Cele mai frecvente 7 greșeli pe care le facem în bucătărie

Chiar și cu multă experiență culinară, mulți dintre noi fac ocazional greșeli tipice în bucătărie care nu se reflectă bine asupra calității mâncării. Am pregătit instrucțiuni detaliate despre cum să evitați cele mai frecvente greșeli.

1. păstrați fructele și legumele în recipiente separate sau într-o zonă proaspătă

Toate fructele și legumele produc etilenă, un gaz care le accelerează coacerea. Unele dintre ele îl produc în cantități deosebit de mari. Pentru ca acestea să nu afecteze alte fructe și legume sensibile la această substanță, depozitați-le separat. De exemplu, multe frigidere au două recipiente. Unul poate conține fructe și legume care sunt sensibile la etilenă, iar celălalt poate conține alimente care produc etilenă în mod activ, cum ar fi roșiile.

fructe şi legume

Legume și fructe sensibile la etilenă: mere, castraveți, morcovi, salată verde, cartofi și broccoli.

Alimentele care bat recordul de emisii de etilenă: roșiile, prunele, perele, bananele, avocado, kiwi și mango.

De reținut că bananele nu pot fi păstrate în frigider.

Banane

2. Nu puneți alimente fierbinți în recipiente de plastic

Majoritatea recipientelor din plastic conțin substanțe chimice dăunătoare care pot fi eliberate la temperaturi ridicate și pot pătrunde în alimente. Prin urmare, se recomandă cu tărie să nu puneți în aceste recipiente alimente fierbinți, de exemplu pește proaspăt gătit sau spaghete.

recipient din plastic

Nu uitați de sănătatea dumneavoastră! Nu uitați că pentru mâncarea fierbinte este mai bine să folosiți vase din sticlă sau ceramică. Cu toate acestea, puteți aștepta pur și simplu până când se răcește la temperatura camerei și apoi o puneți în recipiente de plastic.

CITESTE  Păstrarea uleiului de floarea-soarelui: Cum și unde să îl depozitați corect

3. Nu folosiți condimentele rămase pe fundul borcanului

Dacă nu sunteți un mare iubitor de curcuma sau turmeric, probabil că aveți câteva borcane care sunt aproape goale la care au rămas o cantitate mică de condimente pe fund. Deși ocupă spațiu, este păcat să le aruncați, deoarece condimentele dvs. preferate nu sunt ieftine. Cu toate acestea, în timp, acestea tind să se strice și să își piardă aroma. Pentru a evita acumularea de condimente expirate, cumpărați-le în cantități mici. Iar pentru o aromă de lungă durată, folosiți borcane mici de sticlă cu capac ermetic. Zona de depozitare ar trebui să fie izolată de lumina soarelui și de sursele de căldură. Vaporii de la gătit se pot infiltra în recipientele de condimente, ceea ce va duce cu siguranță la formarea de cocoloașe, mucegai și pierderea aromei. Din același motiv, nu deschideți borcanele de condimente deasupra alimentelor care se gătesc.

condimente

4. Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii


Nimeni nu vrea să ardă lasagna sau să rateze momentul în care trebuie să pună umplutura în plăcintă, dar nu trebuie să te uiți în cuptor de fiecare dată. Când deschideți ușa, cea mai mare parte a căldurii scapă, ceea ce determină scăderea temperaturii setate. Acest lucru face ca mâncarea să dureze mai mult timp pentru a se găti și să se coacă mai puțin uniform.
Dacă este posibil, priviți în cuptor doar prin ușa de sticlă. Pentru a verifica alimentele, deschideți-l o singură dată la mijlocul procesului de gătire.

cuptor deschis

5. Nu puneți multe alimente pe raftul de sus al frigiderului

Cea mai ridicată temperatură din compartimentul frigiderului se află pe raftul de sus. Acest lucru se datorează faptului că curenții de aer cald se ridică întotdeauna în sus. Temperaturile ridicate pot scurta durata de valabilitate a alimentelor.

CITESTE  Cum să curățați tacâmurile în condiţii de casă

alimente pe raftul de sus al frigiderului

6. Nu coaceți legumele la o temperatură prea ridicată

La prima vedere, un cuptor bine încins pare a fi cheia pentru a obține o textură crocantă a legumelor. Cu toate acestea, dacă temperatura este prea mare, acestea ies ruginite, dar nu sunt coapte suficient de bine în interior. Desigur, nu există o recomandare universală pentru temperatura ideală de prăjire a legumelor, dar, în practică, nu mai mult de 200°C este suficient. Timpul de gătire depinde de mărimea legumei, de exemplu, feliile groase de cartofi tăiați vor dura mai mult decât fasolea verde.

legume coapte

Un alt mic sfat: Lăsați suficient spațiu între legume, astfel încât timpul de gătire să fie distribuit uniform.

7. Nu spălați fructele și legumele dacă nu aveți de gând să le mâncați curând

Nu spălați fructele și legumele dacă nu intenționați să le consumați imediat. Pe suprafața fructelor și legumelor se pot forma mucegaiuri la ceva timp după ce acestea au fost puse la frigider. Soluția este destul de simplă: spălați fructele și legumele chiar înainte de a le mânca sau de a le găti. Ciupercile sunt o excepție de la regulă. Acestea au o structură poroasă care, asemenea unui burete, absoarbe umezeala. Prin urmare, cel mai bine este să le ștergeți cu o cârpă umedă. Dacă vă decideți să spălați ciupercile, asigurați-vă că le uscați pe un prosop de hârtie.

fructe şi legume spălate

Cunoașteți o altă greșeală care se face adesea în bucătărie? Împărtășește-o cu noi lăsând un comentariu mai jos.

Lasă un răspuns