Top reguli de siguranță în camera copiilor

Cel mai important lucru într-o creșă este siguranța copiilor. Vom spune în acest articol despre tot ceea ce trebuie prevăzut.

Elementele ce necesită o atenție sporită

Desigur, primul lucru la care trebuie să te gândești atunci când amenajezi o cameră pentru copii este siguranța. Materialele naturale, ecologice și microclimatul potrivit din cameră sunt cheia pentru o sănătate bună.

Cu toate acestea, astfel de măsuri generale nu pot fi prescrise. Odată ce un copil învață să meargă, dorința sa de a explora este de neoprit. Aceasta înseamnă că este necesar să se pregătească mediul pentru impulsurile și experimentele sale de pionierat.

Mobilier sigur

Atenție asupra colțurilor ascuțite sunt un punct evident pentru siguranța copiilor. Este bine dacă mobilierul este scăzut, ușor, rotunjit. Acele colțuri care rămân periculoase pot fi închise cu dopuri speciale din cauciuc.

Toate mobilierele grele ar trebui să fie atașate în siguranță de pereți, astfel încât să nu cadă asupra copilului atunci când încearcă să se urce pe el. Chiar și centurile speciale sunt vândute împotriva răsturnării mobilierului, dacă nu are fixare pe perete.

Pătuțul în sine trebuie să fie în siguranță. Copilul ar trebui să doarmă în spatele barei de protecție înalte sau a unei pereți despărțitori din material, pentru a nu cădea în vis. Când copilul crește, scândurile pot fi îndepărtate, dar este mai bine să aveți un covor moale sau o saltea lângă pat.

Camera copiilor

Ușile

Dopurile de ușă nu numai că pot preveni deteriorarea pereților adiacenți sau a mobilierului, dar, de asemenea, pot salva degetele copilului de la răniri. Alege dopuri de podea, uși cu față moale sau închizători mecanici de ușă într-un corp dintr-o singură bucată, fără piese externe inutile. Pentru copiii mai mari, este o idee bună să setați clanțele ușii la o înălțime confortabilă pentru a reduce riscul de ciupire a degetelor.

CITESTE  Cum să îmbraci un copil conform vremei și vârstei

Fereastră

Ferestrele sunt și mai riscante. Cel mai bine este să instalezi bare de lumină în afara ferestrelor, astfel încât bebelușul să nu cadă. Măsura minimă de securitate este încuietorile de securitate care nu vă vor permite să deschideți fereastra atât de ușor.

De asemenea, pentru siguranța copiilor este mai bine să alegi perdele scurte, fără corzi decorative. Potrivit pentru perdele rulante pentru copii sau jaluzele romane, dar este mai bine să refuzați jaluzelele, în special cele orizontale. Tija de perdea trebuie să fie, de asemenea, ușoară sau foarte sigură.

Electrician

Electricitatea este o altă sursă de pericol. Toate prizele trebuie închise cu dopuri până când sunt utilizate și este mai bine să scoateți complet teele într-o cutie de plastic.

Lămpile pentru creșă trebuie să fie echipate cu nuanțe durabile și să aibă o izolație bună. Utilizarea LED-urilor în locul lămpilor cu incandescență va salva copilul de arsuri. Este mai bine să alegeți corpuri de iluminat de tip închis, de perete sau tavan. Lămpile suspendate precum candelabrele evocă dorința de a atârna de ele.

Decor

Diverse obiecte decorative sunt expuse riscului în grădiniță. Articolele din sticlă vă pot rupe și vă pot dăuna copilului. Dacă nu dorești să scoți elementele frumoase din grădiniță, le poți fixa cu un amestec adeziv reutilizabil – atunci nu va fi atât de ușor să le speli.

În căutarea de siguranță copiilor, nu exagera. La urma urmei, întreaga lume nu va fi aranjată la fel de gânditoare ca camera copiilor săi. Dacă un copil se obișnuiește cu faptul că este posibil să se miște inexact, că mobilierul nu cade atunci când îl împingi, iar decorul rămâne pe rafturi, acest lucru îi poate afecta negativ adaptarea la lume. Dacă vezi un copil care manifestă interes pentru un obiect periculos, lasă-l să se familiarizeze cu el cu calm, sub supravegherea ta și să pună în aplicare sau să demonstreze consecințele neglijenței. În acest caz, interesul va dispărea rapid.

CITESTE  Cum să îmbraci un copil conform vremei și vârstei
Faci un comentariu sau dai un răspuns?