Simptomele alergiei la parul de animale la copii: Cum se manifesta

Dupa nasterea unui copil, parinții se pot confrunta cu situația dificila in care copilul lor prezinta semne de alergie la blana de câine sau de pisica. Vedeti in articolul dat modul in care alergiile la animalele de companie afecteaza copiii si daca se poate face ceva in acest sens.

De ce exista alergii la animale?

Alergiile sunt cauzate de reacția sistemului imunitar la elemente din mediul inconjurator. În termeni simpli, organismul decide ca un anumit iritant este periculos pentru el. O persoana de orice vârsta reacționeaza adesea tocmai la pisici, care produc mai mult de 12 alergeni. Catalizatorii sunt:

  • Proteine din saliva si urina animalului;
  • matreața de pe blana;
  • fulgi de piele moarta.

Boala poate fi mostenita sau dobândita.

Cum se manifesta alergiile la parul sau saliva animalelor de companie?

Simptomele alergiei la parul de animale la copii se manifesta cel mai frecvent prin tuse uscata, lacrimare, ochi rosii, stranut si usturime pe piele. În cele mai grave cazuri, copiii pot intra in soc anafilactic. Simptomele apar, de obicei, imediat dupa contactul cu animalul sau dupa un anumit timp. Copilul mângâie animalul de companie si in 15 minute incepe sa stranute violent. O reacție poate aparea, de asemenea, daca animalul de companie musca sau linge.

Alergenii se combina cu praful si se transmit prin aer. Uneori, simplul fapt de a intra intr-o incapere in care a stat animalul de companie este suficient pentru a declansa o reacție.

Cum poti sti daca copilul este alergic?

Supravegheați-va cu atenție copilul dupa contactul cu un câine sau cu alte animale de companie. În cazul in care nasul curge si ochii lacrimeaza imediat, exista un risc de alergie. Dar nu va diagnosticați singur si nu cumparați un medicament dupa ce ați consultat farmacistul. Daca apare cel mai mic simptom, ar trebui sa consultați un alergolog care stie cum funcționeaza alergiaunui copil la blana, cum se stabileste un diagnostic corect si prescrie medicamentul potrivit.

CITESTE  Top reguli de siguranța in camera copiilor

Tipuri de diagnostic

Test de scarificare

Se efectueaza un test de scarificare pentru a detecta alergiile la copiii cu vârsta de peste 5 ani. Medicul trateaza antebrațul sau spatele cu alcool, zgârie pielea cu un ac si aplica un iritant in zona. În cazul in care exista o alergie, reacția apare dupa 15-20 de minute. Pielea devine rosie, umflata si acoperita de o iritație.

Aceasta metoda nu este adecvata pentru detectarea in timpul unei reacții alergice. Este posibil sa va simțiți foarte rau, pâna la soc anafilactic.

Test de sânge

Testele de sânge pentru depistarea alergiilor pot fi efectuate la orice vârsta. Medicul recolteaza sânge si determina daca sângele conține anticorpi specifici. Testul dureaza pâna la 5 zile.

Poate fi vindecata alergia la parul animalelor de companie?

Medicamente

Medicul iți va prescrie medicamente adecvate vârstei si starii copilului tau. Pentru tratament, acestea sunt utilizate:

  • Antihistaminicele – reduc manifestarile alergice (curgerea nasului, urticarie etc.);
  • Corticosteroizi – au un efect antiinflamator;
  • Unguente calmante si hidratante – pentru a reduce manifestarile de urticarie si pentru a reduce uscaciunea severa a pielii.

Tratamentul trebuie sa fie monitorizat de un medic, care va prescrie doza si durata tratamentului in funcție de cerințele individuale.

Alte opțiuni terapeutice

În plus la tratamentul medicamentos, medicul prescrie imunoterapia specifica alergenului – ASIT. Acest lucru ajuta in cazul reacțiilor la animale, al alergiilor alimentare si al altor alergii. Se prescriu medicamente care modifica treptat raspunsul imunitar la un iritant. Dupa un curs de terapie, alergia cronica este eliminata si se obține o remisiune de lunga durata. Dar tratamentul este prescris pentru copii incepând cu vârsta de 5 ani.

CITESTE  Ofera copiilor confort prin produse de calitate

Spray profilactic

Pentru tratamentul si prevenirea rinitei alergice la copii si adulți, medicul poate prescrie un spray nazal cu celuloza. Acesta se depune in cavitatea nazala si formeaza un strat protector, care impiedica alergenii sa patrunda in organism. Daca sunteți alergic la câini si la alte animale de companie, trebuie sa va pulverizați produsul in nas de trei ori pe zi. Este suficienta o singura irigare la un moment dat.

Alergii la animale: Ce trebuie de facut in astfel de cazuri

Adesea, parinții decid sa pastreze animalul de companie acasa sau nu pot gasi rapid un nou proprietar. Masurile preventive sunt importante in astfel de situații:

  • Țineți animalul in afara camerei in care copilul este cel mai des prezent;
  • Aveți un purificator de aer in fiecare camera;
  • Spalați regulat animalul de companie cu un sampon special pentru neutralizarea alergenilor;
  • Aerisiți camera cât mai des posibil si spalați tot ce intra in contact cu animalul de companie;
  • Curațați camera de umezeala cât mai des posibil. Ștergeți podeaua si mobilierul cu un detergent antibacterian.

Ce animale de companie nu provoaca alergii

Parinții adopta adesea animale de companie pentru a le insufla responsabilitate si pentru a-si invața copiii cum sa aiba grija de cineva. Dar in cazul alergiilor nu este atât de simplu: cele mai sigure animale de companie pentru cei care sufera de alergii sunt pestii de acvariu, broastele țestoase si alte reptile. Cu toate acestea, chiar si cu acestea, copilul poate deveni alergic in mod neasteptat, de exemplu la alimente sau la materialul de asternut.

CITESTE  Dezinfectarea jucariilor pentru copii

În cazul in care copilul dezvolta alergii, este important sa contactați imediat un alergolog cu experiența si trebuie sa urmați intotdeauna sfaturile medicului specialist in alergii si sa luați masuri preventive. Animalul de companie care a provocat alergia va trebui, cel mai probabil, sa fie dat deoparte. În caz contrar, contactul constant dintre copil si alergen poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar si a intregului organism.

Întrebari frecvente despre alergiile la animale de companie

Primele simptome de alergie la animale de companie

Dupa o perioada scurta de contact cu un animal, copilul va incepe sa stranute. Acesta este primul simptom la care trebuie sa acordați atenție.

Cum arata alergia?

Alergiile se pot manifesta prin tuse, lacrimare, mâncarime si urticarie.

Ce ar trebui sa fac daca am o alergie la animalele de companie?

Consultați un medic care va va stabili un diagnostic precis si va va prescrie tratamentul potrivit.

Lasa un raspuns