6 idei accesibile bugetar pentru amenajarea zonei de grătar

Dacă aveți o casă la țară, dar nu v-ați gândit la o zonă de grătar, acum este momentul să corectați aceast lucru. Nu aveți nevoie de prea mult spațiu pentru a vă crea propria zonă de grătar: puteți crea o zonă frumoasă și funcțională chiar și într-un spaţiu mic. Și, în plus, o poți face fără să spargi bugetul familiei! Am adunat câteva sugestii utile și idei inspiraționale pe care le puteți folosi.

Grătar suspendat pe lanțuri

Tipul de zonă de grătar în aer liber este o opțiune pentru cei care nu se tem de vremea rea și nu doresc să amenajeze un foișor pe deplin. Grătarul se instalează direct în luminiș sau în grădină, în aer liber: solul este umplut în prealabil cu pământ și instalat pe un suport special. Grătarul cu cărbune suspendat este ușor de pliat și de depozitat pentru păstrare, iar pentru a nu supraîncărca zona atunci când nu gătiți, puteți folosi scaune și mese pliabile: așezați-le lângă grătar direct în timpul mesei. Soluția este potrivită pentru cei cărora le plac zonele de relaxare simple și cu buget redus.

Cumpărați un grătar gata făcut și creați atmosfera

Dacă nu doriți să faceți un grătar de unul singur, aceasta nu împiedică amenajarea unei zone de grătar răcoroase. Este suficient să mergeți la magazin, să cumpărați un grătar gata făcut, un set de mobilier de grădină și să nu uitați de umbrela care vă va adăposti de soare în zilele călduroase.

Zona de grătar din cărămizi

Puteți construi singur această structură: nivelați și placați zona pentru grătar și folosiți cărămizi de foc ca bază. Materialul este disponibil într-o varietate de forme și funcționează bine la temperaturi ridicate. Dacă preferați, puteți amplasa suprafețe de lucru suplimentare lângă grătar, cu blaturi pentru a servi mâncarea și a tăia legumele, de exemplu. Iar pentru un decor mai atmosferic, scaunele pot fi făcute din butuci – asigurați-vă că achiziționați perne moi pentru ele.

CITESTE  Cum să curățați mașina de spălat

Un grătar de piatră

O altă idee pentru cei care sunt gata să construiască braziere cu propriile mâini este un design realizat din piatră. Nu necesită investiții financiare globale, dar rezultatul vă va încânta mai mult de un sezon. Cel mai bine este să construiți un grătar din piatră naturală cu argilă și nisip. Dimensiunile grătarului trebuie calculate pe baza volumului de alimente consumate – nu uitați de lungimea și numărul de frigărui. O idee economică pentru acest spațiu este de a avea lângă el șezlonguri care pot fi, de asemenea, pliate și puse deoparte atunci când zona nu este folosită.

Gabion braziere

Gabioanele sunt structuri din plasă metalică care sunt umplute cu pietre. Ele pot fi folosite nu numai ca decor peisagistic, ci și pentru a face un grătar. Va trebui să săpați un mic șanț și să-l umpleți cu beton pentru fundație. Zona ar putea fi mobilată cu o canapea confortabilă și o masă joasă, iar zona ar putea fi decorată cu plante înalte, în ghiveci.

Tandoor

Tandyrele continuă să crească în popularitate: nu numai că pot fi folosite pentru a face pâini plate delicioase, dar pot fi folosite și pentru a prăji carne suculentă. Tandyrele sunt scufundate în pământ sau construcția este ridicată deasupra suprafeței: la construcție se folosesc blocuri de piatră, cărămizi din ceramică de lut sau cărămizi albe de foc. Tandoorul este situat convenabil departe de zona de luat masa – nu ocupă mult spațiu, astfel încât poate exista doar o masă mică care să înlocuiască suprafața de lucru. Foișorul în sine ar trebui să fie la distanță de mers pe jos: puneți un set de mobilier de grădină pe el, nu uitați pernele decorative și bucurați-vă de seri confortabile.

CITESTE  Îngrijirea mobilierului din lemn natural

Ce lucruri trebuie să luați în considerare:

  • În mod ideal, zona de grătar ar trebui să fie sub un acoperiș, astfel încât să nu fiți afectați de ploaie sau de soare;
  • Pentru a ține fumul departe de casă, cel mai bine este să poziționați grătarul departe de casă;
  • Grătarul în apropierea copacilor nu este o idee bună. Fumul fierbinte usucă frunzele, creând un pericol de incendiu;
  • Cel mai bine este să pavați zona cu piatră, cărămizi sau plăci care nu se tem de scântei de foc.
Lasă un răspuns