Un barbat agresiv: 8 semne pe care le poți vedea cu mult inainte de a incepe sa te cerți cu el

Psihologii spun ca un barbat agresiv poate fi descoperit in timpul primelor intâlniri. Dorința evidenta de a fi placut si de a arata perfect ar trebui sa fie imediat alarmanta. Dupa ce intâlneste un astfel de barbat, o fata se grabeste sa se casatoreasca, iar apoi se intreaba de ce soțul ei s-a schimbat atât de mult.

Este demn de remarcat faptul ca nu toți barbații agresivi sunt niste ticalosi, mulți dintre ei sunt capabili sa se descurce singuri si viseaza sa construiasca o familie puternica, ceea ce multe femei gasesc atât de atragator. Cu toate acestea, traumele din trecut sau alte motive il determina pe soț sa isi terorizeze soția.

Totul incepe de la un nivel mic, uneori complet neobservat. În primul rând, soțul isi convinge soția ca arata rau, astfel incât nimeni altcineva nu o va dori in afara de el. El susține ca locuieste cu ea doar pentru ca ii vrea binele. În realitate, el spune acest lucru din teama de a o pierde. Psihologii spun ca exista mai multe motive pentru acest comportament. Ar putea fi din cauza ca baiatul a avut o relație proasta cu parinții sai. O copilarie dificila si-a lasat amprenta asupra restului vieții sale. Pentru a evita sa cazi in plasa unui agresor, psihologii atrag atenția asupra câtorva semne care caracterizeaza un bataus de parte masculina.

Nu ii place familia/prietenele tale

Un barbat violent va incerca in mod constant sa controleze totul despre partenera sa. El va intreba in detaliu ce faceți in timpul liber, cu cine va intâlniți etc. O persoana care controleaza va incerca sa va izoleze de prieteni si cunostințe. El va afirma ca aceasta familiaritate nu este buna pentru tine. În acelasi timp, este posibil sa nu fie agresiv in mod evident, ci sa vorbeasca calm, dar insistent. El va poate manipula in diferite moduri. Uneori va spune ca se plictiseste si se simte singur fara tine si ca iți pierzi timpul cu un prieten.

CITESTE  10 MODURI PRIN CARE ÎȚI POȚI ÎMBUNĂTĂȚI MEMORIA

Treptat, el va incepe sa vorbeasca negativ despre ea si apoi iți va interzice sa o vezi deloc. Întâlnirile nu doar cu prietenii, ci si cu rudele pot provoca resentimente si scandaluri. Desi, la prima vedere, poate fi destul de inofensiv, deoarece partenerul tau se plânge ca nu poate petrece un minut fara tine. Acest comportament este doar in raport cu soția sau soția sa. El poate iesi cu familia si prietenii sai in orice moment. Scopul unui astfel de comportament este de a stabili un control total asupra vieții tale.

Se plânge ca nu a avut niciodata iubiți/prieteni apropiați

Merita sa ascultați cu atenție ce spune persoana iubita despre fostii sai iubiți sau prieteni. Daca ii vede pe toți cei din trecut ca pe dusmanii lui, te-ai putea regasi in acest loc in timp. Desi acum s-ar putea sa te copleseasca cu complimente, spunându-ți ca este prima data când intâlneste pe cineva ca tine. Amintiți-va, daca un om spune ca nu are prieteni si este inconjurat de dusmani, atunci in curând va avea o mulțime de pretenții si fata de tine.

Îți critica punctul de vedere

Este bine când partenerii impartasesc acelasi punct de vedere, dar nu este intotdeauna cazul. Daca tu si partenerul tau aveți pareri diferite, trebuie sa fii atent la modul in care vorbeste despre asta. Daca persoana are o minte sanatoasa, se simte confortabil cu faptul ca prietena are un punct de vedere diferit. Daca incearca sa afle de ce aveți opinii diferite, o face cu calm. Tiranul considera ca celalalt punct de vedere este inadecvat. Spune ca totul este un nonsens, ca nu stii si nu ințelegi nimic. Îsi demonstreaza superioritatea si te suprima.

CITESTE  Cum sa te protejezi intr-o situație de conflict: puncte importante pe care oamenii le trec adesea cu vederea si cedeaza la stres

Îți interzice sa muncesti

Multe femei se lasa pacalite de aceasta smecherie, deoarece cred ca este un avantaj faptul ca un barbat vrea sa-si intrețina familia complet singur. O fata viseaza sa se daruiasca in totalitate familiei sale, sa-si creasca copiii si sa creeze confort in casa ei.La prima vedere, omul pare un erou, dar când devii total dependent de el, te va mustra. Îți va spune ca esti incapabil de orice si ca depinzi total de el. Îi veți da socoteala pentru fiecare banuț pe care il cheltuiți, pentru ca nu aveți bani proprii.

Aceasta sugereaza ca femeia are anumite obligații

În mod cert, o relație de familie implica anumite responsabilitați intre soți. Uneori, aceste reguli sunt autoimpuse. Treburile casnice sunt facute de cei care au mai mult timp pentru ele. Barbatul-agresor iți va cere sa ții casa in perfecta ordine, chiar daca ai un copil mic si multe de rezolvat. El nu se va supara pe tine pentru a te ajuta cu treburile casnice. Daca incercați sa ii satisfaceți toate cerințele, lista de plângeri nu va face decât sa creasca in timp.

El nu recunoaste implinirea feminina

Fiecare ar trebui sa aiba hobby-uri care sa il ajute sa isi refaca energia si sa ii ofere rezistența in fața provocarilor vieții. Pentru o femeie, acest lucru este deosebit de important, deoarece, de regula, toate treburile casnice cad pe umerii ei. De aceea este atât de important sa mergem la muzee, expoziții, teatre sau sa avem un hobby din când in când. Fiecare isi poate alege o sursa potrivita de energie si de autorealizare.
Daca exista un tiran si un manipulator in preajma, acesta va incerca sa va devalorizeze toate hobby-urile. El va spune ca nu are niciun sens, asa ca nu ar trebui sa va pierdeți energia si timpul. Chiar si in faza de intâlnire puteți ințelege ce parere are partenerul despre hobby-urile voastre. Daca te susține, atunci barbatul nu-si va impiedica soția in viața de familie.

CITESTE  Reguli simple pentru fiecare zi

Nu-si poate controla emoțiile

Tiranii nu se pot controla, nu ințeleg glumele si reacționeaza brusc la orice critica. Daca partenerul tau ridica in mod constant vocea (chiar daca nu este indreptata spre tine), merita sa iei in considerare acest lucru. O persoana care este nepoliticoasa cu toți cei pe care i-a intâlnit, se va comporta in consecința in viața de familie. Astfel de oameni sunt siguri ca au dreptate, vor discuta pâna la capat.

Se preface ca este nefericit

Acest tip de tiran este cel mai greu de identificat. Se va preface ca este nefericit si suparat. Acestor oameni nu le place totul, ei vor ca toata lumea sa le plânga de mila. Îsi compenseaza goliciunea interioara in detrimentul altora. Acestia preiau controlul total asupra celor dragi. Când intâlnesti pe cineva, iți dai seama ca el este agresorul. Se plâng in mod constant de viața, de oportunitațile ratate, de familie si de prieteni. În acelasi timp, ei nici nu se gândesc ca distrug totul cu propriile mâini.

Lasa un raspuns