Cum se păstrează fructele de pădure?

Sezonul estival este bogat în fructe de pădure, dar această bogăție se depreciază foarte repede. În timp ce boabele sunt proaspete, beneficiile sale sunt de neprețuit, dar după doar câteva zile de depozitare, multe tipuri de această delicatețe sunt pe jumătate comestibile.

Perioada scurtă de valabilitate este ușor de explicat. Merită să lași boabele să facă suc, iar acestea nu pot fi păstrate – mucegaiul și ciupercile așteaptă doar acest moment. „Cu gust” te vei învăța depozitarea corectă a celor mai delicioase fructe de pădure, fără de care vara nu va fi atât de colorată.

Cum se păstrează fructele de pădure?

suc de Fruncte de padure
Fructe de pădure

Strugurii

Mâncărurile frumoase cu ciorchini grei în bucătărie indică faptul că cineva nu știe cum să păstreze strugurii. La temperatura camerei, această boabe se revărsă rapid și se ofilesc. Poți spăla strugurii numai înainte de utilizare, deoarece este imposibil să-i usuci complet după aceea, iar excesul de umiditate va scurta doar durata de valabilitate.

Împachetea-ză strugurii într-o pungă de plastic și păstrează-i la frigider. Acest lucru îl va menține proaspăt timp de cinci zile până la o săptămână.

Struguri
Struguri

Căpșună

Pentru a reuși să depozitezi căpșuni, trebuie să știi puțin despre aceastea. În primul rând, la temperatura camerei, se deteriorează în 12 ore. În al doilea rând, cel mai bine este să-l depozitezi în două straturi, dar nu mai mult – cu cât fructele de padure sunt mai dense, cu atât se vor deteriora mai repede.

Căpșuni
Căpșuni

Pentru a menține căpșunile ferme și nu mucegăite, tratează-le cu o soluție de oțet (apă și oțet 2 la 1), apoi șterge-le și pune-le la frigider într-un recipient deschis, cu găuri.

CITESTE  Cum să curățați corect frigiderul
Căpșuni în caserolă de plastic

Zmeură

Zmeura delicată nu tolerează manipularea dură. Boabele din frigider se pot deteriora la fel de repede ca și afară dacă le așezi prea aproape de congelator. Cel mai bine este să alegi raftul de sus. Ustensilele de depozitare trebuie să fie uscate și etanșe!

Pentru a scăpa de mucegaiul zmeurei, ia cantitatea de fructe de pădure de care ai nevoie în acest moment și înmoaie-le într-o soluție de apă sărată (20 g de sare la 1 litru de apă). Aceasta este o modalitate rapidă de a scăpa de larvele care vor pluti pur și simplu la suprafață.

Zmeură
Zmeură

Mure

O altă boabă delicată care se mănâncă cel mai bine în ziua recoltei. Poate fi depozitat într-un recipient deschis. Frigiderul îi va prelungi durata de valabilitate cu doar câteva zile.

Mure în mână
Mure

Agrișă

Această boabă este uscată și înghețată pentru a o proteja de deteriorare. În forma sa naturală, se păstrează foarte puțin (2-3 zile). Asigură-te că boabele sunt uscate înainte de a le pune în frigider, apoi acoperă-le cu o cârpă deasupra.

Agriș
Agrișă

Cireașă

Cel mai bine păstrate boabe din cele 7 prezentate. Pot fi păstrate la frigider timp de până la două săptămâni, iar cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât fructele de pădure vor rămâne mai proaspete. Singura condiție: nu le păstra într-un recipient sigilat.

Cireasă
Cireașă

Unele reguli rămân aceleași pentru toate fructele de padure. De exemplu, îndepărtarea tulpinii va accelera deteriorarea produsului, la fel și spălarea înainte de depozitare. Nu recomand păstrarea boabelor într-un recipient metalic – acestea vor începe să se oxideze.

Cireșe

Îndepărtea-ză orice boabe moi, putrede și deteriorate imediat după colectare sau cumpărare. În caz contrar, putregaiul și mucegaiul pot distruge toate stocurile. Amintește-ți, fructele de pădure se păstrează mult mai bine în frigider, așa că păstrează spațiu pentru ele pe raftul superior în această vară.

CITESTE  Cele mai frecvente 7 greșeli pe care le facem în bucătărie

Bucură-te de fructele de pădure suculente cu prietenii tăi – împărtășește articolul nostru cu ei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?