Încalzirea alimentelor in cuptorul cu microunde

Încalzirea alimentelor in cuptorul cu microunde este rapida si convenabila si nu toate alimentele pot fi folosite pentru a face acest lucru. În unele cazuri, utilizarea unui cuptor cu microunde nu numai ca nu este recomandata, ci si periculoasa atât pentru echipamente, cât si pentru sanatate. Editorii nostri ințeleg ce alimente nu trebuie incalzite in cuptorul cu microunde si de ce.

Oua fierte

Ouale fierte nu trebuie incalzite la cuptorul cu microunde – pot exploda oricând. Nu conteaza daca au fost curațați anterior sau nu. Datorita conținutului ridicat de apa din interiorul oualor, atunci când acestea sunt incalzite, se formeaza o cantitate mare de abur, care poate provoca o „explozie”. Încalzirea alimentelor cu astfel de conținut este interzisa.

un ou de gaina
Oua fierte

Orez

 În principiu, nu se recomanda reincalzirea orezului – aceasta este concluzia Agenției Americane pentru Standarde Alimentare. Potrivit cercetarilor, orezul conține bacteriile Bacillus cereus, care la temperaturi ridicate produc spori daunatori organismului. Iar otravirea alimentara poate rezulta din consumul de orez incalzit la microunde.

Orez in microunda
Orez

Cartofi

Când cartofii sunt incalziți, amidonul conținut in ele se descompune, ceea ce implica depunerea grasimii. Procesul nu reprezinta o amenințare la adresa vieții, dar consumul de astfel de produse nu este recomandat persoanelor cu sistem digestiv sensibil.

Cartofi

Încalzirea alimentelor prelucrate din carne

Oxidarea colesterolului din produsele prelucrate din carne provoaca boli cardiovasculare. Și acest proces are loc exact atunci când se utilizeaza un cuptor cu microunde. Prin urmare, aceasta metoda nu este recomandata pentru a incalzi:

  • cârnați;
  • sau alte feluri de mâncare care conțin sunca.
Produse prelucrate din carne

Cel mai bine este sa folosiți o tigaie daca trebuie sa reincalziți produsele din carne.

CITESTE  Umidificarea aerului dintr-un apartament: 10 moduri

Gaina

Gaina are un conținut ridicat de proteine, iar a doua zi dupa gatit, structura sa se schimba serios. Produsul poate deveni periculos daca este reincalzit. Daca aveți nevoie urgenta sa incalziți puiul, faceți-o mult timp si la o temperatura scazuta. În astfel de condiții, modificarile structurii proteinei vor fi minime.

Gaina

Mierea

Mierea este adesea pusa in microunda nu pentru a creste temperatura, ci pentru a o readuce la stare lichida. Cu toate acestea, nu merita sa o incalziți intr-un cuptor cu microunde: topirea mierii ii distruge complet proprietațile benefice. Prin urmare, daca beneficiile produsului sunt importante pentru tine, consuma-l in forma sa naturala. În cazuri extreme, puteți topi mierea la aburi de apa.

Mierea

Ciupercile

Ciupercile, precum puiul, au un conținut ridicat de proteine, care isi schimba si structura atunci când sunt incalzite. Consumul de diferite feluri de mâncare fierbinți cu ciuperci poate provoca perturbari intestinale chiar si la o persoana sanatoasa. Este mult mai sigur sa consumi acest produs rece.

Ciupercile

Gatitul alimentelor sanatoase nu este tot ce trebuie pentru a fi sanatos. Tratamentul termic al alimentelor este la fel de important. De aceea, incearca sa gatesti mâncarea simultan si, daca este necesar, reincalzeste-o pe aragaz sau in cuptor. Poți afla despre alimentele care vor fi benefice pentru sistemul cardiovascular din acest material.

Lasa un raspuns