Ce abilități are o persoană cu cunoștințe financiare?

1. Menține un echilibru între consum și investiții.

Nu este ușor să trăiești bine în prezent și, în același timp, să economisești și să investești suficienți bani pentru a-ți asigura un nivel de trai confortabil în viitor. Dacă nu economisești nimic pentru viitor, te așteaptă o pensie mizerabilă de la stat. Dacă economisești și investești cât mai mult posibil, iar acum trăiești flămând “cu firimituri de pâine și apă” – există riscul de a nu fi la înălțimea acelui “viitor luminos” sau de a plăti un preț prea mare pentru el – sub forma unui trecut plin de ură. Prin urmare, este foarte important să mențineți o “medie de aur” care să vă permită să trăiți confortabil acum și nu mai rău în viitor.

2. Gestionează eficient finanțele personale. Planifică veniturile și cheltuielile în avans.

analiza financiară
Getty Images/iStockphoto

În zilele noastre, există diverse servicii pentru a vă ține evidența veniturilor și cheltuielilor, cum ar fi Easyfinance, Homemoney, Drebedengi, Zenmoney etc. Toate acestea vă permit să introduceți informații despre cheltuielile și veniturile dvs. în doar câteva minute pe zi, de pe ecranul telefonului dvs. Dacă nu doriți să încredințați acest tip de informații unor servicii terțe, puteți utiliza un fișier Excel obișnuit. Puteți descărca gratuit un fișier-șablon pentru gestionarea bugetului personal sau de familie de pe MLconsulting.ru.

Este important să vă planificați cheltuielile pentru luna următoare, precum și să analizați și să comparați planul cu cheltuielile efective din ultima perioadă. 30 de minute pe lună pentru planificarea și analiza bugetului personal vă permite să găsiți găuri în buget, să identificați unde se duc banii și să luați deciziile corecte pentru a crește suma de bani din portofel.

CITESTE  11 obiceiuri ale viitorilor milionari. Cum îți crești copiii pentru a avea succes financiar?

3. Stabileşte obiective financiare clare și asigură atingerea cu succes a acestora.

Cui nu-i place să viseze la o mașină sport scumpă, la o casă la malul mării, la un iaht sau la independență financiară. Diferența dintre un obiectiv și un vis este că acesta are un termen limită, un cost, o prioritate și mulți alți parametri.

De exemplu, “vreau o casă lângă mare” – un vis, și “să cumpăr o casă cu două etaje de 150 de metri pătrați, cu garaj și piscină, la două străzi de mare, pe coasta de sud a Spaniei, în valoare de 250 de mii de euro în 15 ani” – un obiectiv financiar destul de precis. Dacă începem chiar acum să punem deoparte și să investim în fiecare lună 598 de euro la un randament mediu moderat de 10 la sută, ne vom atinge obiectivul și vom cumpăra o casă de 250 de mii de euro exact în 15 ani.

4. Își planifică viitorul cu 10-20-50 de ani înainte și urmează planul financiar personal

Dacă nu ai un plan pentru a deveni bogat, probabil că plănuiești să fii sărac. Doar că nu știi asta. (R. Kiyosaki)

Un plan financiar personal (PFP) este cel mai bun prieten al dumneavoastră și vă ajută să vă atingeți obiectivele financiare. Acele persoane care urmează un plan financiar personal au garanția unei bunăstări financiare. Există mai multe etape :

  • Analiza și evaluarea situației actuale: venituri și cheltuieli, active și pasive.
  • Stabilirea de obiective și definirea de acțiuni specifice pentru a le atinge.
  • Alegerea instrumentelor financiare potrivite pentru fiecare obiectiv.
  • Punerea în aplicare a planului.
  • Analiza anuală a evoluției către obiective și ajustarea planului.
CITESTE  Îmbunătățirea cunoștințelor financiare

5. Utilizează instrumente financiare diferite pentru a atinge obiective diferite.

instrumente financiare

În prezent, există sute de instrumente financiare diferite disponibile pentru o gamă largă de persoane. Toate acestea au proprietăți și parametri diferiți, cum ar fi rentabilitatea, fiabilitatea, stabilitatea, lichiditatea, perioada de investiție recomandată, pragul de intrare etc.

Evident, nu poți rezolva problemele financiare pe termen scurt cu instrumente pe termen lung – de exemplu, dacă știi că vei avea nevoie de bani în 3 luni, nu trebuie să te grăbești să cumperi un apartament sau să investești în acțiuni ale unei companii – pentru investițiile pe termen scurt, depozitele bancare sunt cele mai bune, deoarece au lichiditate maximă.

6. Are mai multe surse de venit.

A avea o singură sursă de venit în zilele noastre este foarte periculos, mai ales dacă nu numai tu, ci și cei dragi ție depind de acea sursă. În acest caz, vă expuneți pe dvs. și familia dvs. la un risc prea mare. Atunci când o persoană are mai multe surse diferite de venit, trăiește mult mai confortabil. Sentimentul de stabilitate, de siguranță și de încredere în viitorul familiei dumneavoastră este neprețuit. Beneficiul creării de noi surse de venit este evidențiat de faptul că, pe măsură ce crește numărul de surse de venit diferite, crește și suma de bani pe care o primiți în mod regulat și, prin urmare, crește nivelul de trai și bunăstarea dumneavoastră. Persoanele cu educație financiară încearcă să creeze o nouă sursă de venit în fiecare an.

surse de venit

Acum cunoașteți toate cele 6 abilități secrete ale oamenilor cu educație financiară, astfel încât să le puteți implementa în viața dumneavoastră și să vă îmbunătățiți rapid educația financiară.

CITESTE  Cum înveți să economisești banii?

Lasă un răspuns