6 idei accesibile bugetar pentru amenajarea zonei de gratar

Daca aveți o casa la țara, dar nu v-ați gândit la o zona de gratar, acum este momentul sa corectați aceast lucru. Nu aveți nevoie de prea mult spațiu pentru a va crea propria zona de gratar: puteți crea o zona frumoasa si funcționala chiar si intr-un spatiu mic. Și, in plus, o poți face fara sa spargi bugetul familiei! Am adunat câteva sugestii utile si idei inspiraționale pe care le puteți folosi.

Gratar suspendat pe lanțuri

Tipul de zona de gratar in aer liber este o opțiune pentru cei care nu se tem de vremea rea si nu doresc sa amenajeze un foisor pe deplin. Gratarul se instaleaza direct in luminis sau in gradina, in aer liber: solul este umplut in prealabil cu pamânt si instalat pe un suport special. Gratarul cu carbune suspendat este usor de pliat si de depozitat pentru pastrare, iar pentru a nu supraincarca zona atunci când nu gatiți, puteți folosi scaune si mese pliabile: asezați-le lânga gratar direct in timpul mesei. Soluția este potrivita pentru cei carora le plac zonele de relaxare simple si cu buget redus.

Cumparați un gratar gata facut si creați atmosfera

Daca nu doriți sa faceți un gratar de unul singur, aceasta nu impiedica amenajarea unei zone de gratar racoroase. Este suficient sa mergeți la magazin, sa cumparați un gratar gata facut, un set de mobilier de gradina si sa nu uitați de umbrela care va va adaposti de soare in zilele calduroase.

CITESTE  Primavara curațeniei. Plan de 14 zile

Zona de gratar din caramizi

Puteți construi singur aceasta structura: nivelați si placați zona pentru gratar si folosiți caramizi de foc ca baza. Materialul este disponibil intr-o varietate de forme si funcționeaza bine la temperaturi ridicate. Daca preferați, puteți amplasa suprafețe de lucru suplimentare lânga gratar, cu blaturi pentru a servi mâncarea si a taia legumele, de exemplu. Iar pentru un decor mai atmosferic, scaunele pot fi facute din butuci – asigurați-va ca achiziționați perne moi pentru ele.

Un gratar de piatra

O alta idee pentru cei care sunt gata sa construiasca braziere cu propriile mâini este un design realizat din piatra. Nu necesita investiții financiare globale, dar rezultatul va va incânta mai mult de un sezon. Cel mai bine este sa construiți un gratar din piatra naturala cu argila si nisip. Dimensiunile gratarului trebuie calculate pe baza volumului de alimente consumate – nu uitați de lungimea si numarul de frigarui. O idee economica pentru acest spațiu este de a avea lânga el sezlonguri care pot fi, de asemenea, pliate si puse deoparte atunci când zona nu este folosita.

Gabion braziere

Gabioanele sunt structuri din plasa metalica care sunt umplute cu pietre. Ele pot fi folosite nu numai ca decor peisagistic, ci si pentru a face un gratar. Va trebui sa sapați un mic sanț si sa-l umpleți cu beton pentru fundație. Zona ar putea fi mobilata cu o canapea confortabila si o masa joasa, iar zona ar putea fi decorata cu plante inalte, in ghiveci.

Tandoor

Tandyrele continua sa creasca in popularitate: nu numai ca pot fi folosite pentru a face pâini plate delicioase, dar pot fi folosite si pentru a praji carne suculenta. Tandyrele sunt scufundate in pamânt sau construcția este ridicata deasupra suprafeței: la construcție se folosesc blocuri de piatra, caramizi din ceramica de lut sau caramizi albe de foc. Tandoorul este situat convenabil departe de zona de luat masa – nu ocupa mult spațiu, astfel incât poate exista doar o masa mica care sa inlocuiasca suprafața de lucru. Foisorul in sine ar trebui sa fie la distanța de mers pe jos: puneți un set de mobilier de gradina pe el, nu uitați pernele decorative si bucurați-va de seri confortabile.

CITESTE  Lucrul de acasa: argumente pro si contra

Ce lucruri trebuie sa luați in considerare:

  • În mod ideal, zona de gratar ar trebui sa fie sub un acoperis, astfel incât sa nu fiți afectați de ploaie sau de soare;
  • Pentru a ține fumul departe de casa, cel mai bine este sa poziționați gratarul departe de casa;
  • Gratarul in apropierea copacilor nu este o idee buna. Fumul fierbinte usuca frunzele, creând un pericol de incendiu;
  • Cel mai bine este sa pavați zona cu piatra, caramizi sau placi care nu se tem de scântei de foc.
Lasa un raspuns