Top 10 cele mai ieftine țari pentru a calatori

a woman sitting at a beach

În vacanța vrei sa incerci toate mâncarurile locale celebre, sa vezi obiectivele turistice, sa vizitezi cele mai frumoase locuri, sa innoți pe toate plajele… Asa ca cel mai bine este sa mergi intr-o excursie ,unde, pentru o suma de bani, vei vedea si incerca cel mai mult. Și nu va trebui sa te gândesti cum sa ajungi la salariu când ajungi acasa. Selecția de astazi include peste 10 țari in care este foarte ieftin sa iți petreci vacanța, cu descrieri si prețuri pentru excursii. De asemenea am scris despre cele mai ieftine orase din europa. Costul serviciilor locale si al divertismentului este exprimat in dolari, recalculat in funcție de cursul de schimb al monedei locale.

un grup de persoane pe o plaja
palolem beach, India
un iaz de apa cu un oras in fundal
Ulun Danu Beratan Temple, Indonezia

Indonezia, Goa

Nu este usor sa ajungi in Indonezia, dar aproape toata lumea viseaza sa o viziteze! În Bali exista o mare varietate de locuri de cazare, de la vile scumpe la pensiuni cu buget redus pâna la casuțe simple. Poți lua prânzul intr-o cafenea-warunga locala pentru 5 dolari de persoana si te poți desfata intr-un restaurant de tip european la preț ca in Bucuresti. Bicicleta costa aproximativ 5 dolari pentru o zi de, un taxi, de asemenea, bani puțini. Intrarea la temple si la obiectivele turistice naturale este de 2-5 dolari . Numai ca alcoolul este foarte scump.

o barca mica intr-un corp de apa cu Railay Beach in fundal
Railay Beach in fundal

Thailanda

Cel mai ieftin in Thailanda – in Bangkok si Pattaya, urmat de Samui, iar cea mai scumpa dintre stațiunile populare este considerata Phuket.

Cu cât localitatea este mai mare, cu atât sunt mai mulți localnici, ceea ce inseamna mai multe posibilitați de a lua masa la preț redus.

CITESTE  8 motive pentru care calatoriile sunt mai satisfacatoare decât intâlnirile

În piața de seara poți cumpara un peste mare prajit pentru 2 dolari, iar intr-o cafenea de pe liniile 1-2 de pe plaja aceeasi delicatesa costa de la 8 dolari. Supa Tom-yam poate fi cumparata intr-o punga de la makashnitsa pentru 1 dolar, iar pentru 5 dolari o poți comanda intr-o cafenea.

Taxiurile si tuk-tuk-urile sunt foarte scumpe, iar autobuzele sunt rare si au un program de neințeles. Prin urmare, este mai ieftin sa inchiriezi o bicicleta. Nu uita sa rezervați un masaj de la 4 dolari, masaj corporal complet de la 10 dolari.

o ambarcațiune mica intr-un corp de apa
Thailanda

Vietnam

Vietnamul este mult mai ieftin decât Thailanda, chiar si in zonele de stațiune. Poți gasi supa tradiționala vietnameza cu taiței Pho pentru 1 dolar si o masa completa pentru 4 dolari.

Chiar si intr-un restaurant bun, nota de plata nu va depasi limita rezonabilului. Poți inchiria o bicicleta de la 4 dolari. Ceea ce este scump este taxiul (de la 10 dolari), intrarea in parcul de distracții Winperl (40 dolari), cât si surfing-ul. De fapt, poți gasi mâncare foarte ieftina in magazinele vietnameze. Dar cealalta intrebare este: poți sa o manânci? Aceste țari nu sunt cunoscute pentru igiena. Nu toți pot mânca ceea ce manânca thailandezii – nuggets de pui prajiți in ulei de mai multe ori.

un castel in vârful unui deal verde si luxuriant
Vietnam

Georgia

Fiecare a auzit despre ospitalitatea Georgiei. În orice cafenea se va aseza o astfel de masa, ca si cum iți vizitezi rudele – aceasta e exact “din inima” si la un cost modest. Cina solida cu khinkali si vin de casa gustos costa aproximativ 10 dolari pentru doua persoane. Un bilet in autobuzul urban – 0.5 dolari. Nu gasesti astfel de prețuri nici in cel mai uitat loc din Romania! Intrarea la Fortareața Tbilisi, de unde se poate vedea intregul oras, costa 2 dolari.

CITESTE  Igiena in timpul calatoriei
o priveliste a unui oras cu un munte in fundal
Georgia

Armenia

Prețurile din Armenia nu sunt foarte diferite de cele din Georgia. Numai ca aici se prețuieste mai mult coniacul armean adevarat decât vinul.

o priveliste a unui munte mare in fundal
Armenia

Ungaria si Cehia

Exista multe opțiuni pentru o vacanța cu buget redus in Europa. Este vorba de abonamente cu tarife flexibile, carduri de calatorie care includ bilete gratuite sau la preț redus pentru cele mai importante atracții, o varietate de hoteluri si pensiuni ieftine.

Prețurile in restaurantele din Praga si Budapesta sunt foarte mici pentru Europa, iar in inima orasului poți lua cina pentru 10 dolari, iar porțiile sunt uriase! Care este diferența dintre aceste orase? Ele sunt foarte frumoase in felul lor si  pline de monumente. Doar ca Ungaria este renumita pentru vinul sau ieftin, iar Cehia pentru fabricile sale de bere. Asa ca ambele țari merita cu siguranța o vizita! Și suficienți bani pentru amândoua.

un corp mare de apa cu un oras in fundal
Ungaria

Maroc

O vacanța cu buget redus te asteapta in Africa, pe coasta oceanului – in Maroc, o țara uimitor de colorata. Poți lua cina la o cafenea locala pentru doua persoane cu 7 dolari. O plimbare cu autobuzul in jurul orasului costa aproximativ 0.5 dolari, iar un taxi este doar de câteva ori mai scump. Ia cu tine o valiza pe jumatate goala – aici poți cumpara dulciuri orientale la 2 dolari cutia, cosmetice locale pe baza de ulei de argan (prețurile incep de la 1 dolar) si articole de marochinarie ieftine. Iar Marocul are si cele mai bune portocale din lume la 0.5 dolari bucata!

un grup de oameni dintr-un oras
Maroc
un grup de oameni care stau pe o plaja
Plaja Maroc

Muntenegru

Muntenegru este un loc bun, fara vize si cu prețuri relativ mici. O cina la un restaurant decent pentru o persoana nu va costa mai mult de 25 dolari. Parjoale de carne si cârnați fierbinți  – de la 4 dolari pe porție. Vin – de la 10 dolari o sticla.

CITESTE  10 idei pentru prima ta vacanța in Grecia
o barca asezata pe vârful unui munte
Muntenegru

Unde altundeva sa mergi?

Daca doresti sa parasesti regiunea natala, dar nu departe de casa, cea mai buna soluție este sa zbori spre Bulgaria. Zborul dureaza doar o ora si nu ai nevoie de pasaport. Nu vreau sa spun ca prețurile sunt foarte mici, dar cu siguranța sunt mai mici decât in Bucuresti, la jumatate. Cina direct pe malul marii va costa 25 dolari. Un taxi ieftin te va duce in cele mai frumoase locuri din aceasta regiune uimitoare.

Serbia mulțumeste cu lipsa vizelor! De asemenea, te vei bucura de vinuri gustoase si ieftine si de dansuri balcanice pline de viața. Încearca o delicioasa pleskavica pentru 3 dolari si o rakija tare pentru 5 dolari. Biletul de tramvai este doar 1 dolar. Sri Lanka, prin natura si prețurile practicate, este asemanatoare cu India. Este luminoasa, cu verdeața luxurianta si flora si fauna exotica. O cina pentru doua persoane costa de la 10 dolari. Taxiurile, fructele de mare sunt, de asemenea, ieftine.

Lasa un raspuns