Depozitarea bicicletei: cum sa o pastrați intr-un apartament mic

Anna Subbotina

V-ați cumparat un prieten pe doua roți? Întrebarea despre cum si unde sa iți depozitezi bicicleta intr-un apartament mic este probabil relevanta pentru tine. Poate fi un inconvenient daca nu este depozitat in locul potrivit. Cititi atent articolul pentru a vedea care sunt cele mai convenabile si corecte moduri de a va depozita bicicleta in apartament.

Depozitarea compacta a bicicletei acasa: Depozitare detaliata

Pentru ca vehiculul tau preferat sa nu se prafuiasca intr-un colț si sa nu ocupe mult spațiu, acesta poate fi demontat. Acest lucru este ideal pentru depozitarea sezoniera. Asezați piesele in cutii sau pungi

Înainte de a demonta bicicleta, curațați bine orice acumulare de murdarie. Un spray multifuncțional cum ar fi Cif poate contribui la asigurarea unei curațenii perfecte. Pulverizați-l pe suprafața cadrului si a ghidonului, asteptați câteva secunde si apoi stergeți reziduurile cu o cârpa. Asigurați-va ca lasați totul sa se usuce si apoi lubrifiați cu ulei lanțul, frânele si alte piese.

Este o idee buna sa va depozitați bicicleta intr-un dulap sau vestiar, daca aveți unul in apartament. Nu aveți spațiu de depozitare? Nici o problema. Faceți loc in dulap, ascundeți piesele dezasamblate sub canapea sau in spatele unei perdele.

Depozitarea verticala a bicicletelor la domiciliu

Din nefericire, nu toata lumea poate gasi in apartament un colț sau un dulap pentru biciclete. Atunci sa ne folosim de pereți. Aceasta metoda este adecvata pentru vehiculele care nu au fost dezasamblate.

CITESTE  Se poate de spalat un palton in masina de spalat si cum se face corect?

Exista diferite modalitați de fixare pentru acest tip de depozitare: cârlige, cuie, rafturi. Bicicleta poate fi suspendata fie de roata, fie de cadru, fie paralel sau perpendicular pe perete.

Atunci când alegeți un suport pentru biciclete, țineți cont de faptul ca acesta trebuie sa poata susține cu 5 kg mai mult decât greutatea bicicletei.

Un sistem special de depozitare a bicicletelor pentru suspensie verticala intr-un apartament

Un sistem special de agațare este, de asemenea, disponibil la magazinele de articole sportive. Acesta este format dintr-o banda de montare pe perete (curea) care este atasata la perete si un cârlig de suspendare. Acesta din urma este utilizat pentru a fixa una dintre roți.

Cureaua de montare este suficient de larga pentru a putea agața câteva cârlige in apropiere si a plasa alte echipamente sportive.

Oricare dintre metodele de depozitare verticala a bicicletelor de mai sus poate fi folosita nu doar in apartament, ci si pe peretele din hol. Principalul lucru este de a elimina parțile proeminente, astfel incât sa nu deranjeze vecinii.

Suport orizontal

Acesta este, de asemenea, montat pe perete. Avantajul unui suport de biciclete orizontal este ca puteți agața mai multe biciclete. Pentru a preveni zgârieturile pe vopsea, suporturile sunt acoperite cu un material special cauciucat moale. O alta caracteristica convenabila este faptul ca suporturile pentru biciclete pot fi pliate.

În cazul in care se planifica depozitarea sezoniera, ghidonul si pedalele pot fi indepartate pentru comoditate.

Idei de depozitare a bicicletelor in apartament

Exista o mulțime de opțiuni de depozitare din care puteți alege. Nici macar nu trebuie sa cumparați suporturi speciale. Puteți gasi chiar si câteva lucruri pe care le puteți face singuri:

  • Cârlige din oțel. Atasați-le la perete la o inalțime convenabila. Asigurați opriri speciale la nivelul unde se afla roțile, pentru a nu pata peretele.
  • Cales de roți si suporturi de roți facute in casa. Stopurile de roți sunt realizate din profile metalice pe care le puteți cumpara de la magazinele de construcții. Ca suporturi pentru cadru puteți utiliza chingi de fixare cu un dispozitiv de fixare.
  • Rafturi. Puteți lua placaj, metal sau alt material ca baza. Culoarea trebuie aleasa in funcție de interiorul camerei in care va fi amplasat vehiculul.
CITESTE  Ce este mai bine sa alegi: o cabina de dus sau o cada de baie?

Înca câteva modalitați

Un suport pentru biciclete, de exemplu. Este un fel de raft de podea. Materialul este fie din metal, fie din lemn. Este voluminoasa, asa ca este cel mai bine utilizata intr-un garaj sau intr-o camera de depozitare mare.

Cel mai bine este sa fie montat pe un perete pentru a fi mai robust. Daca aveți mai mult de o bicicleta in familie, este o soluție buna de depozitare.

Doriți un mod ingenios de a va parca bicicletele? Încercați sa agațați bicicletele de tavan. Sunt atârnate chiar sub tavan. Este o soluție excelenta pentru camara sau pentru camera de zi, daca nu va deranjeaza ca bicicleta sa atârne deasupra capului.

Subsolul unei cladiri de apartamente

Subsolul unei cladiri de apartamente este adesea folosit ca loc de depozitare a obiectelor sau a echipamentelor care sunt folosite in mod sezonier. Pentru a avea acces la subsol, trebuie sa contactați compania de administrare a cladirii si sa le cereți sa va acorde o cheie de acces la camera.

Trebuie doar sa stiți ca astfel de incaperi sunt caracterizate de o umiditate ridicata. În timpul iernii, se face suficient de frig pentru ca piesele de bicicleta sa inghețe si apoi sa se dezghețe. Aceste fluctuații de temperatura vor face ca echipamentul sa inceapa sa rugineasca.

Depozit de biciclete sezonier platit

Acest lucru este foarte convenabil daca nu exista spațiu pentru bicicleta in apartament. Va aduceți bicicleta, intocmiți un contract si alegeți un plan tarifar adecvat. Alegerea tarifului depinde de perioada de timp in care doriți sa pastrați bicicleta si de serviciile implicate. De exemplu, puteți beneficia de intreținere, de o spalare, de reparații sau de o retusare. Apoi platiți serviciul si transmiteți companiei de transport.

CITESTE  Ce instrumente ar trebui sa existe in fiecare casa? Distribuitor de maşini şi utilaje necesare.

Se poate depozita la balcon?

Daca balconul tau este bine izolat, este menținut la o temperatura pozitiva constanta si nu este supus unor schimbari bruste de temperatura, raspunsul este cu siguranța da.

Dar nu este recomandabil sa o faceți pe un balcon neizolat. Temperatura va fi la fel de variabila ca in subsol.

Bicicleta electrica nu trebuie sa fie depozitata niciodata pe un balcon neizolat. Temperaturile scazute ar putea cauza defectarea relativ rapida a bateriei cu litiu.

Atunci când alegeți o opțiune de depozitare a bicicletelor intr-un apartament mic, luați in considerare frecvența de utilizare a mijlocului de transport iubit. Daca mergeți des cu bicicleta, chiar si pe vreme rece, cel mai bine este sa instalați suporturi pentru biciclete in hol sau pe coridor. Pentru depozitarea sezoniera, nu fiți lenes si dezasamblați bicicleta. Este vorba de comoditate si exista intotdeauna spațiu.

Lasa un raspuns