Igiena în timpul călătoriei

Vacanța este momentul perfect pentru a scăpa de rutina de la serviciu și de acasă. Dar nu trebuie să uitați de igienă nici atunci când călătoriți.Vedeţi în articolul dat ce produse de îngrijire personală ar trebui să se afle în trusa de călătorie și cum să le folosiți în mod corespunzător, astfel încât să nu aveți probleme și să nu vă stricați vacanța.

De ce este importantă igiena în călătorie?

Vacanțele sunt de obicei planificate în avans – programele de lucru aglomerate sunt ajustate pentru a se adapta la vacanțele copiilor. Și aproape nimeni nu vrea să stea în zilele prețioase de concediu din cauza unei infecții intestinale sau a unei infecții respiratorii acute. Prin urmare, igiena de călătorie este necesară pentru a proteja sănătatea familiei tale.

Aeroporturile, gările, mijloacele de transport în comun, parcurile de distracții, cinematografele și cafenelele sunt locuri unde se adună oamenii. Nu este întotdeauna posibil ca personalul de curățenie să dezinfecteze în timp util. Acest lucru înseamnă că toate suprafețele cu care oamenii intră în contact sunt literalmente pline de tot felul de bacterii și agenți patogeni. În timp ce adulții pot să nu fie atât de afectați de acestea, copiii sunt mai sensibili la infecții.

Ce detalii trebuie luate în considerare înainte de călătorie?

Cel mai bine este să vă pregătiți vacanța cu mult timp înainte. Este o idee bună să vă planificați întregul itinerar – planificați fiecare zi în funcție de locație, citiți informațiile despre acestea pe site-urile web. Faceți cercetări:

  • Țara/orașul pe care intenționați să îl vizitați;
  • Locuri de catering (este convenabil să puteți merge după recenziile clienților, selectând cele mai potrivite și cele mai apropiate opțiuni);
  • Atracții;
  • Zone de recreere etc.
CITESTE  Pregătirea pentru drum: un ghid indispensabil pentru toți cei care călătoresc cu mașina

Pe baza datelor studiate, va fi foarte ușor să faceți un plan de călătorie potrivit pentru toți membrii familiei.

De asemenea, ar trebui să consultați un medic de familie și un pediatru înainte de plecare, dacă veți călători cu copii. Acest lucru are ca scop obținerea vaccinurilor corespunzătoare. Acest lucru este valabil mai ales dacă intenționați să călătoriți în țări exotice.

Și nu uitați de trusa de călătorie. Acesta trebuie să fie împachetat pentru fiecare membru al familiei, în funcție de medicamentele pe care le ia în prezent, precum și de medicamentele esențiale (antipiretice, antihistaminice etc.).

Igiena personală pentru călător: ce să iai cu tine?

Trusa de călătorie standard este probabil mai mult sau mai puțin explicită. Acestea includ șampon, periuță de dinți/pastă de dinți, hârtie igienică, cremă de protecție solară, deodorant, repelent împotriva mușcăturilor de insecte și alte consumabile pe care le folosiți zilnic.

Dar cel mai important lucru care vine la îndemână atunci când călătorești și care asigură o igienă adecvată a mâinilor pentru turiști este:

Săpun. Săpunul nu trebuie să fie neapărat antibacterian. Consistența unui gel este cea mai bună. Utilizați săpunul cu bulgări nu este întotdeauna convenabil pe drum, iar distribuitorul omologului lichid este mult mai preferabil în ceea ce privește igiena.

Dezinfectant de mâini. Îl puteți cumpăra în farmacii și în magazinele de detergenți de uz casnic. Fiți atenți la ingredientele din compoziție. Aditivii de înmuiere (glicerină, pantenol) sunt bineveniți.

De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că suprafețele înconjurătoare sunt pline de bacterii și agenți patogeni. Prin urmare, cel mai bine este să le curățați în prealabil. Șervețelele antibacteriene pot fi un adevărat colac de salvare. Acestea sunt excelente pentru a fi utilizate pe balustradele din transportul public, pe mesele înclinate din avioane/trenuri, pe robinete, pe mânerele ușilor etc. Pentru o vizită sigură la o toaletă publică, dezinfectați marginea WC-ului cu șervețele antibacteriene. Acestea sunt excelente pentru a îndepărta murdăria de pe haine sau pantofi. Atrageţi atenţia să nu conțină înălbitori sau alte ingrediente agresive.

CITESTE  8 motive pentru care călătoriile sunt mai satisfăcătoare decât întâlnirile

Reguli în vacanță: cum să rămâi sănătos?

Principala regulă pentru participanții la excursie este să se spele des pe mâini. Dacă există apă, acest lucru nu ar trebui să fie o problemă. Asigurați-vă că vă uscați mâinile cu un prosop de hârtie sau cu un prosop de bumbac de unică folosință. Mâinile umede sunt un teren propice pentru bacterii.

Încă câteva reguli de bază:

  • Nu abuzați sau, mai bine zis, nu consumați deloc mâncăruri care conțin aditivi cruzi sau semisaturați din carne sau pește.
  • Nu cumpărați produse de patiserie, înghețată, carne afumată de la tarabele de pe plaje, de pe autostrăzi, din piețe.
  • Nu cumpărați sucuri proaspăt stoarse dacă nu sunteți sigur de punctul de vânzare.
  • Alegeți cu grijă localurile de alimentație publică. Dacă un itinerar de călătorie a fost planificat în avans, va fi mult mai ușor.

De asemenea, folosiți apă îmbuteliată numai dacă călătoriți într-o țară în care calitatea apei de la robinet este slabă. Verificați dacă capacul este strâns atunci când îl cumpărați. Folosiți-o de preferință nu numai pentru băut, ci și pentru igienă, spălarea fructelor/legumelor etc. Nu luați niciodată apă din izvoare, cursuri de apă, nu beți de la robinet. Nu este indicat să comandați băuturi cu gheață în cafenele. Cel mai adesea, pentru congelare se folosește apa de la robinet.

Călătoria cu familia este întotdeauna un eveniment mult așteptat. Vrei să te bucuri din plin de ea și să te odihnești. Igiena este cel mai bun mod de a vă asigura o vacanță plăcută.

Lasă un răspuns