Încălzirea alimentelor în cuptorul cu microunde

Încălzirea alimentelor în cuptorul cu microunde este rapidă și convenabilă și nu toate alimentele pot fi folosite pentru a face acest lucru. În unele cazuri, utilizarea unui cuptor cu microunde nu numai că nu este recomandată, ci și periculoasă atât pentru echipamente, cât și pentru sănătate. Editorii noștri înțeleg ce alimente nu trebuie încălzite în cuptorul cu microunde și de ce.

Ouă fierte

Ouăle fierte nu trebuie încălzite la cuptorul cu microunde – pot exploda oricând. Nu contează dacă au fost curățați anterior sau nu. Datorită conținutului ridicat de apă din interiorul ouălor, atunci când acestea sunt încălzite, se formează o cantitate mare de abur, care poate provoca o „explozie”. Încălzirea alimentelor cu astfel de conținut este interzisă.

un ou de găină
Ouă fierte

Orez

 În principiu, nu se recomandă reîncălzirea orezului – aceasta este concluzia Agenției Americane pentru Standarde Alimentare. Potrivit cercetărilor, orezul conține bacteriile Bacillus cereus, care la temperaturi ridicate produc spori dăunători organismului. Iar otrăvirea alimentară poate rezulta din consumul de orez încălzit la microunde.

Orez în microundă
Orez

Cartofi

Când cartofii sunt încălziți, amidonul conținut în ele se descompune, ceea ce implică depunerea grăsimii. Procesul nu reprezintă o amenințare la adresa vieții, dar consumul de astfel de produse nu este recomandat persoanelor cu sistem digestiv sensibil.

Cartofi

Încălzirea alimentelor prelucrate din carne

Oxidarea colesterolului din produsele prelucrate din carne provoacă boli cardiovasculare. Și acest proces are loc exact atunci când se utilizează un cuptor cu microunde. Prin urmare, această metodă nu este recomandată pentru a încălzi:

  • cârnați;
  • sau alte feluri de mâncare care conțin șuncă.
Produse prelucrate din carne

Cel mai bine este să folosiți o tigaie dacă trebuie să reîncălziți produsele din carne.

CITESTE  Cum se curăţă şi se albesc adidașii albi?

Găină

Găină are un conținut ridicat de proteine, iar a doua zi după gătit, structura sa se schimbă serios. Produsul poate deveni periculos dacă este reîncălzit. Dacă aveți nevoie urgentă să încălziți puiul, faceți-o mult timp și la o temperatură scăzută. În astfel de condiții, modificările structurii proteinei vor fi minime.

Găină

Mierea

Mierea este adesea pusă în microundă nu pentru a crește temperatura, ci pentru a o readuce la stare lichidă. Cu toate acestea, nu merită să o încălziți într-un cuptor cu microunde: topirea mierii îi distruge complet proprietățile benefice. Prin urmare, dacă beneficiile produsului sunt importante pentru tine, consumă-l în forma sa naturală. În cazuri extreme, puteți topi mierea la aburi de apă.

Mierea

Ciupercile

Ciupercile, precum puiul, au un conținut ridicat de proteine, care își schimbă și structura atunci când sunt încălzite. Consumul de diferite feluri de mâncare fierbinți cu ciuperci poate provoca perturbări intestinale chiar și la o persoană sănătoasă. Este mult mai sigur să consumi acest produs rece.

Ciupercile

Gătitul alimentelor sănătoase nu este tot ce trebuie pentru a fi sănătos. Tratamentul termic al alimentelor este la fel de important. De aceea, încearcă să gătești mâncarea simultan și, dacă este necesar, reîncălzește-o pe aragaz sau în cuptor. Poți afla despre alimentele care vor fi benefice pentru sistemul cardiovascular din acest material.

Lasă un răspuns