Cum să îmbraci un copil conform vremei și vârstei

După cum știi, plimbările în aer curat sunt foarte utile pentru bebeluși în perioada de creștere și dezvoltare activă a acestora. Dacă la început călătorește doar într-un scaun cu rotile fiabil, atunci mai aproape de vârsta școlară, plimbările devin mai lungi și mai interesante. În același timp, părinții își pun adesea întrebarea – cum să îmbraci corect copilul într-o plimbare?

În primul rând, ar trebui să fii atent la câteva reguli simple:

  • mai întâi te îmbrăi singuri astfel încât bebelușul să nu aibă timp să se supraîncălzească sau să se murdărească;
  • nu trebuie să te bazezi complet doar pe sentimentele tale, deoarece corpul copilului percepe totul diferit;
  • verifică dacă copilul este rece, de preferință pe pielea gâtului, antebrațelor;
  • pentru orice eventualitate, ia ceva în plus sau mai cald din hainele copiilor;
  • în general, bebelușul trebuie îmbrăcat în funcție de vreme și este recomandabil să se țină seama și de umiditate și vânt.
Cum îți înveți copilul să se îmbrace singur în funcție de vârstă

Întrucât copiii cresc „cu salturi”, schimbându-se în mod constant în comportament, în caracteristicile organismului, atunci alegerea corectă a îmbrăcămintei este diferită pentru aproape fiecare an din viața unui bebeluș. Principalul lucru este că ținuta este întotdeauna confortabilă și fiabilă.

Haine pentru copii sub un an

Nou-născuții și bebelușii, de regulă, rămân într-un cărucior în timpul unei plimbări, astfel încât pe vreme rece pot fi acoperiți cu un plic izolat sau o pătură. Dar aici este important să nu exagerezi – pielea trebuie să respire, iar excesul de umiditate trebuie să se poată evapora. Cel mai bine este să folosești materiale naturale. Sunt sigure pentru pielea atât de sensibilă a bebelușului, iarna reține bine căldura și îndepărtează umezeala.

Cum îmbraci corect copilul în funcție de temperatura de afară

Deoarece bebelușii se dezvoltă foarte activ, costumele din prima și din următoarele șase luni ale vieții unui bebeluș pot diferi ușor. Tabelul 1 îți va spune cum să te îmbrăci copilul pentru vreme de până la 6 luni, precum și până la un an.

Tab. 1 „Îmbracă copilul pentru vremea de până la un an”

Temperatura0-6 luni6 – 12 luni
6 – 12 luniPoți folosi un body cu mânecă lungă, protejează-ți capul de soare cu o pălărie panama
19 – 20 ⁰СPălărie sau body, pălărie panamaBody cu jambiere și pălărie
17 – 18 ⁰СSalopetă caldă, pălărie ușoară te faceBody cu mâneci, pantaloni și pălărie
13 – 16 ⁰СPe corp sunt salopete, iar deasupra este o salopetă demi-sezon, aceeași pălăriePe corp sunt salopete, iar deasupra este o salopetă demi-sezon, aceeași pălărie
10 – 12 ⁰СSalopetă cu mânecă mai caldă, salopetă cu demi-sezon, pălărieSalopetă cu mânecă mai caldă, salopetă cu demi-sezon, pălărie
5 – 9 ⁰СSalopetă de iarnă cu glugă, pălărie demi-sezonSalopetă de iarnă cu glugă, pălărie demi-sezon
4 – -5 ⁰СSalopetă de iarnă cu glugă, pălărie demi-sezonSalopetă  de iarnă cu glugă, pălărie demi-sezon
-6 – -10 ⁰СSalopetă sau body cu mâneci lungi, pulover, șosete, deasupra unei salopete de iarnă cu glugă, pălărieSalopetă sau body cu mâneci lungi, pulover, șosete, deasupra unei salopete de iarnă cu glugă, pălărie

Pe vreme rece sau cu vânt, un bebeluș de orice vârstă trebuie îmbrăcat ca el – în mai multe straturi. Aerul dintre ele protejează mai bine decât țesătura în sine – reține căldura în interior și permite umezelii să se evapore calm.

CITESTE  Top reguli de siguranță în camera copiilor

Haine pentru bebeluși de 1-2 ani

La această vârstă, bebelușul știe deja să meargă, ceea ce înseamnă că poate merge fără cărucior. Este foarte important să ai grijă de încălțămintea corectă care nu va împiedica mișcarea, ținând cont de particularitățile picioarelor copiilor. Amintește-ți că picioarele bebelușului tău  sunt foarte sensibile la temperatură.

În tabelul 2 vei găsi recomandări aproximative despre cum să îmbraci un copil după un an în funcție de vreme.

Tab. 2 „Îmbracă copilul pentru vreme la 1-2 ani”

TemperaturaHaine
21 ⁰С și alteleUn tricou simplu, este mai bine să alegi o mânecă scurtă, pantaloni scurți de vară, șosete și sandale pe picioare. Asigură-te că ai nevoie de o pălărie panama pe vreme însorită. Pentru fete, poți ridica o rochie de baie sau o rochie ușoară din bumbac
17 – 20 ⁰СȚinută ca pentru> 21 ⁰C, poți alege o mânecă mai lungă, fetele poartă colanți
14 – 16 ⁰СUn body din bumbac cu mânecă, pantaloni, hanorac sau jachetă, cizme / adidași cu șosete pe picioare, o pălărie ușoară va merge bine
10 – 14 ⁰СBody cald cu colanți, pantaloni și jachetă în afara sezonului, pălărie, cizme; șosete – pentru a alege în funcție de senzații
5 – 9 ⁰СColanți ușori și un body, o jachetă de iarnă și un semi-salopetă deasupra, cizme, o pălărie
0 – 4 ⁰СColanți ușori și un body, o jachetă de iarnă sau un semi-salopetă deasupra, cizme, o pălărie, mănuși și o eșarfă, în funcție de sentimentele bebelușului, poți alege un body cald
-5 – -1 ⁰СÎmbracă un body cald sub fund, colanți mai strânși, apoi un pulover, șosete calde, un salopetă de iarnă (sau un set separat), o pălărie tricotată, mănuși, cizme, o eșarfă
-20 – -6 ⁰СÎmbracă un body cald sub fund, colanți mai strânși, apoi un pulover, șosete calde, un salopetă de iarnă (sau un set separat), o pălărie tricotată, mănuși, cizme, o eșarfă

Haine pentru un copil de 3 ani

În întrebarea cum să îmbraci un copil de trei ani conform vremei, masa nu mai poate servi drept un bun sfat universal. La urma urmei, bebelușul începe deja să-și dea seama în ce ținută este mai confortabil. Pentru vreme mai rece, cel mai bine este să respectați principiul stratificării:

CITESTE  Top reguli de siguranță în camera copiilor

• stratul inferior – lenjeria naturală, lână sau lână cu adaos de bumbac este potrivită;

• hanorac sau cardigan mediu – cald;

• top – pantaloni și jachetă / impermeabil / salopetă / jachetă de vânt în funcție de vreme.

Ca bază pentru o ținută de vară, poți lua ceea ce i-ai pus bebelușului la 1-2 ani, ținând cont de dorințele personale ale bebelușului însuși.

Haine pentru un copil de 4-6 ani

La această vârstă, copilul devine mai activ, iubește să alerge, să joace jocuri în aer liber, uneori poate cădea.  Asigurăte că alegi costume confortabile și practice, acordând o atenție deosebită calității materialului. Poți găsi multe sfaturi despre cum să îmbraci un copil de 4, 5 sau 6 ani pentru vreme. Dar părerea personală a bebelușului este, de asemenea, importantă, mai ales având în vedere că gustul băieților și fetelor poate diferi deja semnificativ. Prin urmare, nu îți fie teamă să ai încredere în tânărul modă, ci mai degrabă ajută-l să-și exprime individualitatea.

La fel ca în cazul copiilor mai mici, cel mai bine este să folosești trei straturi de îmbrăcăminte pe vreme rece, cu vânt, ajustându-le densitatea pentru temperatură și umiditate. Pe vreme caldă, ținuta trebuie să fie destul de deschisă, dar capabilă să se protejeze împotriva vântului brusc. Dacă copilul tău se joacă mult pe stradă, acordă preferință hainelor din apă groasă și materiale rezistente la murdărie, precum și lucrurilor bine întinse (de exemplu, jambiere).

Pentru bebelușii mari, varietatea mărfurilor este în creștere – înaintea ta, există o selecție uriașă de tricouri, gulerele, pulovere, blugi, pantaloni, salopete și multe alte lucruri care pot fi comandate în magazinul nostru online.

CITESTE  Top reguli de siguranță în camera copiilor

Haine pentru un copil de 7 ani

În general, un copil la 7 ani poate fi îmbrăcat în același mod ca la 5-6 ani. În același timp, merită luată în considerare marea sa independență, dorința de a se exprima.

Când cel mai tânăr membru al familiei începe să meargă la școală, merită să te asiguri că se simte confortabil nu numai pe drum, ci și la clasă. Asigură-te că pregătești pantofii de schimb; peste cămăși subțiri și bluze sub îmbrăcăminte caldă de stradă, poți purta un cardigan ușor cu nasturi. Dacă o fată merge la școală cu o fustă sau o rochie uniformă, este important să alegi colanți sau jambiere care să fie potrivite pentru temperatura ei.

Ținuta ar trebui să fie astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la sănătatea copilului, iar el însuși s-a simțit cât mai bine în el.

Cum îmbraci copilul

Marci populare de îmbrăcăminte exterioară

Desigur, ar trebui să ai încredere în confortul și siguranța bebelușului tău mărcilor dovedite și de încredere. Mai ales când vine vorba de îmbrăcăminte exterioară, care trebuie să protejeze împotriva tuturor condițiilor meteorologice – ploaie, vânt, zăpadă și frig. Dar nu uita de lucruri precum stilul și designul, pentru că fiecare copil are propria personalitate.

Produselor Reima

Compania finlandeză Reima se remarcă printre mărcile care au atins încredere și popularitate în rândul clienților. Este inspirată de copiii activi, concentrându-se pe energia lor inepuizabilă. Reima oferă produse de calitate pentru copii de la naștere până la 12 ani. Poți găsi literalmente de toate – salopete de iarnă, jachete în afara sezonului, pantaloni, veste, jachete de vânt; o selecție largă de articole de vară – tricouri, rochii, pantaloni scurți, precum și îmbrăcăminte specială de protecție solară. Se pot distinge produse din materialele Softshell și Windfleece. Reima are, de asemenea, o gamă largă de încălțăminte confortabilă și durabilă pentru orice sezon (iarnă, cizme de cauciuc, cizme, sandale.) Și o varietate de accesorii (pălării, șosete, eșarfe, mănuși).

Calitatea înaltă a produselor Reima poate fi explicată, în primul rând, prin utilizarea unui material special Reimatec ca strat protector, a cărui structură „respirabilă” menține temperatura la un nivel optim, protejează împotriva umezelii și a vântului. A doua componentă importantă a succesului este stratificarea. În loc de izolație voluminoasă, există mai multe straturi de îmbrăcăminte care pot fi combinate. Există și alte caracteristici importante ale produselor Reima:

  • Cusăturile sunt protejate împotriva udării datorită tratamentului special;
  • Nu există cusături interne pe pantaloni și salopetă, ceea ce le crește rezistența la uzură;
  • Elemente care reflectă lumina;
  • Hota poate fi desfăcută.

Produsele Gusti

O astfel de marcă de îmbrăcăminte exterioară pentru copii precum Gusti nu este mai puțin faimoasă. Produsele acestui producător canadian sunt excelente pentru mersul pe jos chiar și la temperaturi foarte scăzute. Ținutele de iarnă și mijlocul sezonului, confecționate din materiale hidrofuge, respirabile, îți mențin bebelușul cald, fără a interfera cu mișcarea. Folosind fibra de poliester ca material de umplutură, hainele calde își păstrează ușurința și sunt foarte ușor de întreținut.

Toate îmbrăcămintea exterioară, de la costumele de iarnă la jachetele de bombardier în afara sezonului, vă sunt disponibile la cel mai atractiv preț. Țesăturile din care sunt cusute accesoriile Gusti sunt foarte rezistente la apă și durabile. Acest lucru este foarte important, deoarece bebelușii sunt adesea foarte activi la plimbări.

Kerry este o altă companie finlandeză care este foarte populară în Rusia, deoarece produsele sale sunt concentrate pe aceleași condiții meteorologice ca ale noastre. Sortimentul include elemente de iarnă și demisezon (temperatura aproximativă + 5 ° C). Pe lângă o varietate de salopete, pantaloni, jachete, poți alege pantofii și accesoriile potrivite.

Produsele Kerry

Produsele Kerry sunt destinate copiilor de la 3 luni la 12 ani. Una dintre caracteristicile sale este utilizarea țesăturilor dezvoltate folosind tehnologii speciale, de exemplu:

• Acțiunea Finalyson este un material impermeabil și rezistent la vânt care nu își pierde moliciunea chiar și în cazul înghețului sever.

• Aqua Control este o țesătură cu membrană din stratul mediu care protejează eficient împotriva umezelii și a frigului.

• Isosoft este o izolație compactă din fibre foarte subțiri care poate rezista la deformări puternice.

Cu o producție ridicată, hainele Kerry nu necesită îngrijire complexă și pot fi spălate la mașină.

Mersul în copilărie, care are loc într-un cărucior sau pe propriile picioare, este o adevărată călătorie interesantă. Copilul învață lumea din jur, comunică cu mama sa, învață să se joace cu alți copii. Înțelegerea modului de a îmbrăca un copil pentru vreme permite părinților nu numai să-și protejeze copilul de frig, căldură sau vânturi fluierătoare, ci și să-i ofere un sentiment de confort, chiar și atunci când sunt departe de casă.

Puteți alege îmbrăcăminte de înaltă calitate pentru fete și băieți de diferite vârste pe site-ul Mothercare, în secțiunile corespunzătoare pentru îmbrăcăminte pentru copii, îmbrăcăminte pentru fete și îmbrăcăminte pentru băieți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?