițios esti pentru postul respectiv si cât timp are la dispoziție pentru a lua o decizie privind angajarea ta. Atunci când raspunzi, este bine sa precizezi ca esti un profesionist cautat si interesat de postul respectiv.
De exemplu: “În timp ce imi caut in mod activ un loc de munca si ma duc la interviuri, iau in considerare si alte oferte de munca. Dar a ta pare a fi cea mai interesanta pâna acum, asa ca sunt pregatit sa astept decizia ta si sa amân alte oportunitați.
Urmatoarele doua intrebari sunt adresate la interviurile de angajare in aproape 100% din cazuri si sunt adesea cele care reprezinta procentul decisiv al impresiei generale. Asadar, sa le analizam mai in detaliu.
De ce ați parasit ultimul loc de munca?
Angajatorul va pune intotdeauna trei intrebari deodata atunci când te intreaba de ce ai parasit locul de munca.
- Ce sa spui la un interviu de angajare despre motivele de demisie?
- Ce motive sunt capabile sa iti faca sa iti parasesti locul de munca?
- Daca esti angajat, cum vei vorbi despre asta cu urmatorul angajator?
- Ce te-a determinat sa parasesti locul de munca anterior?
Asadar, raspunsul tau trebuie sa abordeze toate cele trei aspecte. Încerca sa fii cât mai respectuos cu privire la experiența, abilitațile, responsabilitatea pe care ti-a oferit-o compania anterioara. Nu iti critica fostul angajator sau colegii. Este important sa elimini orice emoție si sa lasi doar raspunsul despre conținutul postului si sarcinile.
De asemenea, este gresit sa dai ca motiv al concedierii doar marimea salariului. Acest lucru il va face pe angajator sa creada ca, daca ți se ofera mai mulți bani, il poți parasi cu usurința si tu. Prin urmare, chiar daca motivul se refera in mod special la bani, incerca sa ințelegi ce altceva este important pentru tine la locul de munca si puneți accentul pe aceste motive.
De exemplu: “Am obținut deja rezultate in cadrul companiei (enumerați-le), am discutat perspectivele de crestere cu managerii si ințeleg ca nu exista oportunitați de crestere pe verticala sau de dobândire a experienței in proiecte conexe in viitorul apropiat. Asa ca am inceput sa caut un alt loc de munca cu mai multa responsabilitate” (daca lucrați de mult timp in cadrul companiei).
ORI: “Compania mi-a schimbat funcția inca din prima zi: m-au angajat ca manager de proiect, dar am ajuns sa fiu nevoit sa fiu asistent manager, ceea ce nu este ceea ce ma intereseaza sau ceea ce vreau sa dezvolt” (daca nu lucrezi de mult timp in companie).
Ce nivel de salariu ati dori?
O ințelegere corecta a cât de mult te prețuiesti poate spune despre nivelul tau de specialist.
Nu iti fie teama ca vei fi respins daca iti declari salariul dorit. Sa te devalorizezi de la inceput nu este cea mai buna strategie. Monitorizeaza piața salariala. Acest lucru iti va permite sa argumentezi de ce te califici pentru aceasta remunerație speciala. De exemplu, cunosti o limba straina, ai fost instruit sau ai demonstrat performanțe deosebite la locul de munca anterior.
Daca nu doresti sa oferi o cifra specifica, incerca sa structurezi dialogul in asa fel incât sa intoarci intrebarea privind salariul catre recrutor si sa obțineți un raspuns detaliat.
De exemplu: “Asteptarile mele salariale pornesc de la…, in funcție de… (funcția, nivelul de responsabilitate, numarul de subordonați, necesitatea de a lucra ore suplimentare etc.). Sunt dispus sa discut cu ei, dar as vrea sa aud mai intâi ce fel de remunerație ofera compania.”
ORI: “Ma bazez pe cifrele medii de pe piața – … (de preferința, precizați sursa de informații) / Acesta este salariul oferit de angajatori pentru locuri de munca similare (daca este cazul). Ce oferiți?”
Cum sa raspunzi la intrebari personale la un interviu de angajare.
Întrebarile de la un interviu de angajare pot fi, de asemenea, personale. Înțelegerea modului de a raspunde la acestea nu este o sarcina usoara.
Unii angajatori nu respecta principiile etice de baza sau chiar legislația care protejeaza candidatul impotriva discriminarii. În astfel de cazuri, mustrarea directa sau conflictul funcționeaza rareori. Este mai bine sa folosesti diplomația si abilitațile de negociere.
Regula cheie este sa te intrebi exact ce vrea sa stie recrutorul prin intrebarea ta. Raspunde nu la o intrebare directa, ci la o cerere tacita.
De exemplu: daca esti intrebat cu cine stai in chirie, inseamna ca subiectul se refera la bunastarea ta financiara, iar aceasta este direct legata de salariu. Spuneți: “Am anumite nevoi financiare care ma impiedica sa imi reduc asteptarile salariale sub asa si asa.
SAU: Daca angajatorul se intreaba daca vei avea copii, atunci se teme sa nu te piarda, nejustificând timpul si resursele investite. Acesta este un risc obiectiv pentru el si este bine daca raspundeți intr-un mod care va este confortabil: “Dezvoltarea mea profesionala este o prioritate pentru mine in urmatorii ani”.
Întrebari psihologice la un interviu de angajare
O alta categorie de intrebari care pot fi puse la un interviu de angajare sunt cele psihologice. Acestea sunt de obicei intrebari despre stima de sine si calitațile personale. Sau cele care sunt concepute pentru a te dezvalui pe “adevaratul” tu, nivelul tau de motivație, capacitateata de a lucra in echipa si asa mai departe. De asemenea, pot fi intrebari provocatoare pe care recrutorul le va pune din senin pentru a vedea cum reacționezi.
De exemplu, ar putea fi o intrebare de la un test psihologic: “Cu ce animal te asociezi?”. Nu exista un raspuns corect, asa ca alege ceea ce te face sa te simți confortabil. Poti face o gluma sau, dimpotriva, poti raspunde serios. Important este sa nu te confundezi si sa nu “inchizi” si, in mod ideal, sa folosesti raspunsul ca pe o alta sansa de a vorbi despre punctele tale forte.
Sau: “Ce ai face daca ai câstiga la loto o mulțime de bani? Ai renunța la slujba ta?” Acesta este, de obicei, un test al motivațieitale. Asadar, raspunsul logic este ca banii va vor permite sa fii mai sigur si mai increzator in viitor, facându-ti mai bine treaba. La urma urmei, acum vei putea investi in propria educație si in instrumente care sa te ajute sa fii mai eficient.
În general, problemele psihologice pot fi foarte diferite. Este important sa nu-ți pierzi cumpatul si sa transformi orice intrebare care te-ar putea transforma in plângacios intr-un raspuns pozitiv. De exemplu, nu vorbi despre punctele slabe, spune in schimb ca iti dezvolți punctele forte, evidențiazi punctele bune ale fostului tau sef si ca esti in cautare de mult timp, nu pentru ca ai fost respins, ci pentru ca vrei sa fii 100% sigur ca acea companie este cea potrivita pentru tine.
Ce sa intrebi recrutorul
Un interviu de angajare nu este un interogatoriu cu sens unic, asa ca nu iti fie teama sa intrebi, mai ales daca ai multe de intrebat. Acest lucru iti arata inițiativa, interesul si competența ta. Dar o persoana care nu pune intrebari la un interviu poate parea frivola.
Despre responsabilitațile tale directe.
Chiar daca ai discutat in detaliu ce anume va trebui sa faci si poți afla restul in fisa postului, clarificați unele nuanțe.
Despre succesul companiei
Aceasta intrebare o sa te ajute sa ințelegi imaginea companiei, precum si sa te prezentezi ca o persoana interesata de concurența si de avansarea in cariera.
Despre aspectele organizatorice
Afla despre programul de lucru si de vacanța si despre caracteristicile biroului. Acest lucru o sa te ajute sa decizi cum doresti sa iti planifici ziua de lucru, ce oportunitați vei avea si ce va trebui sa suporți.
41 Intrebari si Raspunsuri interview in PDF
In format PDF aici poti descarca mai mult de 100 Intrebari si Raspunsuri pentru a trece un interview cu success.
Intrebari cu raspunsuri posibile si comentarii precum:
- Care este cea mai mare slabiciune a ta?
- Cat castigai la fostul job?
- De ce ai plecat de la fostul job?
- Descrie care au fost cele mai mari probleme pe care le-ai avut cu fostul tau sef.
- Descrie un coleg dificil cu care ai fost nevoit sa lucrezi.
- Cum ai descrie jobul ideal?
- Acest job cere lucru peste program. Uneori vei fi nevoit sa lucrezi si in week-end. Poti face
- Ai fost vreodata concediat?
- Ai foarte multa experienta in acest domeniu. De ce doresti un job pentru care esti supracalificat?
- Vorbeste-mi despre tine
- De ce ai plecat/vrei sa pleci de la ultimul job?
- Ce experienta ai in acest domeniu?
- Te consideri o persoana de succes?
- Ce spun colegii de job despre tine?
- Ce stii despre aceasta organizatie?
- Ce ai facut pentru a-ti imbunatati competentele in ultimul an?
- Ai aplicat si la alte joburi?
- De ce vrei sa lucrezi pentru compania noastra?
- Stii pe cineva care lucreaza pentru noi?
- De ce salariu ai nevoie?
- Lucrezi bine in echipa?
- Cat timp crezi ca vei lucra la noi daca te angajam?
- Ai concediat vreodata pe cineva? Cum te-ai simtit?
- Care este filozofia ta cu privire la munca?
- Povesteste-mi putin despre tine
- Ce planuri ai in cariera?
- Care sunt atuurile tale?
- Care consideri ca sunt slabiciunile tale?
- Ce te motiveaza?
- De ce iti schimbi locul de munca?
- De ce-ti doresti aceasta slujba?
- Esti dispusa sa calatoresti in interes de serviciu?
- Cat de repede ai nevoie de un raspuns?
- Ce intrebari ai pentru mine?
- Vorbiti-mi, va rog, despre cariera dvs.
- De ce sunteti in cautarea unui nou loc de munca?
- De ce ati plecat de la jobul dvs. anterior?
- Ce stiti despre compania noastra?
- Care sunt obiectivele dvs. profesionale? Unde va vedeti peste 5/10 ani?
- Ce credeti ca va califica pentru aceasta pozitie?
- Ce intelegeti prin… (domeniul dvs.: marketing, asigurari etc.)?
- Ce puteti aduce nou in compania noastra?
- Ce va place/nu va place la postul pe care il ocupati in prezent/l-ati detinut anterior?
- Ce va place si ce nu va place sa faceti?
- Ati avut probleme la locurile de munca anterioare? Care a fost cel mai mare esec al dvs.?
- Care sunt calitatile pe care le apreciati cel mai mult la seful dvs. (actual, fost sau ipotetic)
- Ce motive v-au facut sa va schimbati jobul pana in prezent?
- Ce parere aveti despre angajatorul dvs. actual/ultimul angajator?
- Care dintre posturile ocupate pana in prezent v-a adus cele mai multe satisfactii?
- Cum v-ati descrie (caracter, conduita, stil de munca)?
- Care sunt punctele dvs. forte si cele slabe?
- Aveti calitati de lider? Ce calitati si cum le puteti demonstra?
- Care a fost cel mai mare conflict prin care ati trecut la serviciu? Cum i-ati facut fata?
- Va place munca in echipa? Puteti da cateva exemple?
- Cum va organizati munca?
- Care erau/sunt sarcinile dvs. principale la fostul/prezentul loc de munca?
- Ce imbunatatiri/inovatii ati adus in domeniul dvs. de munca?
- Care a fost aportul dvs. la dezvoltarea companiei(-ilor) in care ati muncit?
- Ce realizari remarcabile ati avut in cariera dvs.?
- Ce alte reusite ale dvs.(in alte domenii) puteti mentiona?
- Cum ati reactiona in situatia… ? Cum ati rezolva problema… ? Cum ati organiza… ?
- Care e, in opinia dvs., parerea colegilor despre dvs.?
- Care este salariul dvs. actual/precedent? Ce pretentii salariale aveti?
- Cat timp aveti de gand sa ramaneti in compania noastra?
- V-ati ocupat de angajari? Care sunt criteriile dvs. de selectie?
- Puteti sa ne dati referinte?
- Aveti si alte posturi in vizor? Ce gen de joburi?
- Dati-ne cateva motive pentru care ar trebui sa va angajam.
- Aveti intrebari?
- De cat timp cauti un job? (Preocupare recrutorului – Este ceva in neregula cu tine de vreme
- Cum te-ai pregatit pentru acest interviu? (Esti destul de interesat de job astfel incat te-ai
- Care sunt asteptarile salariale in legatura cu acest job? (Ne permitem sa te avem ca
- Cum afli noutati legate de profesie si domeniul in care lucrezi? (Odata ce ai obtinut jobul
- Povesteste-mi despre perioada cand a trebuit sa organizezi si sa implementezi un proiect de
- Cu ce tipuri de oameni ai dificultati la job? (Recrutorul este preocupat de abilitatea ta de a
- Ne asteptam ca managerii sa lucreze mai mult de 8 ore pe zi. Ai vreo problema cu acest
- Cand ai fost cel mai satisfacut in legatura cu cariera ta? (Ce te motiveaza? Ce te
- De ce iti doresti acest job? (Te folosesti de acest interviu pentru a testa piata sau vrei acest
- Suntem gata sa iti facem o oferta. Esti pregatit sa o accepti astazi? (Nu vrem sa pleci sa te
- Vorbeste-mi despre tine!
- Ce stii despre compania noastra?
- De ce vrei sa lucrezi pentru noi?
- Ce ai face pentru noi? Ce poti face pentru noi si altcineva nu poate?
- De ce gasesti oferta noastra atractiva? Sau neatractiva?
- De ce ar trebui sa te angajam?
- Ce anume doresti de la un loc de munca?
- Spune-mi parerea ta despre …(pozitia pentru care esti intervievat)
- Cat va dura pana veti avea o contributie in firma noastra?
- Cat timp veti sta cu noi?
- Care este stilul tau de conducere?
- Esti un conducator bun? Da un exemplu. De ce crezi ca ai potential de conducator
- Ce ai cautat cand ai angajat oameni in trecut?
- Ai concediat pe cineva? Daca da, care au fost motivele si cum ai tratat subiectul?
- Care crezi ca este cea mai dificila sarcina a unui conducator?
- Care este cea mai mare slabiciune a unui conducator?
- Ce tendinte importante ai vazut legat de industria in care activam?
- De ce pleci de la actualul loc de munca?
- Ce parere ai ca trebuie sa renunti la toate beneficiile?
- Descrie cum crezi ca este un mediu ideal de lucru
- Cum ai descrie firma actuala la care lucrezi?
- Ai ajutat la cresterea vanzarilor? Profitului? Cum?
- Ai contribuit la reducerea costurilor? Cum?
- De cati bani poti vorbi ca profit?
- Cati oameni ai supervizat la vechiul loc de munca?
- Iti place sa lucrezi cu actiunile mai mult decat cu vorbele?
- La actualul loc de munca sau la cel anterior, ce caracteristici ti-au placut mai mult?
- La actualul sau fostul loc de munca, care au fost /sunt cele mai importante 5
- Daca as vorbi cu seful tau anterior, care ar spune el ca sunt punctele tale forte si
- Poti lucra dupa termene limita, sub presiune, etc?
- La actualul loc de munca, ce probleme ai identificat care au fost initial trecute cu
- Nu crezi ca te-ai simti mai bine intr-o companie mai mare? Domeniu diferit?
- Cum rezolvi problemele intr-o echipa?
- Care a fost decizia cea mai grea pe care a trebui sa o iei?
- Ce salariu iti doresti?
- La ce suma te astepti, daca iti oferim acest post?
- Ce fel de salariu meriti?
- Care a fost ultima carte pe care ai citit-o? Film vazut? Evenimentul sportiv la care
- Cum ti-ai descrie personalitatea?
- Care sunt punctele tale forte?
- Care sunt punctele tale slabe?
Ce nu trebuie sa faci la un interviu de angajare
Poate ca inainte de interviu crezi ca esti pregatit pentru toate intrebarile si ca nu exista niciun stres, dar greselile nefericite pot strica totul.
Principala greseala este sa vorbesti despre ceea ce nu ar trebui sa vorbesti. Angajatorul doreste sa cunoasca mai bine candidatul, dar nu din unghiurile pe care le consideri importante. Ce nu trebuie sa faci la un interviu?
Vorbesti despre probleme personale.
Este puțin probabil ca angajatorul sa fie interesat de starea de sanatate a mamei tale sau de motivul pentru care te-a parasit iubitul sau iubita. Un interviu de angajare nu este o sedința de consiliere; ține minte acest lucru.
Întrerupi
Este bine daca ai ceva de spus si cuvintele iți vin imediat in minte. Dar nu trebuie sa intrerupi de fiecare data când angajatorul incepe sa vorbeasca.
Minciuna
Trivial, dar esențial. O mica minciuna va iesi la iveala intr-un fel sau altul. Vei uita cu usurința in câteva luni despre ce vorbeai, iar acest lucru va poate juca o festa cruda. Mai ales nu minți in legatura cu salariul sau cu succesul de la locul de munca anterior.
Sa fii arogant.
O manifestare de snobism este tolerata intre prieteni, dar niciodata la un interviu de angajare. O simpla neințelegere a contextului si faptul de a fi pretențios il poate enerva pe angajator.
Liniste
Raspunsurile prea scurte si tacerile ocazionale semnaleaza faptul ca candidatul nu se poate prezenta. Ultimul lucru pe care si-l doreste un angajator este sa scoata o vorba de la tine.