7 obiceiuri sănătoase care îți vor îmbunătăți postura

În această epocă a gadgeturilor, curbura coloanei vertebrale este una dintre cele mai frecvente probleme. Haideți să aflăm care sunt modalitățile simple prin care vă puteți îmbunătăți postura.

O postură bună nu este același lucru cu un spate perfect drept. Adevărul este că coloana noastră vertebrală are curburi naturale care încep să se formeze în timpul copilăriei. Pentru a vă verifica postura, mergeți până la perete astfel încât partea din spate a capului, omoplații, fesele și călcâiele să îl atingă. După ce ați asigurat poziția, faceți un pas înainte și observați cum vă simțiți. Dacă vă este greu să vă mențineți spatele drept, merită să vă gândiți la acest lucru.

Postura este, în primul rând, o chestiune de sănătate și de dezvoltare fizică armonioasă. Din punctul de vedere al osteopatiei, aceasta este cea mai importantă condiție pentru funcționarea organelor interne, deoarece acestea sunt atașate de coloana vertebrală. Atunci când coloana vertebrală este curbată, acestea sunt comprimate, iar organele toracice și gastrointestinale sunt afectate în special.

Un spate drept este o resursă

Organismul utilizează până la 95% din energia sa pentru postura verticală, lăsând doar 5% pentru restul sistemelor corpului, inclusiv inima și creierul. Ați observat vreodată că atunci când stați cu spatele drept, munca devine mai ușoară? Prindeți acest sentiment și luați aminte. De fiecare dată când umerii încep să se lase din nou în jos, amintiți-vă de această ușurință.

Profunzimea vocii și frumusețea facială sunt, de asemenea, legate de postură, deoarece o curbură a coloanei vertebrale face ca diafragma să se încleșteze, iar tensiunea este transferată la nivelul craniului, ceea ce cauzează afectarea fluxului venos din cap și chiar asimetrie facială.

CITESTE  De ce sunt pernele atât de importante pentru starea noastră de bine?

De ce apare gârbovirea?

Traumatismele craniene și compresia gâtului de la naștere duc adesea la dezechilibre în organism. La copii, aceste disfuncții pot fi corectate cu ajutorul tehnicilor osteopatice în câteva ședințe. La adulți, problemele de postură sunt mai greu de corectat și, pe lângă tratament, trebuie schimbat și stilul de viață. Care sunt obiceiurile care te vor ajuta să obții o postură regală?

Odihniți-vă din belșug

Pentru aceasta veți avea nevoie de o pernă și o saltea bună. Atunci când alegeți o pernă, nu uitați că aceasta trebuie să vă permită să vă întindeți capul și spatele, iar salteaua trebuie să fie plată și fermă (citește și: “8 sfaturi utile pentru amenajarea unui dormitor perfect”).

Nu te lăsa pe spate

Atunci când ridicați ceva de pe podea, îndoiți picioarele, nu spatele, luând sarcina de pe ele. În acest fel, nu vă veți arcui coloana vertebrală și nu veți risca să vă accidentați.

Întindeți-vă mai des.

Cel mai simplu, dar eficient obicei este să vă întindeți dimineața. Și dacă adăugați înapoi întinderea în timpul zilei, yoga, relaxarea coloanei vertebrale înainte de culcare, vă va spune cu siguranță mulțumesc foarte mult. O pernă lombară ar trebui să fie suficientă, atâta timp cât nu sunteți predispus la probleme majore de spate sau la dureri acute.

Înot

Apa exercită o presiune uniformă asupra corpului, trăgând coloana vertebrală înapoi în linie dreaptă. Este o modalitate bună de a vă întări mușchii fără a vă face rău.

Nu-ți umfla spatele fără să te gândești

Încordarea spatelui poate apărea atunci când există deja o tensiune în coloana vertebrală și în corp, dar se adaugă o nouă tensiune și corpul nu poate face față. Rezultatul este o hernie de disc. Dacă aveți deja probleme de spate, nu puteți decât să le înrăutățiți în acest fel.

CITESTE  Masajul facial. 8 reguli de bază

Lifehack pentru iubitorii de gadgeturi

Cititul în pat noaptea sau vizionarea unui film este sacru pentru tine? Fă-o întins pe burtă, cu o pernă sub piept. Această poziție este benefică pentru coloana vertebrală: asigură o mai bună alimentare cu fluide și toate vertebrele se află la locul potrivit.

Nu stați însetat

Pentru ca coloana vertebrală să fie mai flexibilă și să își îndeplinească misiunea principală, spațiul intervertebral are nevoie de apă. Nu uitaţi să vă hidrataţi!

Lasă un răspuns