Top 4 tipuri de palmieri pentru interior

Palmierii sunt aleși mai des decât alte flori pentru decorațiuni interioare. Ele ne amintesc de vacanțele în țările calde, cu coastele lor pitorești, aerul de mare și aroma fructelor exotice. Acestea creează o atmosferă tropicală în orice casă. Există multe varietăți pe piață în prezent, dar noi am ales patru dintre cele mai frumoase și care necesită puțină întreținere.

Howea

Howea

Howea mare, dar grațioasă, este potrivită chiar și pentru cultivatorii începători – este un arbust rareori tolerant la umbră și nepretențios. Este un palmier cu mai multe tulpini, cu frunze mari, ușor curbate. Un palmier adult poate dezvolta până la 15 frunze într-un an, întinzându-se până la doi metri în interiorul apartamentului. Pentru o creștere activă și sănătoasă, amplasați howea într-o locație bine luminată, cu un anumit grad de umbră față de lumina directă a soarelui, pentru a preveni apariția de urme de arsură pe frunze. Temperatura recomandată este între 18 și 21 °C, iar iarna 12 °C. Pulverizați planta zilnic și udați-o cu moderație, astfel încât să nu se usuce sau să nu devină prea umedă.

Chrysalidocarpus

Chrysalidocarpus

Un palmier luxuriant, originar din Madagascar, se va potrivi perfect în interioarele loft și în cele minimaliste scandinave. Alegeți o locație bine luminată pentru Chrysalidocarpus, dar în timpul verii ar trebui să fie ferită de lumina directă a soarelui între orele 11.00 și 15.00. Temperatura optimă pentru dezvoltare este de 21-24 °C vara și 18-20 °C iarna. La fel ca majoritatea palmierilor, Chrysalidocarpus are nevoie de aer umed, așa că asigurați-vă că este stropit zilnic. Udarea excesivă poate duce la destrămarea acestui palmier, așa că udați-l după ce a stat uscat câteva zile.

CITESTE  Cum să faci ordine corect: 3 metode importante pentru a face curățenie în casă

Yucca

Yucca

Palmierul yucca crește în mod natural în plin soare în zonele subtropicale sau temperate. Prin urmare, nu necesită udare frecventă – tolerează mai bine udarea insuficientă decât udarea excesivă. Prin urmare, în timpul anotimpurilor calde, lăsați solul să se usuce între udări. Toamna și iarna, udați doar moderat, în funcție de temperatură. Temperatura optimă este de 24-26 °C vara și de 18-20 °C iarna. Pentru un frunziș luxuriant, amplasați yucca într-un loc bine luminat.

Palmier de curmal

Palmier de curmal

Popularitatea palmierului luxuriant se datorează în mare parte ușurinței cu care este îngrijit – pe vreme caldă nu se stropește mai mult de o dată pe zi, iar iarna nu este nevoie să fie stropit deloc. Udați-o o dată la câteva zile pe vreme caldă și ceva mai rar pe vreme rece. Pentru o creștere sănătoasă, planta trebuie așezată lângă o fereastră, iar de la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei în aer liber. Un adevărat beneficiu pentru cei care nu sunt pregătiți să petreacă mult timp îngrijindu-și plantele.

Lasă un răspuns