Cele mai frecvente 10 greșeli în proiectarea bucătăriei

Astăzi te invit să înveți din greșelile altor persoane în proiectarea interiorului bucătăriei, astfel mai jos veți face cunoștință cu cele mai frecvente greșeli în proiectarea bucătăriei.

Ce trebuie să știi despre amenajarea unui bar de bucătărie
Amenajarea unei bucătării

Bucătăria este cu adevărat inima casei. Gătești în bucătărie, micul dejun, prânzul, cina sau doar bem cafea împreună cu familia și prietenii. Viața este în plină desfășurare aici, comunicarea și schimbul de informații au loc. De aceea, designul bucătăriei ar trebui să fie frumos, economic și funcțional.

Cu toate acestea, atunci când creezi un interior de bucătărie, oamenii neexperimentați fac adesea greșeli grave, care sunt foarte greu de corectat ulterior. Iată 10 dintre cele mai comune.

Acces incomod la triunghiul bucătăriei

Triunghiul bucătăriei include chiuvetă, aragaz și frigider. Activitatea principală de lucru are loc în spațiul dintre ele. Planificarea locației acestor elemente trebuie să fie foarte atentă pentru a asigura accesul ușor la ele.

În mod ideal, perimetrul triunghiului bucătăriei nu trebuie să fie mai mic de 3 metri și mai mare de 7,5 metri. În caz contrar, va fi prea strâmt și incomod, sau va trebui să cheltui multă energie alergând în jurul bucătăriei. Acestea fiind unele greșeli în proiectarea bucătăriei.

Lipsa spațiului de stocare

Ai bucătărie mică? Vezi aici câteva trucuri de amenajare!
Lipsa spațiului de stocare

O mulțime de articole diferite sunt întotdeauna depozitate în bucătărie, de la vase la electrocasnice mobile. Dacă suprafața camerei nu este prea mare,te  vei confrunta în mod constant cu o lipsă de spațiu liber în dulap.

Pentru a evita acest lucru, este necesar să profiți la maximum de spațiul vertical. Oferă spațiu deasupra frigiderului și deasupra aragazului și așeză dulapurile verticale sub tavan.

CITESTE  Umidificarea aerului dintr-un apartament: 10 moduri

Suprafață mică de lucru

Una dintre cele mai frecvente probleme în proiectarea bucătăriilor este suprafața de blat insuficientă, deoarece este un element interior multifuncțional și utilizat frecvent. Pentru a evita neplăcerile inutile, îți recomand să instalați o insulă sau un ghișeu de bar.

Iluminare slabă

Bucătăria este exact acea cameră din casă în care iluminarea slabă este pur și simplu inacceptabilă. Nu este doar o chestiune de frumusețe, ci și o chestiune de siguranță. În bucătărie, te ocupi în mod constant de obiecte ascuțite și fierbinți, prin urmare, pe lângă lămpile standard, este necesară iluminarea separată a zonelor de lucru.

Șorț de bucătărie ieftin

Adesea, când bugetul pentru renovarea bucătăriei este limitat, șorțul de bucătărie este decorat conform principiului resturilor. Adică, dacă nu sunt suficienți bani pentru plăci, sticlă sau alte materiale scumpe, alegerea este înclinată spre pictură sau tapet. Aceste economii se traduc ulterior în costuri suplimentare.

Imaginează-ți  cum va arăta pereții bucătăriei tale după un atac de abur și diverse pete grase. Și eforturile tale de a curăța o suprafață ieftină cu detergenți pot duce la rezultate și mai dezastruoase.

Respingerea hotei

Alte greșeli în proiectarea bucătăriei este legat de un miros neplăcut care poate strica impresia celui mai bun design interior. Multe gospodine care sunt fani ale tradițiilor cred că o fereastră deschisă poate înlocui cu ușurință o hotă cu tiraj forțat. Cu toate acestea, în practică, această regulă funcționează numai în anumite condiții climatice, o zonă mică a bucătăriei în sine și un aspect închis al apartamentului.

Deci, dacă nu dorești să subminezi sănătatea gospodăriei tale cu curenți constanți și să înțelegi importanța aerului curat, este mai bine să achiziționezi o hotă de înaltă calitate, care nu numai că va elimina mirosurile și va menține bucătăria curată, dar îți va permite și să respiri profund.

CITESTE  Cum să scapi de un miros neplăcut în frigider: în 3 soluții

Dimensiunea spațiului este greșită

Când ne gândim la un spațiu suplimentar în bucătărie, ne imaginăm spațiu de depozitare suplimentar și o suprafață de lucru extinsă. Cu toate acestea, un spațiu care este prea mare sau situat incorect poate provoca multe inconveniente. Coridoare înguste, acces dificil la triunghiul bucătăriei – poți obține toate acestea urmărind facilități suplimentare.

Worst Kitchen in America: Bad Rap | DIY
Bucătărie cu spațiu mic

Ignorarea problemelor de eliminare

Nu închideți ochii la problemele de mediu. Omul modern pur și simplu nu își permite să nu se gândească la viitor. Gestionează coșul de gunoi configurând containere separate pentru diferite tipuri de deșeuri.

Această inovație ieftină în bucătărie le va arăta oaspeților că ești o persoană atentă și grijulie și, probabil, creezi o reacție în lanț pozitivă.

Urmărirea modei

Străduindu-te să decorezi bucătăria în conformitate cu cele mai noi tendințe în materie de design, mulți oameni uită că moda se schimbă în fiecare sezon, iar interiorul bucătăriei va rămâne cu tine mult timp. Prin urmare, este mai bine să alegi nu ceea ce este la modă, ci ceea ce vă place cu adevărat.

Refuzul serviciilor profesioniștilor

Mulți oameni fac greșeala de a lua un proiect de proiectare a bucătăriei. Economisirea serviciilor de design duce adesea la costuri suplimentare de timp, bani și efort. La urma urmei, nu este vorba doar despre frumusețea interiorului, ci și despre calitatea și siguranța tuturor componentelor sale.

Un profesionist îți va identifica nevoile, le va potrivi cu capacitățile și preferințele tale estetice. Drept urmare, vei obține nu doar o fațadă frumoasă, ci o bucătărie funcțională și confortabilă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?