Șase semne ca trebuie sa vorbesti urgent cu copilul tau

Nu este bine sa supraprotejezi un copil. Dar este la fel de rau sa nu-i acorzi copilului tau o atenție de calitate. Adica, poți fi aproape fizic de ei, dar mental in gândurile tale. Copiii simt aceasta instrainare si reacționeaza puternic la ea. Iata câteva semne care indica faptul ca copilul tau are nevoie sa aiba o conversație individuala cu tine.

Comportament compulsiv

Oriunde mergeți, copilul va urmeaza ca o coada. Tu stai nemiscata si el te trage de fusta. Vorbiți cu cineva – copilul va distrage atenția, incercând chiar sa strige peste persoana cu care vorbiți. Aceasta obsesie indica faptul ca copilul este disperat dupa atenția ta. Vrea sa il remarci si sa vorbesti cu el.

Dramatizarea excesiva sau reprezentarea gresita

Ați observat ca copilul tau dramatizeaza excesiv orice situație? Se plânge de cât de greu i-a fost, desi ați vazut cu ochii vostri ca nu i s-a intâmplat nimic? Credeți ca exista o mulțime de erori in povestea sa si in descrierea a ceea ce s-a intâmplat? El nu este deloc un mincinos. Doar un copil in suflet, asa ca sufera din cauza lipsei de atenție din partea ta, atât de ingrijorat incât toate evenimentele i se par dramatice. Sau chiar exagereaza, ca sa ți se face mila de el, sa il mângâi si sa il imbrațisezi.

Plânsul si lacrimile

Uneori, parinților li se pare ca copiii plâng fara motiv. De fapt, exista intotdeauna un motiv obiectiv. Poate ca nu va dați seama, dar plânsul frecvent este o consecința a neglijenței tale. Pur si simplu, acordați-i timp copilului ca sa se calmeze.

CITESTE  Simptomele alergiei la parul de animale la copii: Cum se manifesta

Crize de furie in public

Un copil are nevoie de toata atenția pe care o poate primi din partea parinților, chiar si intr-un context negativ. De aceea, s-ar putea sa va faca de râs facând o criza de furie in public. Pentru ca atunci il cerți, il pedepsesti, dar chiar si in acest caz el va fi mulțumit. La urma urmei, si-a atins scopul – sa te faca sa te remarci.

Întârziere dimineața

Daca copilul tau este ascultator, este posibil sa nu fie observat. Daca este neglijat de parinți, se poate comporta gresit pentru a-i face pe adulți sa se concentreze asupra lui. Acesta este motivul pentru care un copil poate, in mod intenționat, sa nu va urmeze instrucțiunile, sa se pregateasca prea lent dimineața etc.

Simularea bolii

Din doua motive, un copil se poate preface ca este bolnav. Primul este ca vrea sa evite ceva. De exemplu, pentru a evita sa mearga la gradinița sau la scoala. Al doilea este ca vrea atenția parinților. El vrea sa fie compatimit si mângâiat. În cazul in care prima opțiune este exclusa, ramâne automat doar a doua opțiune. Apropo, nu este iesit din comun ca copiii care nu primesc atenție si dragoste din partea mamei si a tatalui sa inceapa sa se imbolnaveasca mai des. Aceasta este psihosomatica.

Lasa un raspuns