Îngrijirea părului în condiții de casă

Îngrijirea corectă a părului și a scalpului este o componentă importantă a sănătății și frumuseții. Însă este nevoie de o regularitate și o selecție corectă și potrivită a produselor de igienă, a produselor cosmetice de îngrijire, a vopselelor etc., deoarece părul frumos și sănătos nu este doar o parte a imaginii, ci și un indicator al stării întregului organism.

Ulei pentru păr

Îngrijirea și împrospătarea părului

Primul aspect la care trebuie să atragem atenție privind îngrijirea și împrospătarea părului nostru este determinarea corectă a tipului de păr. Există patru și anume:

Tipul normal – se caracterizează printr-o strălucire sănătoasă, este posibilă doar o deteriorare ușoară la capete, după spălare, părul rămâne proaspăt timp de 2-3 zile.

Tipul uscat – părul plictisitor, cu creștere lentă. Este suficient să te speli o dată pe săptămână, părul nu devine gras la rădăcini.

Tipul gras – pentru a-și menține aspectul proaspăt, părul trebuie spălat aproape în fiecare zi.

Și în final, mixt, cel mai obișnuit tip de păr care are nevoie de o îngrijire corespunzătoare regulată.

După ce am identificat tipul ce ne reprezintă părul, este necesar să selectăm un șampon pentru tipul de păr. Este important să cititim compoziția acestuia pe sticlă pentru a alege un produs individual. Acest lucru trebuie de făcut chiar și în cel mai apropiat supermarket, neapărat apelând la mărci profesionale sau de lux.

Spălarea părului corect

Pentru părul normal, este potrivit un șampon cu un pH de 5 până la 7, există o gamă variată de acestea.

Pentru părul uscat, colorat, este potrivit un șampon fără sulfați, hrănitor sau hidratant, cu uleiuri.

Pentru părul gras și mixt, sunt potrivite șampoanele care conțin extracte de plante: urzică, mușețel, salvie, mesteacăn, coacăz, care au efect de uscare.

CITESTE  Rețete de scrub în condiţii de casă

Mulți oameni își spală părul incorect – o singură dată aplicând șampon. Și trebuie să vă spălați părul în 2 etape: lush, lather și clătiți, apoi aplicați din nou șamponul. Masați scalpul cu mișcări blânde timp de 3-5 minute, clătiți și apoi aplicați un balsam, mască sau ser indelebil pentru păr.

Măștile de păr

Măștile de păr sunt disponibile pentru toate tipurile de păr, această procedură obișnuită ajută la refacerea colagenului din ele. Dar atunci când alegeți o mască gata pregătită sau când faceți o mască acasă, este necesar să se țină cont și de tipul de păr, altfel efectul poate fi opus.

Măștile care conțin lut, vitaminele A și C sunt potrivite pentru părul gras.În plus, trebuie să fiți atenți la dieta dvs. – mâncați mai puțin prăjit, picant, sărat, beți mai multă apă.

Pentru a menține frumusețea părului normal, este suficient să aplici masca de 2-3 ori pe lună. Pentru a vindeca bulbii de păr uscat și gras, refaceți strălucirea, este necesară o expunere mai intensă – o dată la 5 zile. Este important să alegeți rețeta potrivită și să faceți procedura cu această mască specială. Astfel, fără a-i schimba compoziția timp de cel puțin o lună.

Există multe rețete pentru măști de casă: kefir, ou, ovăz. Fiecare are propriul secret de aplicare, unele trebuie aplicate pe părul curat, altele pe părul netivit, unele sunt aplicate la umed, altele la uscat etc.

Mască pentru păr

Iată câteva rețete simple, dar eficiente.

Mască de kefir pentru părul uscat. Luați o jumătate de pahar de kefir, un gălbenuș, o linguriță de ulei/unt(puteți utiliza ulei vegetal. Adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat). Se macină untul cu gălbenușul și se adaugă amestecul în chefir, se amestecă bine. Aplicați compoziția pe părul uscat, înfășurați cu un prosop, așteptați aproximativ o oră și clătiți cu apă caldă folosind șampon.

CITESTE  Cum corect să utilizăm loțiunea tonică pentru față

Mască de kefir pentru păr gras. Aceeași jumătate de pahar de kefir, 2-3 lingurițe de lut cosmetic, o linguriță de suc de lămâie, se amestecă, se încălzește la temperatura corpului și se aplică pe pă, se înfășoară cu o peliculă și un prosop, se ține o jumătate de oră și se clătește cu apă caldă folosind șampon.

Henna

O altă componentă naturală universală pentru îngrijirea părului este henna.

Ea va face părul uscat mai dens, iar părul gras va adăuga strălucire și pufos. Henna este un remediu excelent pentru matreata. Henna clasică dă o nuanță roșie-roșie, deci nu trebuie folosită pentru blonde. Dar pentru femeile cu părul brun este foarte potrivită, va pune în evidență culoarea părului lor.

Pentru clătirea părului după spălare, ierburile disponibile în farmacie sunt excelente – urzica pentru părul întunecat și mușețelul pentru părul ușor. Pungile de filtrare sau iarba în vrac ar trebui să fie preparate ca ceaiul obișnuit.Turnați infuzia într-un vas de apă caldă și clătiți părul cu ea.

De asemenea, farmaciile vând soluții apoase, complexe de vitamine care pot fi adăugate la șampon.

Colorarea regulată a părului este, de asemenea, una dintre etapele îngrijirii părului. Vopselele moderne usucă rădăcinile părului gras, după ce balsamurile de vopsire hrănesc părul uscat.

Desigur, majoritatea femeilor au încredere în colorarea profesională a părului. Dar chiar și în condiții de autoizolare, le puteți urma culoarea. Toate vopselele vândute în supermarket-uri sunt potrivite pentru uz casnic. Trebuie doar să citiți cu atenție instrucțiunile și să amestecați cu atenție ingredientele în proporția specificată.

Dacă părul a fost vopsit înainte, atunci vopsim doar rădăcinile, păstrând timpul indicat în insert. Nu vă faceți griji, colorarea „acasă” nu va reacționa cu salonul anterior. Dacă respectați toate regulile acest lucru vă va ajuta să rămâneți bine îngrijite.

CITESTE  Frumusețea interioară

Pentru rădăcini, alegeți o culoare care să se potrivească cu culoarea capetelor părului – acest lucru va crea un efect natural, și chiar defectele în vopsirea rădăcinilor, mai ales dacă aceasta este prima experiență la vopsirea acasă, nu va fi vizibilă. Pentru perioada de restaurare a părului, este mai bine să abandonați efectele agresive ale produselor de styling electrice – fire de păr și fier. În perioadele normale, de multe ori nu merită să le utilizați, dar dacă le folosiți

Lasă un răspuns