Economice si de lunga durata – cazile de baie din oțel combina avantajele modelelor acrilice si din fonta. Iar culoarea lor alba ca zapada si stralucirea metalului sunt un adevarat punct de atracție. De aceea, este pacat ca smalțul sa se murdareasca si sa devina mat. Cu ajutorul acestui articol, veți putea afla cum si cu ce trebuie sa curațați cada de oțel pentru ca aceasta sa isi pastreze frumusețea chiar si dupa mulți ani de utilizare.
Cuprins
Avantajele si dezavantajele cazilor de baie din oțel
Pentru o lunga perioada de timp, nu a existat o alta alternativa la acoperirea din fonta decât oțelul. În ciuda faptului ca, din punct de vedere vizual, produsele din ambele materiale par aproape identice, este destul de usor de determinat compoziția. Tot ce trebuie sa faceți este sa examinați peretele de la scurgere. Fierul turnat este mult mai gros decât oțelul.Durabilitatea si durata de viața au devenit principalele avantaje ale obiectelor sanitare din oțel. Printre plusuri se numara si:
- Lejeritate. Greutatea unei cazi de dimensiuni standard este de numai aproximativ 40 kg. Produsele fabricate din fonta sunt de 3 ori mai grele. În consecința, este mai usor de transportat si de instalat construcția din oțel;
- Încalzire rapida;
- igienic. Smalțul nu are practic pori, in care se poate instala ciuperca. Întreținerea regulata va preveni acumularea de murdarie;
- Preț accesibil. Modelele din oțel sunt mai puțin costisitoare decât cele din acrilic si fonta. Și acest lucru nu se datoreaza calitații, ci tehnologiei de producție. Prețul este influențat de grosimea pereților si de caracteristicile de design;
- Funcționalitate suplimentara. Daca doriți, puteți alege o cada cu accesorii. De exemplu, sine pentru copii sau persoane in vârsta, o tetiera, jacuzzi.
Desigur, baile de oțel au şi dezavantaje. Foarte des in magazin puteți gasi produse cu pereți foarte subțiri. Proprietarii de astfel de obiecte sanitare se plâng de deformare in timpul scufundarii in ea, de racirea rapida a lichidului. Admisia de apa este insoțita de un sunet puternic al jeturilor care lovesc smalțul.
Cum si cu ce sa curațați o cada de oțel?
Este usor sa ai grija de o cada de oțel si nu dureaza mult timp sa o cureți. Haideți sa vedem pas cu pas cum sa scapam rapid si eficient de orice murdarie.
Pasul 1: Pregatiți instrumentele.
Pentru ingrijirea baii, veți avea nevoie de o cârpa moale, un burete si manusi.
Pasul 2: Îndepartați orice altceva si pregatiți suprafața.
Goliți complet cada daca aveți, de exemplu, un covoras antiderapant sau jucarii pentru copii cu ventuze. Nu uitați sa indepartați orice produse cosmetice de pe margine. Dupa aceea, clatiți pur si simplu intreaga suprafața cu apa calda.
Pasul 3: Aplicați detergent pentru cuptoare.
Pentru un finisaj curat si stralucitor, puteți folosi oricare dintre produsele moderne enumerate mai jos:
- Domestos Spray universal antibacterian. Reda stralucirea si asigura o curațenie igienica. Potrivit nu numai pentru baie, ci si pentru bucatarie;
- Detergent universal Domestos ECO. Nu conține clor. Acid citric ca ingredient activ;
- Crema de curațare Cif Max Effect. Este potrivit pentru orice suprafața din baie. Are un efect de albire si elimina placa bacteriana si 99,9% din bacterii;
- Cif Power of Nature Anti-Fog. Un spray dezvoltat special pentru curațarea baii. Îndeparteaza calcarul si murdaria datorita unei baze naturale de oțet si de curațare.
- Cif Brilliant Effect. Un alt produs de ingrijire a baii in format spray. Scapa 100% de calcar si de spuma de sapun, elimina dungile si rugina. Formula inovatoare impiedica murdaria sa se lipeasca de suprafața. Prin urmare, cada de baie ramâne curata si stralucitoare mai mult timp dupa spalare.
Aplicați produsul in conformitate cu instrucțiunile. Frecați bine suprafața cu un burete. Dupa aceea, clatiți cu apa calda.
Pasul 4: Uscați cada de baie.
Dupa curațare, uscați obiectele sanitare cu o cârpa moale si absorbanta. Acest lucru ii va da o stralucire suplimentara.
Nu folosiți niciodata perii metalice la curațare. Cazile de baie din oțel nu trebuie curațate cu agenți abrazivi. Acestea vor distruge stratul superior al smalțului. În timp, veți observa ca nu mai este stralucitoare ca inainte si ca devine puțin mai aspra.
Poate fi evitata formarea placii si a ruginei. Chiar daca cada de baie nu este murdara in mod vizibil, este recomandabil sa o clatiți cu apa calda si sa o stergeți dupa fiecare utilizare. Nu uitați sa deschideți robinetele care picura si supravegheați starea țevilor. Astfel, nu va trebui sa va curațați baia prea des – o curațare generala saptamânala va fi suficienta.