11 obiceiuri ale viitorilor milionari. Cum îți crești copiii pentru a avea succes financiar?

Timp de cinci ani, publicistul Thomas Corley a studiat viața de zi cu zi a 233 de oameni bogați și 128 săraci. Acest lucru i-a permis să evidențieze obiceiurile familiale fundamentale care ajută la creșterea copiilor în căutarea bunăstării.

Thomas Corley crede că părinții copiilor care sunt mentori ai succesului pentru copiii lor îi învață practici zilnice specifice și benefice. Spune Corley:  pot ajuta un copil să aibă succes financiar ca o persoană adulta. În total, specialistul a identificat 11 obiceiuri importante care, în opinia sa, ar trebui să fie pentru copii.

Citește pentru a învăța

Un rind de cărți
Citește pentru a învăța

63% dintre milionari din studiul lui Corley au spus că părinții lor le-au insuflat dragostea pentru lectură. Uneori, mămicile și tăticii îi făceau să citească mai multe cărți pe lună. Nu este vorba despre ficțiune, ci despre științe populare, istorie și cărți biografice. Acestea fiind doar citeva obiceiuri ale viitorilor milionari legate de lectură.

Evită jocurile de noroc

Doar 6% dintre cei bogați care au participat la studiu au jucat și au participat la loterii. Potrivit lui Nicholas Christakas, sociolog la Universitatea Yale,  obiceiul jocurilor de noroc se trece cu ușurință de la părinte la copil. Prin urmare, este mai bine să îți protejezi copiii de astfel de timp liber.

Fii curios și deschis la idei noi.

82% dintre milionarii care au participat la sondajul lui Corley au trăit un vis la începutul călătoriei lor. Cei mai bogați dintre ei au făcut ceea ce era bine și ceea ce știau să facă cel mai bine. Cu toate acestea, pentru a te regăsi, trebuie să experimentezi. Părinții care împing un copil să studieze în diferite cercuri și secțiuni cresc probabilitatea ca acesta să descopere talentul înnăscut sau să găsească un lucru preferat.

CITESTE  Îmbunătățirea cunoștințelor financiare

Mănâncă bine și sănătos

Problema excesului de greutate a fost relevantă doar pentru 21% dintre cei bogați de pe lista lui Corley. Copiii mănâncă ceea ce mănâncă părinții lor, deci este foarte important ca pe masă să existe întotdeauna alimente hrănitoare și sănătoase.

Mai puțin timp la ecran

Milionarii petrec cel mult o oră pe zi urmărind conținut de divertisment online și la televizor, spune Corley. Potrivit cercetătorului, părinții ar trebui să controleze timpul petrecut de copiii lor jucând jocuri pe computer și folosind rețelele sociale.

Angajament și sprijin

Alte obiceiuri ale viitorilor milionari sunt legate de participarea la serile și evenimentele școlare legate de performanțele și realizările copiilor crește șansele succesului lor financiar viitor, a spus Corley. De asemenea, poți vorbi cu profesorii școlii și poți afla cum merge copilul tău în timpul orelor de curs.

Economisește bani

Monede
Economie

73% dintre oamenii bogați care au luat parte la studiul lui Thomas Corley și-au dezvoltat obiceiul de a cheltui mai puțin decât câștigau chiar înainte de a se îmbogăți. Copiii trebuie învățați abilitatea de a gestiona corect banii, altfel pot cădea în capcana creditului ca adulți.

Alege prietenii cu înțelepciune

Calitatea mediului este foarte importantă pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil, a spus Corley. 80% dintre participanții de succes la studiul său erau prieteni cu oameni care erau optimiști cu privire la viață. Aveau interese și valori comune.

Ia în serios munca

Aproape 100% dintre respondenții lui Corley au spus că au lucrat persistent, zilnic și din greu, fără a uita de obiectivul lor. În funcție de situație, spune Corley, copiilor mai mari li se poate permite să lucreze cu jumătate de normă – acest lucru le va oferi o înțelegere a ceea ce este munca și responsabilitatea pentru ei înșiși.

CITESTE  Ce abilități are o persoană cu cunoștințe financiare?

Mergi la sport

95% dintre milionarii din studiu dedică cel puțin o jumătate de oră pe zi pentru a face mișcare. Exercițiul fizic îmbunătățește sănătatea, forța și eficiența creierului.

Buni mentori

Aproape toți milionarii din studiul lui Corley aveau autoritatea de a oferi sfaturi. De regulă, erau părinți sau colegi de muncă mai experimentați. Dacă un părinte simte că nu are abilitățile potrivite de mentor, este în regulă să găsească profesori buni pentru copiii lor.

O compania LEGO Group a chestionat 3 mii de copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, care locuiesc în Statele Unite, Marea Britanie și China și au aflat ce visează să devină când vor crește. În SUA și Marea Britanie, profesia de blogger YouTube a devenit lider, în China – astronautul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?