20 de sfaturi pentru o curățare perfectă

Nu subestima importanța pregătirii de curățare

Înainte de aspirare, trebuie să examinezi cu atenție podeaua pentru o curățare perfectă. Mulți dintre noi am ajuns la această concluzie, trimițându-ți bijuteriile și chiar hamsterii cu gura căscată în abisul prăfuit.

Nu îți multiplica greșelile și nu  repeta altele – fii mai atent! De asemenea, nu neglija echipamentele de protecție înainte de a lucra cu substanțe chimice. Astefel avem: mănușile de cauciuc fiabile, purtate de fiecare dată înainte de spălarea vaselor, nu numai că vă te va proteja de uscăciune și iritații ale pielii, ci și vor asigura împotriva artritei pentru viitor.

Și dacă ai reacții alergice la alb, înălbitori și curățători pentru instalații sanitare. După curățare nu te lenevi să te aprovizionezi cu aparatele respiratorii. De asemenea, îți recomand cu tărie ca toată lumea să le poarte atunci când perforează un canal cu substanțe chimice precum Pothan.

curatare alt
Curățare

Ai grijă de siguranța nu numai a ta, ci și a casei tale. Astfel ca aceasta să nu funcționeze conform zicala „tratăm un lucru, stricăm celălalt”. De exemplu, înainte de a freca mobilierul sau ușile cu lac, asigură-te că acoperi podeaua cu ziare și cu orice altceva pe care nu ai dori să vezi bălți înghețate de oglinzi.

Sfaturi pentru curățarea apartamentelor: urmează ordinea corectă

Curăța-l „de sus în jos” – adică șterge mai întâi praful pe candelabru și pe dulapuri, apoi pe rafturile de dedesubt și chiar la capăt. Când nu mai există praf pe care să îl poți mătura accidental pe podea, începi să curăți podelele. Reține că aspirarea sau măturarea podelei este praf. Praful ridicat de pe podea va trebui șters din nou cu o cârpă, un burete sau o mătură electrizantă.

Și curățarea casei are o ordine

Urmează rutina într-un sens mai larg. Cel mai bine este să nu amâni întreaga curățenie în weekend. Astfel încât, dacă ai planuri spontane de a petrece weekendul cumva mai interesant, nu trebuie să le amâni de dragul curățeniei. Alege zilele în care veți face în mod regulat una dintre treburile casnice. De exemplu, curățarea podelei marți seara, schimbarea și spălarea lenjeriei de pat joi seara și așa mai departe. Acest lucru va ajuta foarte mult să menții casa ordonată și să preveniți două săptămâni de lacune în curățenie.

CITESTE  Cum să scapi de un miros neplăcut în frigider: în 3 soluții

Permiteți să te aglomerezi într-un singur lucru

După cum am spus, pentru a face curățarea mai ușoară, aruncă gunoiul pe tot parcursul săptămânii.

Obține o “cutie pentru haos”: de exemplu, un recipient opac, în care poți grebla tot ce nu este necesar de pe suprafețe într-un minut pentru a face camera să arate bine. În funcție de obiceiurile tale, aceasta poate fi fie o cutie relativ mare pentru haine, cărți și alte obiecte mari din colțul camerei. Fie o cutie mică pentru schimbare, rechizite de birou, carduri de reducere și cecuri pe masă (cea mai convenabilă opțiune).

Va fi posibil să pui lucrurile în ordine în cutie, așezând cele acumulate în locuri sau aruncându-le o dată pe săptămână. Demontarea unui morman de gunoi este mai ușoară și mai rapidă (și chiar puțin mai interesantă). Pe când colectarea acestor lucruri mici în toată camera în timpul curățării.

Combină util cu plăcut … sau altceva util

Adăugați la o curățare perfectă ceea ce doriți întotdeauna să faceți, dar care în mod tradițional nu au suficient timp în săptămână. Curăță perfect cu muzica preferată sau o carte audio interesantă. Dacă curățarea dvs. implică mutarea dintr-o cameră în alta, jucătorul vă va ajuta.Puteți călca în timp ce urmăriți emisiunea dvs.TV preferată și ștergeți podeaua aplecându-vă și făcând alte exerciții simple. Un exemplu este Jane Fonda, care arată minunat la 77 de ani, care spune că își completează întotdeauna mișcările cu întinderi și genuflexiuni atunci când curăță casa.

Complect de curățare a casei atle

Ține pasul cu progresul

Există multe dispozitive în lume care vă pot facilita viața. De exemplu, un aspirator robot va fi o adevărată salvare dacă ai animale de companie. V-am spus deja despre toate avantajele și dezavantajele acestui dispozitiv. O mătură electrică (aspirator fără fir) este un analog convenabil și întotdeauna la îndemână cu un aspirator, care a fost deja iubit de multe familii și au ajuns la rezultatul de o curățare perfectă a locuinței.

CITESTE  Încălzirea alimentelor în cuptorul cu microunde

Purificatoarele și umidificatoarele de aer sunt capabile să facă tot posibilul în fiecare zi. Curățarea podelelor este mult mai ușoară cu mopurile sintetice moderne realizate din materiale care absorb murdăria și apa.

Vă recomandăm cârpe din microfibră sau pipidasteri electrizante pentru a combate praful și curățătorii cu abur și bureții magici de melamină pentru murdărie mai gravă. Apropo, nu numai șervețelele speciale sunt vândute pentru ecrane TV și computere. În acest sens sunt cârpe impregnate cu agent antistatic, nu numai că curăță ecranul, dar îl dotează și cu capacitatea de a respinge praful de ceva timp.

Ține pasul cu invențiile

Dacă nu ai o cârpă magică cu un agent antistatic, presară puțin agent antistatic obișnuit pe ecrane și suprafețe lustruite, atunci se va acumula mai puțin praf pe ele. Cutia trebuie păstrată la o distanță respectuoasă de suprafață pentru a evita dungile. Dacă îți este teamă că spray-ul vă va strica mobilierul, cumpără un lac antistatic.

Poți clăti paharul blenderului cu câteva mișcări ușoare dacă turnați apă și câteva picături de detergent în el și îl pornești câteva secunde. Distribuie cu atenție pentru a evita o petrecere neașteptată cu spumă.

Pentru a curăța cu ușurință grila radiatorului longitudinal, unde o mână cu o cârpă nu poate trece, înfășură o cârpă umedă pe un cuțit de unt și curăță crăpăturile cu instrumentul rezultat.

Curățarea cuptorului cu microunde

Pentru o curățare perfectă a cuptorului cu microunde, fierbeți apa cu sucul unei jumătăți de lămâie (sau a unei jumătăți de lămâie umplute cu apă) și lasă ușa închisă o vreme. Murdăria aburită va fi mai ușor de curățat, iar lămâia va face față mirosurilor neplăcute.

Îngrijirea cuptorului cu microunde

Și cărbunele activ pus pe rafturi va ajuta să scăpi de mirosurile neplăcute și excesul de umiditate din frigider.

CITESTE  Primăvara curățeniei. Plan de 14 zile

Pentru a face față mirosului urât din tapițerie, pulverizeaz-o cu vodcă dintr-o sticlă de pulverizare și lasă-o să se usuce.

Pentru cei care iubesc remediile naturale, recomand, de asemenea, muștarul preferat al tuturor care contribuie la o curățare perfectă (pentru spălarea vaselor și spălarea grăsimilor). Oțetul (chiar face față ruginii) și sifonul (îl știm cu toții pentru curățarea miraculoasă a cupelor de pe placa de ceai și multe altele) fapte).

Mulți oameni folosesc amidonul ca absorbant pentru curățarea covorului, îl împrăștie pe podea, îl freacă puțin, așteaptă o vreme și apoi colectează bucățile întunecate cu un aspirator.

Curățarea covorului

După cum știm, sarea ajută împotriva petelor grase de pe haine. Dacă ai plantat o pată grasă pe tapet sau tavan, creta va putea absorbi grăsimea la fel de bine.

Dacă ați folosit un mortar colorat între plăci, nu spăla întregul perete, podea cu produse chimice de uz casnic.Produsele chimice pot decolora acele cusături frumoase. În acest caz, oțetul te poate ajuta din nou. Curăță mult mai ușor. Cu toate acestea, acțiunea sa împotriva mucegaiului este foarte scurtă. Prin urmare, nu uita să tratezi cusăturile din când în când cu un agent antifungic special.

Curatarea teracotei

Verificat pe mine:

Am folosit cu succes pastă de dinți pentru a șterge verdele strălucitor de pe gresie. Curatator frigider pentru curatarea ramelor de ferestre din plastic alb. Eliminator de lac de unghii fără acetonă pentru a îndepărta petele din plastic.

Soluția de acid citric s-a descurcat cu detartrarea ceainicului mult mai bine decât la bântuita Coca-Cola.

Experimentați tratamente fără etichetă, dar testați mai întâi pe o bucată mică pentru a vedea dacă se dovedește a fi prea agresiv.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?