Curăţarea plintelor

Există mai multe tipuri de plinte, toate acestea având nevoie de o îngrijire specială. Află mai multe despre curățarea plintei în articolul nostru!

Plinte din lemn

Pentru a curăța plinte din lemn acoperite cu vopsea poliuretanică sau pe bază de ulei (lucioasă sau semilucioasă), îndepărtați urmele de pași și murdăria de pe ele cu un burete și săpun universal de degresare pentru vase.

De asemenea, puteți folosi un spray de curățare de uz casnic, cum ar fi Cif spray, dar pulverizați-l pe cârpă, nu pe plintă, altfel pot rămâne pete. Dacă petele sunt persistente, testați o zonă puțin vizibilă cu o pudră abrazivă pe un burete de plastic. Dacă nu deteriorează finisajul, puteți freca întreaga plintă cu ele. Aceeași regulă de bază a curățării se aplică aici: încercați mai întâi metoda mai puțin agresivă și, dacă nu funcționează, treceți la metoda mai dură. Plinte care sunt acoperite cu vopsea mată sau ceruite necesită cea mai puțină îngrijire (apă, detergent de vase, burete).

Plinte din vinil

Pentru a curăța plintele din vinil sau cauciuc, care se numesc mai corect mastic, pulverizați-le cu un produs de îndepărtare a cerii și lăsați-l să acționeze câteva minute pentru a înmuia masticul vechi și murdăria. Apoi ștergeți-le cu o perie de nailon și clătiți-le. Pentru ca data viitoare să vă fie mai ușor, aplicați o soluție de lustruire a pardoselii pe plinte.

Un pic de prevenție economisește multă muncă. Plintele tind să fie lovite des, mai ales atunci când aspirați sau spălați cu mopul. Accesoriile de aspirare ar trebui să fie prevăzute cu bare de protecție din cauciuc. Aveți grijă cu un mop cu lavetă dacă are părți metalice ascuțite care ar putea zgâria. Dacă tratați podeaua cu un agent de curățare puternic, ștergeți imediat orice vărsare de pe plintă pentru a preveni petele care rămân pe ea.

CITESTE  Cum se curăţă şi se albesc adidașii albi?
Lasă un răspuns