Cum să curățați corect frigiderul

a woman standing in front of a refrigerator

Orice femeie știe că administrarea unei gospodării necesită multă muncă zilnică, abilități și anumite cunoștințe.Una dintre acestea este înțelegerea modului în care se curăță corect un frigider. Poate că nu pare complicat la prima vedere, dar trebuie să se facă în mod regulat pentru a preveni mirosurile neplăcute și dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Regulile de bază ale îngrijirii


Oricine cumpără un frigider dorește ca acesta să dureze cât mai mult timp posibil. Calitatea unui frigider depinde în principal de producător, dar orice aparat va dura mai mult dacă este îngrijit corespunzător încă din primele zile de la cumpărare.

Îngrijirea frigiderului începe atunci când îl transportezi de la locul de achiziție la locuința ta. Experții recomandă să transportați frigiderul în poziție verticală, cu o înclinare maximă admisă de 40 de grade și nu mai mult. Motivul pentru această restricție este că există riscul ca uleiul să se scurgă din compresor.

instalarea frigiderului

După ce frigiderul a fost instalat în siguranță, nu uitați să îl lăsați să stea câteva ore înainte de a-l conecta la priză.

În niciun caz nu trebuie să amplasați frigiderul într-un loc în care este instalată încălzirea prin pardoseală. Știm cu toții că încălzirea prin pardoseală funcționează bine ca sursă de căldură. Dar aceste sisteme de încălzire prin pardoseală au un efect negativ asupra funcționării frigiderului tău. Acest lucru se datorează faptului că aerul cald care circulă pe dedesubt forțează compresorul să lucreze mai mult. Compresorul nu este proiectat pentru acest lucru și nu poate funcționa fără să se oprească, ceea ce îl poate face să cedeze foarte repede.

Atunci când alegeți o locație potrivită pentru frigider, asigurați-vă că îl plasați departe de orice sursă de căldură (aragazuri electrice, radiatoare etc.) și de lumina directă a soarelui. În caz contrar, expunerea constantă la aer cald va duce la deteriorarea părților din plastic și cauciuc, iar vopseaua se va decolora și se va desprinde.

CITESTE  Cum se păstrează fructele de pădure?

Pentru buna funcționare a compresorului, frigiderul trebuie amplasat astfel încât aerul să poată circula cu ușurință în jurul său, și anume cu cel puțin 5 centimetri de spațiu liber pe toate laturile.

congelator

Atunci când umpleți frigiderul cu cantități mari de alimente, nu uitați că trebuie să existe o circulație liberă a aerului între pachetele de alimente. Dacă această regulă nu este respectată, aparatul va întâmpina mari dificultăți în răcirea conținutului.

Orice frigider, indiferent de model, trebuie dezghețat periodic. Este foarte important ca frigiderul să se dezghețe în mod natural ; în niciun caz nu trebuie să răzuiți gheața, deoarece ați putea deteriora pereții evaporatorului. Dacă vă grăbiți și trebuie să dezghețați mai repede compartimentul de congelare, puneți un recipient cu apă fierbinte în el.

curăţarea corectă

Produse de curățare a frigiderului

Mai în detaliu, ar trebui să vorbim despre produsele care ajută la îndepărtarea murdăriei de pe suprafețele din metal, plastic și sticlă. De exemplu, cum vă curățați corect frigiderul dacă miroase urât sau are reziduuri alimentare lipite de el?

Nu folosiți niciodată agenți de curățare abrazivi sau detergenți plini de parfumuri și cu miros înțepător. În cazul în care murdăria este mare, pentru a nu zgâria suprafața aparatului, absorbiți-o bine și apoi ștergeți zona cu un burete umed.

Există trei lucruri principale la care vă gândiți atunci când vă curățați frigiderul: cum să faceți rafturile mai albe, cum să eliminați mirosul neplăcut și cum să dezinfectați eficient și să ucideți toate microorganismele dăunătoare.

Unul dintre cele mai bune produse anti-miros și antibacteriene este oțetul. Faceți o soluție de oțet și apă în proporții egale și spălați cu ea toți pereții și rafturile frigiderului.

oţet

Un alt remediu eficient este bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă. Pentru a-l prepara, se toarnă o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă la temperatura camerei și se amestecă bine. Nu utilizați pulberi nedizolvate, deoarece acestea sunt greu de clătit și pot intra în contact cu alimentele. Înălbitorul și alte substanțe caustice nu sunt, de asemenea, recomandate, deoarece pot deteriora părțile din cauciuc și plastic ale frigiderului.

sodă alimentară

Puteți folosi suc de lămâie sau alcool amoniacal în loc de oțet pentru a elimina mirosul neplăcut. După ce ștergeți frigiderul cu unul dintre aceste produse, lăsați-l deschis și asigurați-vă că îl lăsați să se usuce timp de 2 ore.

suc de lămâie

Cum să spălați corect frigiderul

produse de curăţare
  • Scoateți aparatul din priză pentru ca acesta să se dezghețe. Este obligatoriu să dezghețați frigiderul, dar frecvența depinde de model și de specificațiile acestuia.
  • Eliberați frigiderul de alimente. Este important să rețineți că, dacă aveți de gând să vă spălați frigiderul, nu-l umpleți cu prea multe alimente. Cel mai bine este să păstrați tot conținutul într-un loc răcoros în timp ce spălați aparatul, pentru ca alimentele să nu se strice
  • Îndepărtați toate recipientele, rafturile și suporturile din frigider. Spălați-le separat și apoi uscați-le bine.
  • Următorul pas este să ne concentrăm asupra interiorului frigiderului. Folosiți produsele de curățare menționate mai sus pentru a îndepărta toată murdăria lipită, resturile de mâncare și mirosurile neplăcute, fără a uita să ștergeți cu grijă părțile de etanșare, fiecare locaș și toate zonele greu accesibile ale aparatului.
frigider
  • Părțile exterioare ale frigiderului tău sunt fabricate din metal sau plastic și necesită o curățare regulată pentru a îndepărta murdăria, cum ar fi praful, amprentele digitale și stropii accidentali. Murdăria de deasupra, dedesubt și de pe peretele din spate al frigiderului se îndepărtează cel mai bine cu un aspirator.
  • Ca ultim pas, ștergeți toate suprafețele frigiderului cu un burete umed și apă curată, apoi uscați-le. Inspectați cu atenție și verificați dacă toate piesele și colțurile greu accesibile sunt murdare. Dacă ați curățat frigiderul și mirosul neplăcut este încă acolo, curățați rafturile cu o felie de lămâie și lăsați-l deschis pentru câteva ore.
    În medie, veți avea nevoie de aproximativ o oră pentru a vă curăța frigiderul, dar timpul poate varia în funcție de mărimea și gradul de murdărie.
CITESTE  Cele mai frecvente 7 greșeli pe care le facem în bucătărie

Alimentele, rafturile și recipientele pot fi puse la loc numai după ce aparatul este complet dezghețat.

Rezultate

a young girl standing in front of a window

Păstrarea frigiderului în ordine și îngrijirea lui este una dintre cele mai importante părți ale curățării bucătăriei. Nu fiți leneși și dezghețați frigiderul în timp util și îndepărtați orice murdărie de pe suprafața acestuia, pentru că în el se află alimente. Nu folosiți produse chimice care conțin mirosuri puternice pentru a curăța frigiderul. Optați mai degrabă pentru produse de curățare naturale, cum ar fi sucul de lămâie, bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă și oțetul. Asigurați-vă că respectați regulile de bază pentru a avea grijă de frigiderul tău și alegeți locul potrivit pentru a-l amplasa. Cu ajutorul sfaturilor simple prezentate în acest articol, puteți păstra frigiderul perfect curat, iar alimentele tale vor rezista mai mult timp!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?