Cum se spală jucăriile de pluș?

Spălarea animalelor de pluș la domiciliu – sugestii utile.

Fiecare copil are probabil două sau trei jucării de pluș preferate. Adoarme îmbrățișându-i, îi plimbă și adesea îi lasă să cadă pe jos. Foarte curând, jucăria are nevoie de o spălare. Deși mulți producători de jucării de pluș scriu pe etichetele ursuleților și iepurașilor de pluș că acestea nu trebuie spălate, spălarea jucăriilor de pluș în mașina de spălat sau manual devine singura scăpare pentru părinții care sunt preocupați de puritatea și sănătatea copilului lor.

Citiți în articolul nostru despre cum să o faceți în mod corespunzător, evitând lacrimile copilului și deteriorarea jucăriei în sine.

Un șampon obișnuit pentru păr este ideal pentru spălarea manuală a animalelor de pluș. Aceasta va conferi jucăriei o moliciune și o strălucire deosebită, iar copilul vostru va fi de două ori mai încântat să își îmbrățișeze prietenul de pluș curat.

Cum să spălați jucăriile moi acasă: pregătire

Înainte de a spăla jucăriile de pluș, trebuie să le examinați cu atenție pentru a vedea dacă au ceva în plus, mărimea, umplutura și proprietățile materialului exterior.

Detalii suplimentare

Dacă jucăria are fermoare, ochi, nasturi sau alte accesorii suplimentare, vă sugerăm să folosiți cu grijă foarfecele de unghii înainte de spălare, astfel încât părțile proeminente să nu se desprindă și să se blocheze în tambur sau să vă deterioreze mașina.

Înainte de a spăla animalele de pluș, ar trebui să examinați materialul din care sunt făcute. Diferitele materiale se spală la temperaturi diferite, așa că este mai bine să fiți pregătit în prealabil pentru a nu alege un mod de spălare greșit.

CITESTE  Reguli de igienă personală pentru elevi

Mecanisme interne

Dacă jucăria are baterii, mecanisme încorporate pentru a produce sunete sau mișcări, asigurați-vă că le îndepărtați înainte de spălare.

Cum să spălați animalele de pluş de mână

Dacă nu vă convine spălarea la mașină, încercați să o faceți manual. Spălarea manuală a jucăriilor de pluș nu este prea dificilă, trebuie doar să urmați câteva reguli simple:

 • Mai întâi scuturați praful și aspirați jucăria;
 • Dizolvați puțin șampon sau detergent într-un bol cu apă caldă și faceți spumă;
 • Folosiți un burete pentru a aduna puțină spumă și aplicați-o ușor pe jucărie;
 • Clătiți bine spuma cu o cârpă sau cu o cârpă umedă;
 • Uscați jucăria în aer liber.

Cum să spălați o jucărie mare de pluș

Mulți părinți se întreabă cum să spele o jucărie mare de pluș. Dacă jucăria mare de pluș este doar acoperită de praf sau de puțină murdărie, o puteți trata cu bicarbonat de sodiu.

Pași:

 • Puneți jucăria într-o pungă mare de plastic și umpleți-o cu 2-3 pachete de bicarbonat de sodiu;
 • Legați punga cu sfoară sau bandă adezivă și întoarceți-o ușor cu susul în jos;
 • Agitați punga astfel încât suprafața jucăriei să fie acoperită cu bicarbonat de sodiu;
 • După câteva minute, scoateți jucăria din pungă și aspirați-o.

Dacă o jucărie de pluș mare este prea murdară, vă recomandăm să o duceţi la o curăţătorie.

Pași importanți pentru a pregăti spălarea jucăriilor de pluș:

 • Examinați materialul din care este făcută jucăria de pluș și cu ce este umplută;
 • Scoateți bateriile și alte mecanisme interne, dacă există;
 • Ștergeți sau aspirați jucăria;
 • Tăiați orice accesorii mici care ies în afară înainte de spălarea la mașină.
CITESTE  Cum să îmbraci un copil conform vremei și vârstei

Așadar, v-am arătat cum să spălați manual jucăriile de pluș și v-am dat câteva sugestii utile. Sperăm că aceste cunoștințe vă vor fi de folos și că copiii nu vor mai fi supărați atunci când jucăria lor de pluș devine foarte murdară și imposibil de folosit.

Lasă un răspuns