Cum corect să utilizăm loțiunea tonică pentru față

Mulți neglijează loțiunea tonică, considerându-l un remediu terțiar în îngrijire. Aceasta este o greșeală, deoarece utilizarea sa regulată poate schimba semnificativ caracteristicile de calitate ale pielii tale. În bine, desigur.

Очищающий тоник для лица: виды, как выбрать, отзывы, обзор 3 хороших тоников
Tonic pentru față

Ce este tonicul de față?

Loțiunea tonică este o parte integrantă a îngrijirii pielii feței. Oferă hidratare, normalizarea echilibrelor acido-bazice, tonifiere, calmare, tratament pentru acnee, eliminarea excesului de ulei și detergenți, strângerea porilor și multe altele. Pentru a vă completa îngrijirea la domiciliu, trebuie să utilizați tonerul în următoarea succesiune recomandată:

Ne spălăm pe față

Mai întâi, spălați-vă bine mâinile, apoi aplicați un agent de curățare – lapte sau gel pe feță, distribuindu-l pe toată fața și gâtul. Apoi spălați cu mișcări circulare ușoare.

Aplicați tonic

Loțiunea tonică se aplică după ce te-ai spălat pe față. Răspândiți câteva picături de tonic pe un tampon de bumbac și ștergeți pielea feței și a gâtului. Și aici consider că este nevoie de claritate – totul trebuie făcut cu grijă și calm, fără mișcări presante. Trebuie să aplicați tonicul de la obraji la urechi, apoi de la zona frontală la tâmple, de la colțurile exterioare ale ochilor la cele interioare și invers.

Aplicați crema

Este posibil să vă simțiți strâns după curățare. După tonic, această senzație se va diminua, dar nu va dispărea. Prin urmare, următorul pas este o cremă hidratantă. Aplicați crema pe față cu mișcări ușoare. De la nas la urechi, de la stânga la dreapta de-a lungul frunții și în aceeași direcție de-a lungul bărbie, terminând cu o mișcare de la mijlocul frunții până la bărbie de-a lungul întregului oval al feței.

CITESTE  Protecţia solară și machiajul de vară

Compoziția

Compoziția loțiunii tonice poate fi diferită, depinde de scopul remediului, adică de ce problemă este proiectat să rezolve. Mai jos am enumerat principalele ingrediente care se găsesc cel mai adesea în formulele tonice.

  • Aloe. Este un ingredient versatil găsit în majoritatea tonicelor. Calmează, înmoaie și hidratează pielea.
  • Acid hialuronic Sarcina acidului hialuronic este de a reține umezeala în celulele pielii, menținând astfel nivelurile de hidratare. Dacă pielea dvs. este predispusă la uscare, alegeți tonere care conțin acest ingredient.
  • Acid salicilic. Tonerele cu acest ingredient sunt potrivite pentru persoanele cu piele grasă și cu tendințe cutanate. Acidul salicilic exfoliază bine particulele keratinizate de pe suprafața pielii și, de asemenea, reglează glandele sebacee.
  • Apă termală. Adesea prezent în tonice. Conține oligoelemente necesare pielii. Această apă calmează, hidratează și neutralizează efectele negative ale mediului asupra pielii.
  • Extract de trandafir. Produsele cu această componentă sunt multifuncționale: hidratează pielea, se înmoaie și au un efect antibacterian.
  • Extract de mușețel. Ca parte a tonicelor, are un efect calmant. Dacă aveți pielea sensibilă, căutați acest ingredient într-o formulă.
  • Extract de calendula. Un alt ingredient comun în tonice. Calmează pielea iritată și are un efect antibacterian.

Pentru ce avem nevoie de un tonic?

Работа над ошибками: 10 ложных шагов в уходе за кожей
Păstrarea unei pieli frumoase

Dacă sunteți interesat să vă păstrați pielea frumoasă și proaspătă mult timp, atunci trebuie doar să adăugați loțiunea tonică la ritualul de îngrijire a pielii. Pielea trebuie tonifiată după curățare și înainte de a aplica ser și / sau cremă. Această etapă este foarte importantă, deoarece îndeplinește mai multe funcții simultan.

  • Reface echilibrul pH-ului pielii.
  • Finalizează etapa de purificare.
  • Pregătește pielea pentru percepția unei creme sau seruri, crescând eficacitatea tratamentului.
CITESTE  6 obiceiuri proaste care strică unghiile

Ultimul punct este cel mai important. Tonerul acționează ca o conductă și ajută ingredientele active ale serului sau cremei să pătrundă mai adânc în piele, oferind un rezultat mai bun.

Cum se alege un tonic?

Alegerea unui tonic este importantă nu numai ținând cont de funcțiile sale, ci și în dependență de  tipului pielei.

Тоник для лица. Всё о тониках и почему они так важны
Tonic pentru diferite tipuri de piele

Pentru piele uscata În acest caz, aveți nevoie de un tonic cu o doză de încărcare de ingrediente hidratante în compoziție, de preferință cu acid hialuronic.

Pentru pielea sensibilă Tonerele cu o textură uleioasă, care conțin ingrediente liniștitoare precum mușețel sau extract de calendula, sunt potrivite.

Pentru tenul gras Pentru a scăpa de luciul uleios nedorit, alegeți un toner de zinc.

Pentru pielea cu probleme Tonicele cu acid salicilic sunt ideale: usucă erupțiile existente și stopează formarea altora noi.

Pentru piele mixtă Trebuie să utilizați două tipuri de tonic. Hidratant – pe zonele uscate ale pielii, covor – pe zona T.

Pentru piele îmbătrânită Tonerele cu acid glicolic, vitamina C și resveratrol au un efect de întinerire a pielii.

Concluzie

Cosmeticele pentru față sunt variate, deci trebuie să alegeți cu atenție și cu atenție un toner în funcție de tipul de piele și de problemele pielii, dacă există. Orice toner simplu va funcționa pentru pielea normală. Dacă pielea este grasă, atunci aveți nevoie de loțiunea tonică care conține alcool – îndepărtează perfect excesul de grăsime. Dar este important să știm ce componente nu ar trebui să fie în tonic: acetonă, citrice, mentă sau mentol, un conținut ridicat de uleiuri esențiale, parfumuri, camfor. Acest lucru este important mai ales dacă aveți pielea sensibilă și uscată. Pentru acest tip, există tonice cu același nume cu o compoziție mai blândă și un efect calmant mai eficient.

CITESTE  Totul despre părul despicat

Îngrijirea pielii feței este o afacere responsabilă și importantă. Tratamentele de înfrumusețare se fac o dată pe săptămână sau o dată pe lună, în timp ce îngrijirea la domiciliu menține efectul tratamentelor. Pentru a menține pielea curată și sănătoasă, aceasta trebuie protejată folosind produse cosmetice profesionale de față de înaltă calitate, atât decorative, cât și pentru îngrijire. Ai grijă de tine și de pielea ta.

Lasă un răspuns